Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Ό,τι και να ψηφίσεις, το έχουν "ψηφίσει" πρώτα "αυτοί".

...Δεν μπορεί να εξηγηθεί,  η τόση "αδυναμία" που εκδήλωσε προς το πρόσωπό του η διαβόητη Αγγελοπούλου των Ολυμπιακών Αγώνων, της ελβετικής τοκογλυφίας και του Χάρβαρντ τής διαφθοράς. Γιατί τόση ξαφνική "αγάπη" των σαλονιών τού Ψυχικού για τον πρώην Κνίτη "επαναστάτη" των "Αγορών".
Λίγες ημέρες μας χωρίζουν από τις πιο κρίσιμες εκλογές της Μεταπολίτευσης και ακόμα αντηχούν στα αυτιά μας οι "τρομοκρατικές" απειλές τού Τσίπρα απέναντι στις "Αγορές". Παρ' όλο που γνώριζε ότι τον "παρακολουθεί" ολόκληρη η Υφήλιος, άρχισε να μιλάει για "νταούλια", τα οποία επιβάλουν "ρυθμούς" στις πανίσχυρες "Αγορές". Επιχείρησε να τρομοκρατήσει κάποιους και αυτοί θεωρητικά ήταν οι πανίσχυρες "Αγορές". Παραμονές των πιο κρίσιμων εκλογών τής εποχής της "χολέρας" και των Μνημονίων όλα αυτά δεν είναι τυχαία ...Δεν μπορούν να είναι τυχαία ...Ειδικά αυτά, τα οποία αφορούν τους δανειστές μας και οι οποίοι είναι πλέον "αφεντικά" όλων μας. Τα πάντα πρέπει να αξιολογούνται και να κρίνονται στη σωστή τους βάση, γιατί τα πάντα έχουν το νόημα τους και εξυπηρετούν συγκεκριμένους στόχους.
Είναι πολύ μεγάλο το "στοίχημα" κάποιων για την Ελλάδα, ώστε να αφήσουν τα πράγματα να εξελίσσονται στην τύχη τους ...Εξαρτώνται πολύ μεγάλα συμφέροντα από τη συμπεριφορά του ελληνικού κράτους και ως εκ τούτου οι λόγοι των υποψηφίων ηγετών του δεν μπορούν να είναι ανεξέλεγκτοι. Είναι βέβαιο, δηλαδή, ότι ο λόγος των πάντων "φιλτράρεται" από κάποια άνωθεν αφεντικά και τίποτε δεν λέγεται εκ παραδρομής. Υπάρχει μια "παράσταση" δήθεν σύγκρουσης κομματικών αντιπάλων, της οποίας το "σενάριο" είναι προσυμφωνημένο ...Ένα "σενάριο", το οποίο πρέπει να σέβονται όλοι όσοι δέχονται να συμμετάσχουν σε αυτήν την "παράσταση" και άρα έχουν περάσει από το αντίστοιχο casting των πρεσβειών. 
Σε αυτήν την "παράσταση", που αφορά την ελευθερία κινήσεων των ηγετών τής Ελλάδας, συμμετέχει και ο Τσίπρας και άρα ο λόγος του είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένος με το "σενάριο" που επιβάλουν οι "παραγωγοί" της. Ως εκ τούτου η σημερινή "επίθεση" στις "αγορές" είναι σίγουρο ότι όχι μόνον δεν αιφνιδίασε κανέναν, αλλά προετοιμάστηκε από εκείνους, οι οποίοι θίγονται και θα έπρεπε δήθεν να "αιφνιδιαστούν" ...Μία "επίθεση", η οποία ήταν "γραμμένη" μέσα στον "ρόλο" του. Δεν είναι θέμα Τσίπρα ...Είναι θέμα Ελλάδας. Δεν είναι θέμα αδυναμίας Τσίπρα, αλλά θέμα αδυναμίας της Ελλάδας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της "ανεξαρτησίας" τής Ελλάδας αυτή η κατάσταση είναι δεδομένη. Η Ελλάδα ποτέ δεν ήταν ανεξάρτητη και αυτό δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα.  
Πολύ πριν απελευθερωθεί ως κράτος, είχε υποθηκεύσει την ελευθερία της. Πάντα η ανεξαρτησίας της ήταν μια μυστική συμφωνία διπλοκλειδωμένη σε κάποιο συρτάρι κάποιου δανειστή. Από τα πρώτα δάνεια της Επανάστασης μέχρι τα τελευταία δάνεια του Μνημονίου, πάντα οι δανειστές ήταν οι ίδιοι και πάντα ζητούσαν τα ίδια πράγματα. Μόνοι τους "κατασκεύαζαν" τους ηγέτες μας και εμείς απλά τους ψηφίζαμε. Από τον Κωλέττη μέχρι τον σημερινό Γιωργάκη όλοι τους ήταν "ηθοποιοί" της εξουσίας και όχι ηγέτες. Οι αδερφοί Ricardo ήταν brokers των Ρότσιλντ, οι οποίοι διαχειρίζονταν δικά τους κεφάλαια. Η ίδια η Τράπεζα της Ελλάδας, η οποία καθορίζει την εθνική οικονομική και νομισματική της πολιτική, ιδιοκτησίας Ρότσιλντ είναι ...Απλά πράγματα ...Με χρήματα των Ρότσιλντ ίδρυσε ο μεθύστακας το ΠΑΣΟΚ στη Νέα Υόρκη ...Με χρήματα των Ρότσιλντ μάθαινε στο Παρίσι γκολφ ο κουφός ιδρυτής της ΝΔ ...Με χρήματα των Ρότσιλντ ταΐζονται ακόμα και σήμερα οι "μη κυβερνητικές οργανώσεις", οι οποίες συντηρούν τις "συνιστώσες" του ΣΥΡΙΖΑ ...Με χρήματα των Ρότσιλντ ίδρυσε ο Εβραίος Μπεναρόγια το ΚΚΕ. Ό,τι και να ψηφίσεις, το έχουν "ψηφίσει" πρώτα αυτοί.
Με αυτά ως δεδομένα, εύκολα αντιλαμβανόμαστε ότι όλοι οι ηγέτες της Ελλάδας ήταν δοτοί καραγκιόζηδες, που έδιναν "παραστάσεις" γενναιότητας και ανυπακοής, για να "δουλεύουν" το πόπολο. Ο Τσίπρας, δηλαδή και ο κάθε Τσίπρας που εμφανίστηκε ή θα εμφανιστεί στο μέλλον, δεν διαφέρει ποτέ από τον προκάτοχό του ..."Φιγούρες" τής ίδιας σημαδεμένης "τράπουλας" είναι. Άλλοι αποφασίζουν αν στο πολιτικό παιχνίδι θα παραστήσουν τον απείθαρχο "Βαλέ" ή τον συντηρητικό "Παπά". Όλοι τους αποτελούν κυβερνητικές "προτάσεις" παράκεντρων εξουσίας, τα οποία αντιλαμβάνονται την Ελλάδα σαν ιδιοκτησία τους. Πρώτα εκεί δίνουν τις "εξετάσεις" τους οι μελλοντικοί "ηγέτες" μας και μετά προτείνονται στον λαό σαν νόμιμες επιλογές του. Πρώτα γίνονται "εκλεκτοί" κλειστών λεσχών και κογκλαβίων και μετά γίνονται εκλεκτοί τού λαού. Λογικό είναι. Δεν θα αφηνόταν ποτέ ο ελληνικός λαός μόνος του να επιλέξει την ηγεσία του. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε ανοιχτά τα "μάτια" μας για τα όσα περίεργα συμβαίνουν "γύρω" από τους πρωταγωνιστές τής πολιτικής σκηνής.
 Όσο δηλαδή και να μοχθεί ο Τσίπρας να μας πείσει ότι είναι ένας αγνός και αυτοδημιούργητος πολιτικός ηγέτης, δεν πρόκειται να το καταφέρει. Σε κανέναν δεν θα επέτρεπε το παγκόσμιο σύστημα να φτάσει σε απόσταση "βολής" από τη λήψη της εξουσίας, χωρίς να τον έχει ελέγξει και άρα χωρίς να τον έχει δεσμεύσει. Γι' αυτές τις δεσμεύσεις είμαστε σίγουροι και απλά δεν γνωρίζουμε αν αυτές έγιναν στο Τέξας ή στη Νέα Υόρκη ή κάπου αλλού. Άλλωστε, δεν είναι δική μας δουλειά αυτή. Αυτή είναι δουλειά των δημοσιογράφων του παρόντος ή των ιστορικών τού μέλλοντος. Δική μας δουλειά είναι να μην είμαστε κορόιδα και νομίζουμε πράγματα, τα οποία δεν ισχύουν ...
...Γι' αυτόν τον λόγο είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι ο Τσίπρας, για να εξυπηρετήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες, έχει αναλάβει πολύ ύποπτες "υποχρεώσεις". Είμαστε περίπου σίγουροι ότι έχει αναλάβει να συνεχίσει το ίδιο "συμβόλαιο" θανάτου, το οποίο έχει ξεκινήσει από τον Καραμανλή και, μέσω όλων των άλλων, - με τελευταίο τον Σαμαρά - θα ολοκληρωθεί στις μέρες του.
από άρθρο τού Τραϊανού Παναγιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ