Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΛΕΥΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΜΑΥΡΟΙ :Μάθημα με τίτλο «Το Πρόβλημα της Λευκότητας» θα διδάσκεται σε Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ!

Μάθημα με τίτλο «Το Πρόβλημα της Λευκότητας» θα διδάσκεται σε Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ!

Στην τάξη θα αποδεικνύεται ο ρατσισμός που διακρίνει τα μέλη της λευκής φυλής της χώρας!
Στο κρατικό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα των ΗΠΑ προσφέρεται μάθημα για την καταπολέμηση του ρατσισμού που επικρατεί στην χώρα με τον εύγλωττο τίτλο: «Το πρόβλημα της λευκότητας»! Σύμφωνα με την διοίκηση του Πανεπιστημίου το να είναι κάποιος λευκός δημιουργεί προβλήματα στην πολυφυλετική κοινωνία των ΗΠΑ, και γι’ αυτό τον λόγο ο καθηγητής που θα διδάσκει το συγκεκριμένο μάθημα για ένα ολόκληρο εξάμηνο είναι επίσης λευκός. Και επομένως γνωρίζει την κατάσταση που προκαλεί το χρώμα της επιδερμίδας του από πρώτο χέρι…
Ο καθηγητής του μαθήματος, Lee Bebout, διδάσκει επίσης Αμερικανική Λογοτεχνία και Πολιτισμό των Λατινογενών, ενώ το πλαίσιο διδασκαλίας προβλέπει την ανάγνωση βιβλίων με τους εξής… αντικειμενικούς τίτλους: «Η υπερβολική επένδυση στην Λευκότητα», «Κριτική Φυλετική Θεωρία» και «Καθημερινή Γλώσσα του Λευκού Ρατσισμού»!
«Νομίζω ότι αποδεικνύονται τα δυο μέτρα και δυο σταθμά που επικρατούν στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας», δήλωσε φοιτητής Οικονομικών σε φοιτητικό περιοδικό που φιλοξένησε την είδηση. «Δεν θα επιτρεπόταν ποτέ μάθημα που να κάνει λόγο για τα προβλήματα της «Μαυρίλας» και αν κανείς το τολμούσε θα υπήρχε γενικός ξεσηκωμός. Αλλά μπορείς άνετα να παρενοχλείς ανθρώπους για την εμφανή τους «λευκότητα», συμπλήρωσε ο νεαρός φοιτητής, αποτυπώνοντας γλαφυρά την νέα αμερικανική πραγματικότητα των ΗΠΑ επί υπερ-προοδευτικού Ομπάμα…
Ε.Μ.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ