Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Ο «πατριωτισμός» που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ονοματεπώνυμο: Μιχάλης Τρεμόπουλος.






Ο «πατριωτισμός» που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ονοματεπώνυμο: Μιχάλης Τρεμόπουλος. Κρίμα που δεν θα πολιτευτεί και η Ρεπούση να χαρούμε κι άλλο...
Θεσσαλονίκη, 13/11/2006. Παρουσίαση του «Μακεδονικού Αναγνωστικού» (όπου «Μακεδονικό», βάλε Σκοπιανό να είσαι μέσα). Ομιλητής, ο άρτι αποφασίσας να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Τρεμόπουλος. Δίπλα στο πάνελ των ομιλητών ένα πανό όπου δέσποζε το πρόσωπο του Γκότσε Ντέλτσεφ, του εθνικού ήρωα των Σκοπιανών! Μεταξύ άλλων, είπε ο συριζαίος πλέον Τρεμόπουλος: «Για μας, το να ασχολείται κανείς με την τοπική Ιστορία δεν είναι μόνο ένα χρέος στο να αποκαθιστά κάποια κομμάτια της Ιστορίας, είτε της πόλης της Θεσσαλονίκης είτε της χώρας.
Ακριβώς επειδή κάποιοι συμπεριφέρθηκαν μετά το 1912 σαν ξένοι μέσα στη νύχτα που ήρθαν και έσκισαν σελίδες από το βιβλίο της Ιστορίας της πόλης. Βέβαια, η Θεσσαλονίκη, το 1912, όταν μπήκε ο Ελληνικός Στρατός, δεν ήταν ελληνική. Εγινε ελληνική και έπρεπε να γίνει με μια διαδικασία, η οποία ανέδειξε και εξέθρεψε ένα στρώμα που έχει μάθει να κάνει τον πατριωτισμό επάγγελμα και ταυτόχρονα να δημιουργεί εκείνες τις ιδεολογίες αλλά και τις συγκεκριμένες πρακτικές και μάλιστα πολιτικές συμπεριφορές, για τις οποίες αυτή η πόλη, με ειλικρίνεια, θα έπρεπε να ντρέπεται τουλάχιστον για ένα κομμάτι αυτής της Ιστορίας».
Γραφιάδες  Κάποιος από το κοινό, ως αντίδραση σε όσα εκτόξευε το απύλωτο στόμα του οικολόγου Μιχάλη Τρεμόπουλου, του είπε: «Το όνομά σας είναι Τρεμόπουλος. Τρέμετε!» Και ο Τρεμόπουλος ακόμα και για το επίθετό του ανακάλυψε ποιος έφταιγε. Οι Ελληνες! Είπε χαρακτηριστικά: «Τις καταλήξεις αυτές σε -όπουλος στη δυτική Μακεδονία τις δώσανε Πελοποννήσιοι γραφιάδες. Γιατί αυτός ο τόπος, είτε κατοικούνταν από Ελληνες είτε από Εβραίους, Οθωμανούς, οτιδήποτε, υπέφερε από τους Πελοποννήσιους γραφιάδες και από τους Κρητικούς χωροφύλακες. Αυτή η πραγματικότητα δεν μπορεί να σβηστεί μονοκοντυλιά».
 ΥΓ.: Ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του για τη συνέργεια με τον Τρεμόπουλο και τους οικολόγους που του έχουν απομείνει είπε ότι «πρόκειται για μια στρατηγική συμμαχία που δεν αποβλέπει μονάχα στις επικείμενες εκλογές». Δεν χρειαζόταν να το πει. Ολοι καταλαβαίνουμε ότι δεν αποβλέπει μονάχα στις επικείμενες εκλογές. Κατακαημένη Ελλάδα...
 ΑΠΟ

 ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, 

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ 

ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ, ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ 

ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥΣ, 

ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ