Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ιάπωνας προειδοποιεί για σεισμό 7,5 Ρίχτερ, στη θάλασσα του Μαρμαρά

σχόλιο Γ.Θ : Το σεισμό που προβλέπει ο Ιάπωνας μπορεί να τον γλυτώσουν οι τούρκοι, τον "σεισμό" του Πούτιν όμως όχι...

Στην Προύσα, στα πλαίσια του Διεθνούς Οργανισμού Συνεργασίας ο Ιάπωνας Ειδικός Διαχείρισης Καταστροφών, Φούμιο Κανέκο, δήλωσε ότι αναμένει σεισμό μεγέθους 7 ως 7,5 Ρίχτερ στη θάλασσα του Μαρμαρά κατά τα επόμενα χρόνια.

Ο Οργανισμός ο οποίος συνεργάζεται με το τουρκικό  Υπουργείο Παιδείας,  ξεκίνησε  ένα «Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Καταστροφών» από το 2010 σε σχολεία που βρίσκονται περιμετρικά της θάλασσας του Μαρμαρά και των Δαρδανελλίων.

Ο Κανέκο ανέφερε – σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα-  ότι οι κατοικίες στην Ιαπωνία είναι δύο με τρεις φορές πιο ανθεκτικές από αυτές που κατασκευάζονται στην Τουρκία σε περίπτωση σεισμού.

Στα σχολεία γίνονται εκπαιδευτικά μαθήματα για την προστασία των μαθητών σε περίπτωση κινδύνου και πως πρέπει να αντιδράσουν, οι μαθητές,  μέσα σε 30 δευτερόλεπτα που κυρίως κρατά ένας σεισμός 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

 Ο Φούμιο Κανέκο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ανάπτυξης παλιρροϊκών κυμάτων (τσουνάμι) από το σεισμό που θα προκληθεί, αλλά όπως διευκρίνισε δεν πρόκειται να  φθάσουν το ύψος των κυμάτων που χτύπησαν την Ιαπωνία, τα οποία είχαν υπερβεί τα δέκα μέτρα.

«Τα παλιρροϊκά κύματα δεν θα προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην Προύσα και στην Κωνσταντινούπολη, λόγω της στενότητας του θαλάσσιου χώρου»,είπε.


 © mikres-ekdoseis- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ