Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

«Η υπόθεση Κοντομηνά στα Σκόπια, δεν θα εξετασθεί στην Ελλάδα»

Η εφημερίδα των Σκοπίων , Ούτρινσκι, ασχολείται με τις κατηγορίες του Έλληνα επιχειρηματία


Από τις κατηγορίες των υποθέσεων του Έλληνα επιχειρηματία, Δημήτρη Κοντομηνά δεν θα διαχωριστεί  η πλοκή στην υπόθεση δωροδοκίας πολιτικών  των Σκοπίων που βρίσκονται πίσω από την "Magyar Telekom".
Τα τελευταία νέα από την Ελλάδα αναφέρουν ότι ο Κοντομηνάς θα υπερασπιστεί τις κατηγορίες για απάτη, στην περίπτωση των δανείων από το ταχυδρομικό ταμιευτήριο.
 Ο Έλληνας εισαγγελέας μετά από δύο ημέρες διαπραγματεύσεων με τον Κοντομηνά αποφάσισε ότι μπορεί να κυκλοφορήσει ελεύθερος με εγγύηση 5 εκατομμυρίων ευρώ, η υψηλότερη  ποτέ στην Ελλάδα, το οποίο σημαίνει ότι είναι επικίνδυνος για νέα αδικήματα ή έξοδο από τη χώρα.
Αλλά, το αποτέλεσμα των κατηγοριών στην Ελλάδα δεν θα επηρεάσουν τις επιχειρήσεις του Κοντομηνά στα Σκόπια, που έχει έναν ρόλο αμφιλεγόμενο ως μεσάζων σε πολιτικούς των Σκοπίων για δωροδοκία τα έτη 2005 και 2006 με τις περιπτώσεις των "Magyar Telekom" και «Deutsche Telekom».
Οι δραστηριότητες του Κοντομηνά θα εστιασθούν στις περιπτώσεις των τραπεζικών δανείων, και μόνο όσον αφορά την Ελλάδα
Η λειτουργία της αποκάλυψης του σκανδάλου με τον επιχειρηματία δεν αποτελεί άμεση αιτία ή αφορμή για την αποκάλυψη στην εμπλοκή του στην υπόθεση «Telecom».
Η Ελλάδα έχει αποδείξει, ήδη, με σαφήνεια ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την ανάδειξη των δραστηριοτήτων του επιχειρηματία εκτός των συνόρων.
Δηλαδή, σε αυτήν την περίπτωση, στην Ελλάδα, τον Αύγουστο του περασμένου έτους, σε ορισμένες αναφορές των μέσων ενημέρωσης εμφανίστηκε ένα πρωτοβάθμιο δικαστήριο της Αθήνας να διεξάγει μια μυστική έρευνα που οδηγούσε στη συμμετοχή του Κοντομηνά σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος στα Σκόπια και στην δωροδοκία πολιτικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα είχε διεξαχθεί από την ανακρίτρια δικαστή Ευγενία Κούβελα με απόλυτη μυστικότητα και ο ύποπτος Κοντομηνάς κλήθηκε να δώσει μια κατάθεση στις κατηγορίες.
Ο λόγος της διερεύνησης ήταν ότι το μυστικό έγγραφο εξετάστηκε από την επιτροπή των ΗΠΑ για την Ασφάλεια, η οποία διερεύνησε την υπόθεση «Magyar Telekom» και τη δωροδοκία πολιτικών των Σκοπίων και του Μαυροβουνίου.
Το έγγραφο αναφέρει ότι δύο εταιρείες είχαν χρησιμοποιηθεί ως μέσο για  την πληρωμή των πολιτικών των Σκοπίων και αυτές ήταν η υπεράκτια  "Chapteks Limited" και "COSMOTELCO"  των οποίων ιδιοκτήτης είναι ο Κοντομηνάς.
Λόγω αυτής της υπόθεσης, η ανακρίτρια είχε ζητήσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης των Σκοπίων, έγγραφα για τον Κοντομηνά, ώστε να διεξαχθεί η έρευνα.
Σύμφωνα, όμως,  με τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ο επιχειρηματίας αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με  δωροδοκία σε σκοπιανούς πολιτικούς. Υποστήριξε ότι η εταιρεία "Chapteks", λειτούργησε απολύτως νόμιμα και με διαφάνεια και η «Magyar Telekom» πρόσφερε μόνο συμβουλές. Αρνήθηκε ότι η "Chapteks" χρησιμοποιήθηκε για ξέπλυμα χρήματος και υποστήριξε ότι οι κατηγορίες εναντίον του, εξυπηρετούν ένα συγκεκριμένο σκοπό.
Σοβαρή έρευνα για το ρόλο της υπεράκτια εταιρείας Chapteks Limited  στα Σκόπια δεν έγινε.
Τη συμμετοχή του Έλληνα διαμεσολαβητή στην υπόθεση υπογράμμισε η Επιτροπή των ΗΠΑ, η οποία αποκάλυψε ότι δύο πολιτικοί από δύο πολιτικά κόμματα που ήταν μέρος της κυβέρνησης συνασπισμού το 2005-2006 έλαβαν έξι επιμέρους πληρωμές για δήθεν συμβουλευτικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μάρκετγκ. Πληρώθηκαν συνολικά 4,8 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων δεν έγινε γνωστό πόσα κατέληξαν στις τσέπες των πολιτικών και πόσα πήρε ο Έλληνας διαμεσολαβητής μέσω του οποίου έγινε η συναλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ