Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Τα "plan B" της ΧΑ αν τεθεί εκτός νόμου

Το κυβερνητικό σχέδιο για να τεθεί εκτός νόμου ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή, όσο εξώφθαλμα παράνομο και να είναι (λες και οι λοιπές νομικές ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι αυτή την στιγμή αποτελούν αγλάϊσμα νομιμότητας) εν τούτοις υπάρχει κακι ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή με την υποστήριξη μιας τεράστιας επικοοινωνίας από τα καθεστωτικά ΜΜΕ.
Τα οποία δεν διστάζον να γράφουν για όπλα, τα πάσης φύσεως αεροβόλα και να χαρακτηρίζουν "παράνομους" τους χαιρετισμούς που παραπέμπουν στο εθνικοσοσιαλιστικό γερμανικό καθεστώς του Β'ΠΠ.
Και φυσικά, δεν είναι παράνομο να χαιρετά κάποιος έτσι (εκτιμούμε ότι θα έπρεπε τέτοιου είδους χαιρετισμοί υπερβαίνουν τον όποιο ιστορικό αναθεωρητισμό και αυτοί που δεν γίνονται χάριν αστεϊσμού να κηρύσσονται εφεξής παράνομοι), αλλά μαζί με αυτόν τον χαιρετισμό θα πρέπει να κηρυχθεί παράνομος και ο χαιρετισμός του κομμουνιστικού κόμματος που παραπέμπει στα κομμουνιστικά ολοκληρωτικά καθεστώτα που έκαναν εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους να υποφέρουν και δημιούργησαν ποτάμια ανθρώπινου αίματος.
Οπωσδήποτε στο εθνικιστικό κόμμα επεξεργάζονται «plan B΄» για την περίπτωση που το "συνταγματικό τόξο" αποφαίσει να θέσει το κόμμα εκτός νόμου.
«Έχουμε συγκεκριμένη στρατηγική για το ενδεχόμενο αυτό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κατέβουμε στις εκλογές», απαντά σχετικά στέλεχος της Χρυσής Αυγής.
Οπως αναφέρουμε σε άλλο σημείωμα της α' σελίδας ένα ζητούμενο είναι ο ενδεχόμενος αιφνιδιασμός που θα αφήνει μικρά περιθώρια ελιγμών στο κόμμα.
Ήδη πριν από τις προφυλακίσεις του Σεπτεμβρίου υπήρχε έτοιμο καταστατικό ενός νέου κόμματος στο οποίο φυσικά θα μπορούν να συμμετάσχουν κανονικά τα προφυλακισμένα μέλη της Χρυσής Αυγής, καθώς δεν έχουν χάσει τα πολιτικά τους δικαιώματα.
Περισσότερο ανησυχούν για το τι θα γίνει στις ευρωεκλογές και όχι στις δημοτικές εκλογές. Και αυτό γιατί οι δημοτικές είναι προσωποπαγείς. Έτσι, μπορούν να κατεβάσουν έναν υποψήφιο που ο συνδυασμός του θα στηρίζεται άτυπα –αν και προφανώς θα το γνωρίζουν όλοι- από τη Χρυσή Αυγή, χωρίς αυτό να αποδεικνύει τη σύνδεση ανάμεσά τους.
Στην περίπτωση, βέβαια, του Η.Κασιδιάρη θα υπάρχει ο κίνδυνος να εκπέσει του αξιώματός του μετά την εκλογή του, υποστηρίζουν οι "καθεστωτικοί" συνταγματολόγοι.
Ένας από τους συνταγματολόγους που υποστηρίζει ότι μπορεί να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή είναι ο αναπληρωτής καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Δημήτρης Χριστόπουλος. «Στο βαθμό που υπάρχει εκκρεμοδικία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης νομίζω ότι ο Άρειος Πάγος δεν θα επιτρέψει στη Χρυσή Αυγή να τύχει νομικής μεταχείρισης νόμιμου πολιτικού κόμματος. Χρονικά, πάντως, φυσικά θα προλαβαίνουν να φτιάξουν ένα νέο κόμμα με άλλο όνομα και να κατέβουν με αυτό στις εκλογές. Σε αυτό θα μπορούν να συμμετάσχουν και τα προφυλακισμένα μέλη της», υποστηρίζει ο Χριστόπουλος.
Από την άλλη πλευρά συνταγματολόγοι, εξίσου έγκριτοι, απαντούν ότι ο Άρειος Πάγος θα ερευνήσει μόνο την τυπική νομιμότητα των φυσικών προσώπων που απαρτίζουν το κόμμα (δηλαδή αν πληρούν προϋποθέσεις, όπως πολιτικά δικαιώματα και κατάλληλη ηλικία).
Έτσι, θα κάνει δεκτή τη συμμετοχή τους στις εκλογές, καθώς κανείς από τους βουλευτές δεν έχει χάσει τα πολιτικά του δικαιώματα αφού δεν έχει προηγηθεί αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση.
Κανονικά δεν θα έπρεπε καν να συζητούμε για τέτοιο ενδεχόμενο. Αλλίμονο! Και βέβαια όχι! Αλλά η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή και οι κατοχικές δυνάμεις τα έχουν όλα τα χέρια τους: Νομοθετικήξ, εκτελεστική και σικαστική εξουσία,,,
.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ