Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Παραιτείται τηρώντας την ιεραρχία



Για πολλά μπορεί να κατηγορήσει κανείς τον Πρωθυπουργό. Όχι όμως και για έλλειψη σεβασμού στην εγχώρια ιεραρχία. Πρώτα συνάντησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά τους εκδότες-καναλάρχες και ακολουθούν οι αρχηγοί των κομμάτων. Από σεμνότητα οι εθνικοί εκδότες, προμηθευτές και κατασκευαστές, αφήνουν στον Πρόεδρο τα πρωτεία. Στρατιωτική ιεραρχία.
Δεν κατάλαβα όμως ακόμα: διάβασα σήμερα το ΒΗΜΑ, τα ΝΕΑ και το ΕΘΝΟΣ και δεν βρήκα καμία αναφορά στην χθεσινή συνάντηση των εκδοτών τους με τον πρωθυπουργό. Τι να συμβαίνει άραγε; Ήταν ανάξια αναφοράς; Δεν χρειάζεται να ενημερωθεί το πόπολο για όσα αποφασίσουν οι ηγέτες του;
Ο Βαρδής πάντως δεν πήγε. Σιγά μην πάει με τους …χρεοκοπημένους
Στο μανιφέστο ΔΙΑ-μαντοπούλου, Λ-οβέρδου, Ραγκο –ΥΣΗ, (ΔΙΑ-Λ-ΥΣΗ), ήλθε να προστεθεί και η βαρυσήματνη παρέμβαση του Μόσιαλου για μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία, η οποία και θα εκτρέψει την πορεία της ελληνικής ιστορίας, από το ρέμα προς τον γκρεμό. ΠΑΣΟΚ υπό (ελεγχόμενη;) διάλυση, με ηθικό υπό του μηδενός. Ποιούν την ανάγκη -της πολιτικής τους επιβίωσης- φιλοτιμία και πορεύονται.
Επιστρατεύτηκαν επίσης για τις τηλεοπτικές ανάγκες ο κυνισμός του Πάγκαλου και τα κομμάτια του Παπακωνσταντίνου. Γιατί όλα αυτά; Απλά για να δείξουν στον Βενιζέλο ότι δεν θα του παραδώσουν το κόμμα; Τουλάχιστον όχι  χωρίς  διαπραγμάτευση;
Ο Ρομπόπουλος δεν διαπραγματεύτηκε και παραιτήθηκε. Οι πληροφορίες ότι υπάρχει δάκτυλος Ροδινού πίσω από την παραίτηση του βουλευτή, είναι παντελώς ανακριβείς και απαράδεκτες.
Με την απορία θα μείνω. Ο Αλέξης διασταύρωσε ποιος είναι ο Κώστας Ροδινός; Πόσους βουλευτές είδε στο πρόσωπο του;
Τέλος εποχής στην Ελευθεροτυπία: η Μάνια Τεγοπούλου αποφάσισε να σταματήσει τη συνεργασία με τον Γ. Παπαδόπουλο-Τετράδη. Ο «Καιρός» και η στήλη άλατος σταματούν μετά από 26 χρόνια.
Μας μένει ο κακός μας ο καιρός. Ένα καθημερινό χαμόγελο λιγότερο είναι μεγάλη απώλεια αυτή την εποχή…
Μικρός Οδυσσέας
άπό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ