Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ "ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ" ! ΚΛΕΙΝΟΥΝ DELICA & ALEX PAK

Αίτηση πτώχευσης και από την "ALEX PAK"
ΚΛΕΙΝΕΙ και η DELICA 
Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα ώστε να προστατευθεί από τις απαιτήσεις προμηθευτών και πιστωτών της υπέβαλε η διοίκηση της εταιρείας «ALEX PAK»...


H εταιρεία διατηρεί την επωνυμία «ALEX PAK ΑΒΕΕ» από το 1988, ενώ οι δραστηριότητες της ξεκίνησαν...
με την ίδρυση της εταιρείας το 1974.  Εδρεύει στη  Λ. Μαραθώνος, στην Παλλήνη.
Εισάγει, εμπορεύεται και υποστηρίζει μετά την πώληση,  καταναλωτικά είδη (εκτός τροφίμων). Σήμερα λειτουργούν 30 καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα, τα οποία διοικούνται αποκλειστικά από την ALEX PAK ABEE. Εκτός από τα καταστήματα  της, υπάρχει τμήμα πωλήσεων που δραστηριοποιείται στις Β2Β πωλήσεις.
Το κατάστημα των Τρικάλων που λειτουργούσε από το καλοκαίρι του 2006 απασχολούσε αρχικά δεκάδες εργαζόμενους.
Ωστόσο, η πορεία της εταιρείας ήταν καθοδική τα τελευταία τρία χρόνια, με αποτέλεσμα το κατάστημα να υπολειτουργεί, με ελάχιστο προσωπικό και χωρίς νέα εμπορεύματα. Επίσης, είχε επιβληθεί εκ περιτροπής εργασία.  
Έκλεισε ακόμη μια βιομηχανία...
Για τους απολυμένους της δεν θα βάλουν "κόκκινες γραμμές" οι κυβερνώντες ; Δεν θα πουν στην τρόικα "φτάνει, δεν μπορούμε να απολύουμε συνεχώς εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα;"
Ενα νέο, επώδυνο «λουκέτο» έρχεται να μπει σε μία ακόμη βιομηχανία στην περιοχή της Πάτρας, η οποία έχει πληγεί από το κλείσιμο σειράς επιχειρήσεων. Πρόκειται για το  εργοστάσιο της SCA Hellas (πρώην Georgia Pacific), που παράγει τα χαρτικά προϊόντα Delica.
To εργοστάσιο κλείνει αφού δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει συμφωνία για υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας μεταξύ της εταιρείας και των εργαζομένων. Η απόφαση αυτή πλήττει συνολικά 88 εργαζομένους (60 στο εργοστάσιο και 28 στα γραφεία της Αθήνας).
Οπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα και προκειμένου να διατηρήσει τη μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα και ηγετική της θέση στην αγορά, προχωρεί σε οργανωτικές αλλαγές, ώστε να είναι σε θέση να προσαρμοστεί στην τρέχουσα κατάσταση και να εξασφαλίσει τη βιώσιμη παρουσία της στην ελληνική αγορά. Στόχος της SCA Hellas, όπως αναφέρεται, ήταν η βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της, με την προσαρμογή του κόστους, μέσω - μεταξύ άλλων - νέων μισθολογικών συνθηκών και ευελιξίας στο πλαίσιο της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας για το 2013.
Από την εταιρεία αναφέρεται ότι προσπάθησε να επαναδιαπραγματευθεί νέους όρους στη συλλογική σύμβαση εργασίας με τους εκπροσώπους των εργαζομένων της, όμως, η προσπάθεια αυτή δεν στέφθηκε με επιτυχία. 
Ως εκ τούτου αναφέρεται ότι «οι μέτοχοι της SCA Hellas, δυστυχώς δεν έχουν άλλη εναλλακτική από το να προσφέρουν σε όλους τους εργαζομένους της εταιρείας ένα πακέτο εθελουσίας αποχώρησης με σημαντικά οφέλη και να κλείσουν το εργοστάσιο χαρτοποιίας στην Πάτρα. Αυτά τα μέτρα είναι αναγκαίο να ληφθούν, ώστε η εταιρεία να παραμείνει βιώσιμη, ανταγωνιστική και σε θέση να παράγει προϊόντα άριστης ποιότητας με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος για τους καταναλωτές».
Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «το πλάνο εθελουσίας εξόδου έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να τους προσφέρει σημαντικά υψηλότερες αποζημιώσεις, από αυτές που προβλέπονται από την ελληνική νομοθεσία. Επίσης, προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες επανατοποθέτησης, ώστε να τους βοηθήσει στη μετάβασή τους σε νέες θέσεις εργασίας ή στο επόμενο στάδιο στη ζωή τους, καθώς και ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη για θέματα υγείας, έως και τις 31/12/2013».
Διευκρινίζεται ότι η SCA Hellas αποτελεί διαφορετική εταιρεία από την SCA Hygiene Products και αποτελούν και οι δύο θυγατρικές της σουηδικής πολυεθνικής SCA.
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη μονάδα πέρασε στην SCA τον περασμένο Ιούλιο, μετά την εξαγορά της Georgia Pacific σε διεθνές επίπεδο. Την τριετία 2005-2007 η Georgia Pacific επέκτεινε τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της Πάτρας με την προσθήκη νέων γραμμών επεξεργασίας και συσκευασίας, καθώς και με νέες σύγχρονες αποθήκες έτοιμων προϊόντων, ενώ το 2011 οι εγκαταστάσεις υπέστησαν ζημιές από πυρκαγιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο. Το 2011 οι πωλήσεις της εταιρείας παρουσίασαν μείωση 11%, φθάνοντας τα 26,87 εκατ. ευρώ, ενώ εμφάνισε ζημιές ύψους 4,72 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 3,86 εκατ. ευρώ το 2010.
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ