Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ... ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ!!!

Η ΑΠΟΦΑΣΗ . . 68 / 304 ΤΟΥ ΟΗΕ
ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ !!!

11/09/14
Φάπα του ΟΗΕ προς γύπες κι άλλα… όρνεα...

Εκατόν είκοσι τέσσερις χώρες [ 124 ] απ’ όλον τον κόσμο αναγνώρισαν με απόφασή τους ότι :
η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέου
ς αποτελεί ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ενός κράτους, που δεν μπορεί ούτε ΟΥΤΕ να ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ ΟΥΤΕ να ΕΜΠΟΔΙΣΤΕΙ από ένα άλλο κράτος ή ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ , όπως οι γνωστοί μας «γύπες».

Ολως περιέργως όμως, μεταξύ των 124 χωρών που ενέκριναν την απόφαση 68/304 του ΟΗΕ - και η οποία ανοίγει τον δρόμο για τη «δημιουργία ενός πολυμερούς νομικού πλαισίου για τις διαδικασίες αναδιάρθρωσης κρατικού χρέους»- δεν βρισκόταν η υπερχρεωμένη Ελλάδα.Ηχηρό χαστούκι προς τους κερδοσκόπους. . , τους τοκογλύφους, . . και τους ΔΙΚΑΣΤΕΣ που δικαιώνουν με τις αποφάσεις τους τις ληστρικές πρακτικές αυτών και τις κυβερνήσεις που παραμένουν υπόδουλες στα λόμπι και τα συμφέροντα του παρασιτικού χρηματοπιστωτικού τομέα έδωσε  η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.Η Ελλάδα απείχε από την ψηφοφορία του Οργανισμού που ενέκρινε απόφαση, η οποία αναγνωρίζει ότι η αναδιάρθρωση του κρατικού χρέους αποτελεί ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ μιας χώρας.Η απόφαση τονίζει ακόμη την ιδιαίτερη σημασία της έγκαιρης, αποτελεσματικής, ολοκληρωμένης και βιώσιμης λύσης στα προβλήματα χρέους των αναπτυσσόμενων χωρών για την προώθηση οικονομικής ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς.
,,, Η πρόσφατη απόφαση 68/304, των αρχών Σεπτεμβρίου, του ΟΗΕ δικαιώνει την Αργεντινή. Υποστηρίζει την τακτική της. Ενθαρρύνει κάθε μελετημένη, διεκδικητική προσπάθεια αναδιάρθρωσης χρέους στο όνομα των λαϊκών συμφερόντων. Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για θρίαμβο που επετεύχθη βέβαια -και απαιτείται αυτό να τονισθεί- από συλλογική προσπάθεια των G77 και της Κίνας. Πάρθηκε με 124 ψήφους υπέρ, 11 κατά και 41 αποχές συμπεριλαμβανομένων χώρων της ΕΕ. Απείχε και η Ελλάδα (!), μια υπερχρεωμένη χώρα...Οι Ελληνες δεν έχουν παρά να συγκρίνουν το θόρυβο των πρώτων ημερών του Αυγούστου 2014 με τη σιωπή, περίπου απόλυτη, που συνόδευσε τη θετική για την Αργεντινή απόφαση 68/304 του ΟΗΕ των αρχών του Σεπτεμβρίου...Το 2001 η Αργεντινή έκανε στάση πληρωμών απαλλάσσοντας το λαό της από ένα μεγάλο κομμάτι του δημόσιου χρέους. Με μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις επετεύχθη συμφωνία για την αποπληρωμή του 40% των οφειλομένων...Μια απόφαση τεράστιας αξίας -για την αποτελεσματικότητα των συλλογικών προσπαθειών περιορισμού της ασυδοσίας των διεθνών κερδοσκόπων- πέρασε στα ελληνικά ΜΜΕ και τον πολιτικό διάλογο στα «ψιλά γράμματα».Το εφιαλτικότερο είναι ότι η χώρα μας δεν συντάχθηκε στον ΟΗΕ με τα δικά της συμφέροντα και δεν ήταν αλληλέγγυα!
Καί η ερώτηση τού ΣΥΡΙΖΑ :ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον Υπουργό Εξωτερικών
Θέμα: «Η προκλητική απαξίωση της επιστολής του Υπουργού Εξωτερικών της Αργεντινής από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών»
...Όπως είναι γνωστό, ο υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής Έκτορ Τίμερμαν έχει αποστείλει επιστολή σε όλες τις χώρες - μέλη του ΟΗΕ, ενημερώνοντας σχετικά με το σχέδιο ψηφίσματος με τίτλο «Προς την κατεύθυνση μιας Πολυμερούς Σύμβασης για τη δημιουργία ενός Νομικού Κανονιστικού Πλαισίου για τις διαδικασίες Αναδιάρθρωσης του Δημοσίου Χρέους», που έχει παρουσιαστεί από την Ομάδα των 77 και την Κίνα...Επειδή η  απόφαση 68/304 της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που ελήφθη με πρωτοβουλία της Αργεντινής, είναι βαρύνουσας σημασίας, καθώς αναγνωρίζει ότι η αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα ενός κράτους, δεν ματαιώνεται και ούτε εμποδίζεται από άλλο κράτος ή ιδιώτες πιστωτές, όπως τα επιθετικά κερδοσκοπικά hedge-funds...Έτσι επειδή η απόφαση αποτελεί ένα ισχυρό όπλο στα χέρια των χωρών, όπως η Ελλάδα, που βρίσκονται ενώπιον κρίσιμων εξελίξεων αναφορικά με την αναδιάρθρωση του χρέους τους. 
Επειδή δεν έχει μέχρι σήμερα δημοσιοποιηθεί καμία απάντηση από πλευράς του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών στην παραπάνω επιστολή του Υπουργού Εξωτερικών της Αργεντινής.
Επειδή ο ΟΗΕ είναι πεδίο συζήτησης και προώθησης διεθνούς συνεργασίας σε ζητήματα εξασφάλισης χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και αναδιάρθρωσης χρέους, όπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα και πλήθος συνεδρίων που ο ίδιος ο Οργανισμός έχει διοργανώσει (π.χ. η Συνδιάσκεψη Μοντερέι του 2002 και το κείμενο Rio+20 ‘Future We Wan’ με ρητή αναφορά στο θέμα του χρέους), αλλά κυρίως επειδή ο ίδιος ο Καταστατικός Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών ορίζει ότι ανάμεσα στους σκοπούς του είναι να επιτυχαίνουν διεθνή συνεργασία για την επίλυση διεθνών προβλημάτων οικονομικής φύσης.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
1.    Έχει λάβει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών την επιστολή του Υπουργού Εξωτερικών της Αργεντινής; Και αν πράγματι έχει ληφθεί η επιστολή, για ποιο λόγο επέλεξε να μην απαντήσει και να την απαξιώσει;
2.    Η παραπάνω επιστολή έχει κοινοποιηθεί ή διαβιβαστεί μέχρι σήμερα και στο Υπουργείο Οικονομικών;
3.    Για ποιο λόγο η ελληνική πλευρά, που λόγω του δυσθεώρητου και μη βιώσιμου χρέους της έχει κάθε λόγο να υποστηρίζει μια ιστορική πρωτοβουλία στον ΟΗΕ για δημιουργία ενός διαφορετικού πλαισίου σχετικά με τις διαδικασίες αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους που θα προστατεύει τα κράτη από τις επιθέσεις των κερδοσκόπων, επέλεξε να ψηφίσει αποχή;
4.    Η Ελλάδα πρόκειται, τουλάχιστον κατά την επόμενη περίοδο να δραστηριοποιηθεί στον ΟΗΕ για την επεξεργασία μιας Πολυμερούς Σύμβασης που κινείται στην ανωτέρω κατεύθυνση και έχει ευρύτερη αποδοχή;
5.    Οι επανειλημμένες εκκλήσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών κ. Βενιζέλου στο πλαίσιο του ΟΗΕ για «μεταρρύθμιση και ενίσχυση του ρόλου του Οργανισμού με σκοπό την καλύτερη αντιμετώπιση των διακυβευμάτων του 21ου αιώνα» δεν αναφέρονται και στην εξασφάλιση της αποτελεσματικότητας και σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος; Ή το ζήτημα αυτό δεν αποτελεί «διακύβευμα του 21ου αιώνα»;        

ΕΡΩΤΗΣΗ: ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ 

 Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ;
πηγές εδώ
εδώ 
εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ