Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Από 15 έως 20 χλμ το μήκος του ρήγματος στη Κεφαλονιά

Σε 15 – 20 χιλιόμετρα υπολογίζεται το μήκος του ρήγματος στην Κεφαλονιά, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από τη μελέτη της σεισμικής δραστηριότητας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Γεωφυσικής του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ.
Η σεισμική ζώνη καλύπτει σχεδόν στο σύνολό της τη χερσόνησο της Παλλικής, ενώ το μήκος της ζώνης αυτής αντιστοιχεί στο μέγεθος του κύριου σεισμού, αναφέρουν οι επιστήμονες.
Ο κύριος σεισμός έγινε στο νοτιότερο άκρο της σεισμικής ζώνης και επεκτάθηκε προς τα βόρεια. Όπως εκτιμούν, η θέση του επικέντρου του κύριου σεισμού αλλά και της σεισμικής ζώνης στο σύνολό της εξηγεί πολύ καλά τη γεωγραφική κατανομή των βλαβών που προκλήθηκαν.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από την κατανομή των εστιακών βαθών των σεισμών προκύπτει ότι η σεισμική δραστηριότητα εκδηλώθηκε μέχρι το βάθος των 15 χλμ. από την επιφάνεια της Γης. Στο βάθος αυτό βρίσκεται η εστία του κύριου σεισμού.


ykavitos.gr/archives/
dexiextrem.blogspot.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ