Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Η επιστολή Λαγκάρντ στη δημοσιότητα στη Βουλή




«Πείτε όλη την αλήθεια! Είναι πρωτοφανές στιν ιστορία του ΔΝΤ να ζητείται «εγγυητική επιστολή» τόσο του πρωθυπουργού αλλά και του υπουργού Οικονομικών της χώρας την οποία χρηματοδοτεί. Ο λαός απαιτεί από την εκλεγμένη κυβέρνηση που ψήφισε να δεί την επιστολή πριν σταλεί στην άλλη άκρη του Ατλαντικού…»
Αυτά είχε επισημάνει η Prionokordela.gr σε προηγούμενο ρεπορτάζ της και σήμερα ανακοινώθηκε πως την επιστολή που απέστειλε προς τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ κατέθεσε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
Στην συγκεκριμένη επιστολή, που απεστάλη στις 27 Σεπτεμβρίου 2011, ο κ. Βενιζέλος διαβεβαιώνει την επικεφαλής του ΔΝΤ για την ταχεία προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, ώστε «να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις για την προθυμία και την ικανότητα της Ελλάδας να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους».
Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών ενημερώνει την κ. Λαγκάρντ για τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση πριν τις 27 Σεπτεμβρίου και διατυπώνει τη δέσμευση ότι μέχρι τα τέλη του Οκτωβρίου θα ψηφιστούν, ώστε να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί του 2011 και του 2012.
Τα μέτρα που αναφέρει ο κ. Βενιζέλος στην επιστολή του είναι η μείωση του αφορολογήτου ορίου στα 5.000 ευρώ, με εξαίρεση άτομα άνω των 65 ετών και κάτω των 30 ετών, τη μείωση των συντάξεων άνω των 1.200 ευρώ κατά 20% και κατά 40% για τους συνταξιούχους κάτω 55 ετών με σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ.
Επίσης, αναφέρεται στις προθέσεις της κυβέρνησης για αλλαγή των επικουρικών συντάξεων και σημαντικές μειώσεις στο εφάπαξ, στο ενιαίο μισθολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία και στα έσοδα που θα επιδιώξει η κυβέρνηση μέσω της νομιμοποίησης αυθαιρέτων.
Στο κλείσιμο της επιστολής, ο κ. Βενιζέλος αναφέρει ότι η κυβέρνηση θα επιταχύνει την πώληση μεριδίων του Δημοσίου σε επιχειρήσεις και δεσμεύεται ότι θα κλείσουν (προφανώς με νέα μέτρα) τα δημοσιονομικά κενά της διετίας 2013-2014.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κανένα σημείο της επιστολής δεν γίνεται αναφορά στις κλαδικές συμβάσεις…
άπό 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ