Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016

Ένα διαφορετικό ρωσικό υπερόπλο ...

rach-copy
op2op1Κατά διαστήματα οι Ρώσοι έχουν εκπλήξει τον υπόλοιπο κόσμο με τα οπλικά συστήματα που εμφανίζουν, είτε πρόκειται για αεροσκάφη, υποβρύχια και άρματα, είτε διάφορα πυραυλικά συστήματα (διηπειρωτικής εμβέλειας, με πολλαπλές κεφαλές, αντιαεροπορικά, αντιαρματικά, αντιπλοϊκά).
Κάτι που τους διέκρινε πάντα ήταν μια μυστικοπάθεια, καθώς δεν διαφήμιζαν ένα όπλο που θα έθεταν σε υπηρεσία μελλοντικά, απλά το εμφάνιζαν σχεδόν έτοιμο.
Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με την ανάκαμψη της οικονομίας τους εμφανίζουν την αυξανόμενη ισχύ τους παρουσιάζοντας νέα οπλικά συστήματα σε διάφορες κατηγορίες.
Μια πρωτότυπη και εντυπωσιακή είναι η κατασκευή αερομεταφερόμενων ναών για τις δυνάμεις των αλεξιπτωτιστών.

Στις αερομεταφερόμενες δυνάμεις των ρώσων υπηρετούν και αρκετοί μάχιμοι στρατιωτικοί ιερείς, κάποιοι με αρκετά άλματα στο ενεργητικό τους.

Και φυσικά δε θα μπορούσε να λείψει και μια αντίστοιχη "φουσκωτή" έκδοση του αερομεταφερόμενου ναού.

Όπως βλέπουμε η Ρωσία μετά τις δεκαετίες του άθεου κομμουνισμού (που γνωρίζουμε πως κατέληξε) έχει στραφεί προς ένα απροσμάχητο όπλο, τη βοήθεια του Θεού.

Για όσους θυμούνται, το 1997 είχαν επισκεφθεί την Τανάγρα 4 Su-27 της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας για συνεκπαίδευση με τη δικής μας.
Είχαν ζωγραφισμένο στο δεξί κάθετο σταθερό τον Άγιο Γεώργιο έφιππο.
Μια μοίρα αεροσκαφών του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού (η VF-101) ονομάζεται grim reapers.
Μπορείτε να αναζητήσετε στο διαδίκτυο και να δείτε το έμβλημά της, και να συγκρίνετε τους δυο μεγάλους αντιπάλους και τη νοοτροπία τους.

(ασήμαντος)
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

Σελίδες

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ