Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣΔευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

«Έρχεται ραγδαία υποτίμηση πολλών νομισμάτων»

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Economist δεν είναι μόνο η Αργεντινή η οποία υποφέρει από την υποτίμηση του εθνικού της νομίσματος αλλά πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλες χώρες οι οικονομίες των οποίων πρόκειται να πληγούν επίσης.
To peso της Αργεντινής έχει υποστεί σημαντικότατες ζημιές τις τελευταίες ημέρες, καθώς από τις 22 Ιανουαρίου έχει απολέσει το 14% της αξίας του. Το δρόμο του peso, ακολουθούν και έτερα νομίσματα των αναδυόμενων οικονομιών, όπως αυτό της Τουρκίας, της Νότιας Αφρικής, της Ινδίας, της Χιλής και της Βραζιλίας.
Όλα ανεξαιρέτως, έχουν αποδυναμωθεί έναντι του αμερικανικού δολαρίου, εξαιτίας του μαζικού sell-off στις αναδυόμενες οικονομίες. Πέραν της Fed και της έναρξης του tapering (ποσοτική χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής) , τα αίτια αποδίδονται και σε άλλους επιμέρους παράγοντες. Για παράδειγμα, Νότια Αφρική και Τουρκία πλήττονται από τα χαώδη ελλείμματα τρεχουσών συναλλαγών.
Σε Ουκρανία και Ταϊλάνδη μαίνονται εκτεταμένες κοινωνικο-πολιτικές εντάσεις.Η Βραζιλία υποφέρει από την έκθεσή της στην κινεζική οικονομία.Στην Αργεντινή τέλος, τα νομισματικά αποθέματα συρρικνώνονται σε ανησυχητικά επίπεδα
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ