Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Ούγκο Τσάβες: Βενεζουέλα: Θρήνος για τον «κομαντάντε» Ούγκο Τσάβες

 ''Η CIA «φυτεύει» καρκίνο!''
Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 58 ετών άφησε ο ηγέτης της Βενεζουέλας, ο στρατηγός Ούγκο Τσάβες, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.
Οι υποστηρικτές του Τσάβες θρηνούν σε όλη τη Λατινική Αμερική. Στην Βενεζουέλα, με το άκουσμα της είδησης ξεχύθηκαν στους δρόμους και συγκεντρώθηκαν γύρω από το στρατιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν και γύρω από την προεδρική κατοικία, Μίραφλόρες.
Την ανακοίνωση έκανε εν μέσω λυγμών ο αντιπρόεδρος της χώρας και διάδοχος του Τσάβες, Νικολάς Μαδούρο.
«Στις 16.25, σήμερα 5 Μαρτίου, ο στρατηγός, ο πρόεδρος Ούγκο Τσάβες Φρίας πέθανε αφού πάλεψε με την αρρώστια για δύο χρόνια σχεδόν», είπε ο Νικολάς Μαδούρο.
«Οι αντίπαλοι του προέδρου Ούγκο Τσάβες δεν ήταν ποτέ εχθροί. Αυτό είναι ένα μήνυμα σεβασμού και αλληλεγγύης», είπε ο ηγέτης αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Ενρίκε Καπρίλες.

Η Λατινική Αμερική θρηνεί για τον Τσάβες

Ο θάνατος του Ούγκο Τσάβες έχει σημαντικό αντίκτυπο σε όλες τις χώρες της Λατινικής Αμερικής.
«Αδερφός και σύντροφος στην επανάσταση, ένας λατινοαμερικάνος που πάλεψε για τη χώρα του και τη λατινική αμερική, όπως έκανε και ο Σιμόν Μπολιβάρ. Έδωσε τη ζωή του για την απελευθέρωση του λαού της Βενεζουέλας, όλης της Λατινικής Αμερικής και για όλους τους αντιιμπεριαλιστές σε όλον τον κόσμο», είπε ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες.
Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, τόνισε: «Η κυβέρνηση της Βραζιλίας δεν συμφωνούσε πάντα με την πολιτική του αλλά σήμερα αναγνωρίζουμε ότι ήταν ένας μεγάλος ηγέτης»
Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, σημείωσε: «Είναι μεγάλη απώλεια για το λαό της Βενεζουέλας, για την περιοχή, για την Κολομβία και για μένα συγκεκριμένα».

Παγκόσμιες αντιδράσεις για το θάνατο του Τσάβες

 Οι αντιδράσεις μετά την ανακοίνωση του θανάτου του προέδρου Ούγκο Τσάβες είναι καταιγιστικές.

Ο γ.γ των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, εξέφρασε τα συλληπητήρια του. «Ως πρόεδρος της Βενεζουέλας συνεισέφερε σημαντικά στην ανάπτυξη της χώρας του. Σαν γενικός γραμματέας θα κάνω και επίσημη ανακοίνωση αλλά για την ώρα θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλληπητήρια στην οικογένεια, την κυβέρνηση και το λαό της Βενεζουέλας για την απώλεια του προέδρου Τσάβες».
«Νομίζω ότι αυτή είναι μία τραγωδία. Νομίζω ότι ήταν ένας μεγάλος πολιτικός για τη χώρα του και για όλον τον κόσμο. Βεβαίως, έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της Βενεζουέλας και της Ρωσίας, συνεπώς είμαστε πολύ λυπημένοι για το γεγονός. Σε ευχαριστούμε πολύ», είπε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας και Ρώσος πρεσβευτής, Βιτάλι Τσούρκιν.

Η συμμαχία Κούβας-Βενεζουέλας στη μετά Τσάβες εποχή

 Για δεκαετίες η Αβάνα είχε βρει στο πρόσωπο του Ούγκο Τσάβες ένα πολύτιμο στρατηγικό σύμμαχο που έδινε το απαραίτητο «οξυγόνο» στην ασθμαίνουσα κουβανική οικονομία. Η Κούβα βρίσκεται μπροστά σε μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις στην ιστορία της, την αναζήτηση ενός νέου στρατηγικού εταίρου.

Μπορούν οι Ηνωμένες Πολιτείες μετά από πέντε δεκαετίες τεταμένων σχέσεων να εξελιχθούν στο νέο σύμμαχο της Αβάνας, αλλάζοντας τις ισορροπίες; Αρκετοί αναλυτές θεωρούν ότι ο θάνατος του ηγέτη της Βενεζουέλας, μπορεί για πρώτη φορά να ανατρέψει τα γεωστρατηγικά δεδομένα στην περιοχή.
 http://gr.euronews.com/


Τί είχε πεί ο Τσάβες γιά τήν ασθένειά του:

''Η CIA «φυτεύει» καρκίνο!''

«Βόμβα» Τσάβες για πιθανή ανάμειξη των ΗΠΑ στην πρόκληση της ασθένειας του καρκίνου, που φέρεται να έχει προσβάλει
 
Η CIA «φυτεύει» καρκίνο!
τον Ερντογάν αλλά και ορισμένους «μη αρεστούς» ηγέτες της Λατινικής Αμερικής!

Η «επιδημία» του καρκίνου, που επιλεκτικά πλήττει ορισμένους από τους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής, φαίνεται πως σταδιακά έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της και στην ταραγμένη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.


Τελευταίο κρούσμα στη σχετική λίστα, αυτό του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος φέρεται να πάσχει από καρκίνο του εντέρου, μια πάθηση που, σύμφωνα με ιατρικούς κύκλους, εάν δεν διαγνωστεί έγκαιρα, είναι όχι μόνο εξαιρετικά επικίνδυνη για τον πάσχοντα, αλλά πολλές φορές και μοιραία για τη ζωή του.


Τα σενάρια που ακούγονται αλλά και γράφονται στα τουρκικά ΜΜΕ αναφορικά με την ασθένεια του Ερντογάν και την πιθανότητα να έχει κάνει μετάσταση, πλήττοντας κι άλλα ζωτικά όργανα του Τούρκου πρωθυπουργού, είναι πολλά. Αρκετά από αυτά προχωρούν, μάλιστα, κι ένα βήμα παραπέρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ