Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

«Δύο καθηγητές, η Πατρίς εχάθη»

Γνώριζε πολύ καλά τι έλεγε ο Bismarck: "Zwei (ούτε καν... Drei) Professoren, Vaterland verloren" [«Δύο καθηγητές, η Πατρίς εχάθη»]...

 

Συγκινητικό: Μόνοι τους αυτοί οι έφηβοι μαθητές, αγωνίζονται να παραμείνουν Έλληνες. Οι... «καθηγητές» τους, τούς ΚΑΤΑΠΡΟΔΩΣΑΝ !!!
Δεν υπάρχουν πια διδάσκαλοι. Γι' αυτό καταστράφηκε η Ελληνική κοινωνία...
Το υψηλό εθνικό του φρόνημα και η μεγάλη του αγάπη για την πατρίδα του την Ελλάδα, οδήγησαν έναν μαθητή της 1ης τάξης του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης, στην αποβολή!
Το… σφάλμα του και η… αταξία του, που του στοίχισε την τιμωρία του, ήταν η να αξιώσει από τον διευθυντή του σχολείου, να υψώνεται η Ελληνική σημαία μία φορά την εβδομάδα και να ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος, όπως προβλέπεται από τον Νόμο Κ.Δ.Π. 223/97, παρ.33.

Η συνέχεια  εδω

"Zwei Professoren, Vaterland verloren"
Otto von Bismarck ( 1815-1898 , Γερμανός καγκελάριος)
Όττο Φον ΜπίσμαρκΥπήρξε ο πιο σημαντικός Γερμανός πολιτικός του 19ου αιώνα. Ως Υπουργός και Πρόεδρος της Πρωσίας από το 1862, πραγματοποίησε την ένωση της Γερμανίας. Από το 1867 ήταν ο Καγκελάριος της Βόρειας Γερμανικής Συνομοσπονδίας. Όταν ιδρύθηκε η Γερμανική Αυτοκρατορία το 1871, έγινε ο πρώτος της Καγκελάριος. Παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι το 1890, οπότε και απομακρύνθηκε από τον -νέο- Κάιζερ Γουλιέλμο Β'. Αποτελεί το αρχέτυπο του ικανού, πραγματιστή και ραδιούργου πολιτικού ηγέτη.
Η ηγεσία του υπήρξε καθοριστική για το μέλλον και την ισχυροποίηση της Γερμανίας. Εκτός από την ένωση της Γερμανίας, άλλα σημαντικά γεγονότα επί των ημερών του ήταν ο γαλλο-πρωσικός πόλεμος (1870), η απόκτηση αποικιών από τη Γερμανία, η σύναψη σημαντικών συμμαχιών, ενώ, στο εσωτερικό, καθοριστικοί υπήρξαν οι χειρισμοί του εναντίον της Καθολικής Εκκλησίας, των μειονοτήτων (Πολωνοί κλπ) και των σοσιαλιστών.                                      πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ