Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Οργιο φημών βυθίζει περισσότερο τις αγορές


Το συνεχιζόμενο κύμα αβεβαιότητας, σε συνδυασμό με τις φήμες για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας και του ευρώ έριξε και χθες τις αγορές. Ιδιαίτερα επλήγη το ελληνικό χρηματιστήριο, με τις απώλειες να φτάνουν το 5,45%. Στη Γερμανία, η καγκελάριος κ. Ανγκελα Μέρκελ ανήγγειλε άγρια μέτρα μονομερούς λιτότητας- με τα μεγάλα εισοδήματα να ευνοούνται και τα χαμηλά να πληρώνουν ακόμα περισσότερους φόρους.
Πουλάνε οι ξένοι
Η πτώση του Χ.Α. οφείλεται κατά κύριο ρόλο στη φυγή των ξένων επενδυτών από τις ελληνικές μετοχές και ιδιαίτερα τις τράπεζες, όπου είχαν χτίσει τις μεγαλύτερες θέσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικά Χρηματιστήρια, μόνο τον Μάιο οι ξένοι πραγματοποίησαν καθαρές πωλήσεις 320 εκατομμυρίων ευρώ, μειώνοντας τη συμμετοχή τους στη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς σε 49,5%, από 50,4% τον Απρίλιο.
Πτώση του ευρώ
Πιέσεις εξακολούθησε να δέχεται το ευρώ, που υποχώρησε σε νέα χαμηλά τετραετίας (έως τα 1,194 δολάρια). Εν μέσω των συνεχιζόμενων ανησυχιών για ντόμινο στην ευρωζώνη από την κακή οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, οι επενδυτές ανησυχούν τώρα ότι η κρίση μπορεί να μηδενίσει την ανάπτυξη σε ολόκληρη την Ε.Ε. Οι φόβοι αυτοί προκάλεσαν χθες βουτιά 1,11% στο Λονδίνο, 1,21% στο Παρίσι και 1,44% στη Μαδρίτη, ενώ νωρίτερα το Τόκιο είχε κλείσει με απώλειες 3,84%. Οση ώρα ήταν ανοικτές οι ευρωπαϊκές αγορές ο δείκτης Ντάου Τζόουνς στη Νέα Υόρκη υποχωρούσε 0,3%.
http://diktyon.wordpress.com/2010/06/08/%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CF%86%CE%B7%CE%BC%CF%8E%CE%BD-%CE%B2%CF%85%CE%B8%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%83%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ