Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Η ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΣΥΧΝΟΤΑΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΩΝ ΣΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΠΤΗ ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥΣ .

Παράξενο ,αλλά δεν ξέρω αν το έχετε προσέξει , στις περισσότερες  αμερικανικές ταινίες που βλέπω , έχω παρατηρήσει πόσο επίμονα μας παρουσιάζουν και κάποιον αριστερόχειρα. Να μην πω δηλαδή  πώς  πάντα  θα πρωταγωνιστεί αριστερόχειρας.
Μου κάνει εντύπωση γιατί  από όσο ξέρω, αλλά και όσους έχω συναντήσει μέχρι τώρα στην ζωή μου και τον κοινωνικό μου περίγυρο , όλοι είναι δεξιόχειρες. Πράγμα που με πείθει πώς η πλειοψηφία της ανθρωπότητας είναι δεξιόχειρες.
Η αριστεροχειρία εμφανίζεται συχνότερα σε δίδυμα παιδιά, τόσο μονοωικά (μονοζυγωτικά) όσο και σε ετεροζυγωτικά,
καθώς και σε αρκετές ομάδες ατόμων με νευρολογικές διαταραχές (όπως επιληψία[4], Σύνδρομο Down[5] αυτισμό[6], διανοητική καθυστέρηση[7] και δυσλεξία).
Γιατί λοιπόν μας τους παρουσιάζουν σαν  ιδιαίτερα ευφυή άτομα;
Μήπως γιατί :   οι διάφορες δεισιδαιμονίες του παρελθόντος έχουν αντικατασταθεί από την ταμπέλα του χαρισματικού.
Τα άτομα αυτά λάμπουν δια της εξαιρετικής αντίληψης που παρουσιάζουν! Τρία στα πέντε παιδιά, των οποίων ο δείκτης νοημοσύνης ξεπερνά το 130%, είναι αριστερόχειρες. Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να αγγίζουν με ταχύτερους ρυθμούς από τους υπόλοιπους συναδέλφους την κορυφή της επαγγελματικής επιτυχίας. Στατιστικά ένας στους πέντε που ανήκει στα διοικητικά στελέχη είναι άτομο που όλα βαίνουν "αριστερά".!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Όμως , άλλες έρευνες φέρνουν στο φώς τον κρυφό κόσμο των αριστερόχειρων.

Οι αριστερόχειρες φοβούνται πιο πολύ.


Ο φόβος «χτυπά» περισσότερο τους αριστερόχειρες σε σχέση με τους δεξιόχειρες, σύμφωνα με βρετανική έρευνα, οι οποίοι διαπίστωσαν πως όσοι γράφουν με το αριστερό επηρεάζονται πολύ περισσότερο από καταστάσεις που προκαλούν φόβο.

Σύμφωνα με το πείραμα, εθελοντές παρακολούθησαν ένα οκτάλεπτο απόσπασμα από την ταινία «Η σιωπή των αμνών», με πρωταγωνιστή τον Άντονι Χόπκινς στο ρόλο του κατ' εξακολούθηση δολοφόνου Χάνιμπαλ Λέκτορ.

Η έρευνα έδειξε ότι οι αριστερόχειρες υπέφεραν πιο πολύ και εμφάνισαν περισσότερα συμπτώματα μετατραυματικού στρες μετά την παρακολούθηση του βιντεο. Όταν κλήθηκαν να ανακαλέσουν διάφορες σκηνές στην μνήμη τους, οι αριστερόχειρες είχαν σαφώς περισσότερες δυσκολίες σε σχέση με τους δεξιόχειρες και η αφήγησή τους ήταν πιο αποσπασματική και με περισσότερο άγχος.
Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να ρίξουν περισσότερο φως στον τρόπο που ο ανθρώπινος εγκέφαλος αντιμετωπίζει τον φόβο και, κατ' επέκταση, στον τρόπο που οι άνθρωποι αναπτύσσουν τη διαταραχή του μετατραυματικού στρες έπειτα από μια οδυνηρή εμπειρία. Γενικότερα, οι περιπτώσεις μετατραυματικού στρες είναι αναλογικά σχεδόν διπλάσιες στους αριστερόχειρες σε σχέση με τους δεξιόχειρες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, φαίνεται πως τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου έχουν διαφορετικούς ρόλους στο μετατραυματικό στρες και το δεξί ημισφαίριο, που είναι κυρίαρχο στους αριστερόχειρες, εμπλέκεται περισσότερο στο φόβο.
ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ

 Για το  90% του πληθυσμού λοιπόν,  επικρατητικό ημισφαίριο είναι το αριστερό (γι' αυτό και δεξιόχειρες), ένα 10% έχει επικρατητικό ημισφαίριο το δεξιό, οι αριστερόχειρες. {διαβάστε Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ , και Γιατί τα αμινοξέα των ζωντανών οργανισμών στη Γη είναι αριστερόστροφα;. , Αν έχετε πάνω σας ,{σχέδιο σέ μακό, ή τατουάζ, ή σχέδιο υφάσματος} τό σύμβολο τής δεξιόστροφης σπείρας , τότε θα αισθάνεστε μυϊκή αδυναμία.} 
Το επικρατητικό ημισφαίριο του εγκεφάλου των  δεξιόχειρων  ακολουθεί την ροη του γαλαξία και του ηλιακού συστήματος .  Είναι δηλαδή αριστερόστροφης σπείρας. Το αντίθετο συμβαίνει στους  αριστερόχειρες όπου επικρατεί  η δεξιόστροφη σπείρα.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:



Επιστημονικός αποσυμβολισμός της σβάστικας.
Η σβαστικα ή τετρακτιδα ειναι ηλιακό σύμβολο.
Κατα τα συμπαντικά πρότυπα της ο.ε.α. σε ολα τα ηλιακα συστηματα υπαρχει ένα ήλιος ύλης (ο γνωστός ήλιος μας) και ένας αόρατος ανθήλιος αντι-ύλης (μαυρη τρύπα!) που κάπου στο κέντρο τους οι 2 αντιπεριστρεφόμενοι ήλιοι έχουν τον απολλώνειο-ουδετερονιακό μεσήλιο (συμβολιζόμενο από τα αντικριστά έψιλον ]+[ )
Ο ήλιος μας και οι πλανήτες γύρω του περιστρόφονται όλοι αριστερόστροφα. (Γεγονός γνωστό στην μοντέρνα επιστήμη) Επίσης ο ήλιος μας εκπέμπει ακτινοβολία. (φωτόνια και "ηλιακό άνεμο")
Γι'αυτό ακριβώς το λόγο ο ήλιος μας ταυτίζεται με την αριστερόστροφη σβάστικα και τον επεκτεινόμενο σταυρό (εκπομπής ύλης και ενέργειας)
Αντίθετα ο ανθήλιος αντι-ύλης (μαύρη τρύπα!) περιστρέφεται δεξιόστροφα και ταυτίζεται με την δεξιόστροφη σβάστικα και τον συρρικνούμενο σταυρό (πύκνωσης/απορρόφησης ύλης και ενέργειας) ενώ είναι αόρατος στα όργανα μας λόγο της δεξιόστροφης ροπής της ακτινοβολίας του.

 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ;;;;;;;;;

 Πρόεδροι των ΗΠΑ ήταν αριστερόχειρες
{και εβραίοι}

Και σχεδόν όλοι οι γνωστοί ηθοποιοί του Χόλυγουντ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
{επίσης  εβραίοι}…………
τυχαίο;;;;;;;;;;;;;;;; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ



Και τέλος , να προσθέσουμε,  μήπως, ο λόγος πού προβάλλονται  τόσο έντονα  οι αριστερόχειρες  στις ταινίες  , μήπως έχει να κάνει με την σκόπιμη  επιβολή τους  στην ζωή μας και την κοινωνία μας ώστε να είναι πιο αποδεκτές οι οποιεσδήποτε  αλλαγές και καθιερώσεις της νέας τάξης ; 
Τι εννοώ; 
Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν ασυνείδητα το "καλό" δεξί χέρι τους για όλες λίγο-πολύ τις δραστηριότητές τους, όμως μια νέα επιστημονική έρευνα, για πρώτη φορά, διαπίστωσε ότι, υπό την επίδραση μαγνητικών παλμών στον εγκέφαλο, είναι δυνατό για σύντομο χρονικό διάστημα οι δεξιόχειρες να μετατραπούν σε αριστερόχειρες….. Οι μαγνητικοί παλμοί μεταβάλλουν την ηλεκτρική δραστηριότητα στα εγκεφαλικά κύτταρα.
Αν και η νέα έρευνα περιορίστηκε στην χρήση των χεριών, θεωρητικά τα ευρήματά της σχετικά με την επίδραση των μαγνητικών ερεθισμάτων θα μπορούσαν να έχουν εφαρμογή και για άλλα είδη αποφάσεων, π.χ. αν κάποιος θα διαλέξει ένα μήλο ή ένα πορτοκάλι ή αν θα προτιμήσει μια ταινία σε σχέση με μια άλλη, όπως δήλωσε ο καθηγητής ψυχολογίας και νευροεπιστημών Ρίτσαρντ Άιβρι, ο οποίος ήταν συνυπεύθυνος για την μελέτη.
Διαβάστε  περισσότερα  : Μαγνητικοί παλμοί μετατρέπουν τους δεξιόχειρες σε ...

12 σχόλια:

  1. Είσαι εντελώς προκατειλημμένος και συνομωσιολόγος... Έχω όλα, μα όλα τα χαρακτηριστικά που αποδίδονται στους αριστερόχειρες, και I.Q. 146 ή 148 , δε θυμάμαι ακριβώς. Αυτό που συμβαίνει και υπάρχουν τόσο πολλοί ταλαντούχοι αριστερόχειρες, ειναι οτι εχουν ανεπτυγμένο το δεξί μέρος του εγκεφάλου, που είναι υπεύθυνο για το διαισθητικό και αντιληψιακό κομμάτι της συμπεριφοράς του ανθρώπου, ενώ το αριστερό είναι για την αντίληψη του "που βρίσκομαι και τι κάνω τώρα", την αντίληψη του εαυτού μας δηλαδή. Έτσι πολλοί αριστερόχειρες είναι όντως "χαρισματικοί" γιατί το δεξί μέρος του εγκεφάλου τους που είναι πιο ανεπτυγμένο, τους κάνει διορατικούς και οραματιστές. Επίσης δεν ειναι τυχαίο που πολλοί ηθοποιοί είναι αριστερόχειρες, επειδή καθώς το δεξί μέρος του εγκεφάλου τους είναι λιγότερο ανεπτυγμένο, είναι λιγότερο ανεπτυγμένες και οι αναστολές που προκαλούνται απο τον, ας πούμε, ρεαλισμό που διακατέχει το δεξί λοβό του εγκεφάλου.

    Για το ίδιο λόγο οι αριστερόχειρες είναι συνήθως κακοί μαθητές, επειδή έχουν αδυναμία συγκέντρωσης στην παράδοση των μαθημάτων.

    Ασε τις θεωρίες συνομωσίας λοιπόν, και σχολήσου με τίποτε πιο σοβαρό από το να μας δαιμονοποιείς όπως στο Μεσαίωνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε, προκατειλημμένη δεν είμαι γιατί δεν έχω τίποτα με τους αριστερόχειρες. Έρευνα έκανα και έβγαλα συμπεράσματα. Είμαι καλλιτέχνης, ζωγράφος και δεξιόχειρας, αλλά έχω αρκετά ανεπτυγμένα {θέλω να πιστεύω} και τα δύο μέρη του εγκεφάλου μου και γι αυτό μπορώ να συνομωσιολογώ και να ζωγραφίζω, γιατί η φαντασία μου καλπάζει. Νομίζω… πώς η φαντασία είναι μέρος του δεξιού τμήματος του εγκεφάλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. είπατε για αριστερόχειρες και δεξιόχειρες. Πολύ καλό αλλά λίγο.Προσωπικά γράφω και με τα δύο χέρια και με το αριστερο και με το δεξί με τον ίδιο γραφικό χαρακτήρα. Αλλά αν σας εντυπωσίασε αυτό ακούστε και το επόμενο,μπορώ να γράφω και με τα δύο χέρια ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ στο ιδιο ή σε διαφορετικό χαρτί.Αν σας φάνηκε και αυτό εντυπωσιακό ακούστε και το επόμενο. Μπορώ να γράφω ταυτόχρονα με τα δύο χέρια σε διαφορετικό χαρτί ή στο ίδιο αλλά διαφορετικό κείμενο για το δεξιό και διαφορετικό για το αριστερό χέρι. Και μη μου πείτε για διάφορες βλακείες περί ανάπτυξης εγκεφάλου γιατί έχω βγάλει Πανεπιστήμιο και έχω master και Διδακτορική διατριβή. Ευχαριστώ για την υπομονή σας. Με εκτίμηση Ανώνυμος Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε ,αν είσαι κ άνω του 1,80 παντρέψουμε <3

      Διαγραφή
    2. εγώ είμαι δεξιόχειρας αλλα γράφω και με το αριστερό κάτι γράμματα σαν της κότας τα ποδάρια.αλλα αν σε εντυπωσίασε αυτό, μπορώ να γράφω με το δεξί ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ σε δυο η περισσότερα χαρτιά το ιδιο κείμενο (καρμπόν), και αν σου φάνηκε αυτό εντυπωσιακό τότε άκου και το επόμενο. Μπορώ να γράφω με το δεξί χέρι σε διαφορτικά χαρτία το ιδιο κείμενο, αλλα και διαφορετικό ή διαφορετικά κείμενα σε διάφορα χαρτιά. :) ξέρω και μαγειρική κλπ επισκευές και είμαι δουλευταράς και παίδαρος και είμαι και ανω του 1,80, ψήνεσαι;

      Διαγραφή
    3. Μπράβο!!! Νά πάς σέ τσίρκο. Σίγουρη δουλειά.

      Διαγραφή
  4. Πολυ ενδιαφέρον όλα αυτά που λέτε και θα συμφωνήσω με το πρώτο ανώνυμο (18 Νοεμβρίου) διότι το έχω παρατηρησει και εγω το θέμα αρκετά (λόγου του οτι προσπάθω να βρω ποιος είμαι και γιατι ειμαι αυτός κ γιατι αυτο και ολα αυτά).Ειναι γεγονος όσα λέει ο Κυριος (Ανώνυμος18 Νοεμβρίου 2011 2:06) μ.μ. και έγω ημουν κακός μαθήτης και δεν έβλεπα καθολου ρεαλιστίκα την ζωη μου,μέχρι που είδα τους φίλους να πέρνανε σε σχολές και να αρχιζουν την ζωή τους.Ηθελα να γινω ηθοποιός και ημουν "φαντασιοπληκτος" και ακόμα είμαι δεν μπορώ να το αλλάξω αυτος είμαι τελος παντων να μην τα πολυλογώ πριν μαθω πραγματα για τον ευατο μου και για την συσχετιση αριστεροχειριας με τεχνής η μουσικη κατέκτησε την καρδια μου εδω και 2 χρονια.Νομιζω πως αυτα που λεμε για τους αριστεροχειρες ειναι οντως γεγονοτα και οχι αερολογιες που μονο οι βλακες πιστεύουν οτι,διοτι εχω και φιλους στον κοινωνικο μου περιγυρο και τα εχουμε συζητησει αρκετες φορες και πολλες απο τις εμπειριες σκεψεις και ψυχικες ιδιαιτερότητες μας συναπτουν η μια με την αλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είμαι αριστερόχειρας και το βρίσκω επιεικώς απαράδεκτο να υπάρχουν ακόμη τέτοιοι άνθρωποι σαν τον υποφαινόμενο/η να γράφουν τέτοια άρθρα. Λίγο έλειψε να πεις ότι όλοι οι αριστερόχειρες κάνουν μυστικές συναντήσεις και σχέδια για το μέλλον του κόσμου. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!! Δεν μπορεί στον 21ο αιώνα να υπάρχουν έτσι μεσαιωνικοί και πίσω απ'τον κόσμο άνθρωποι. Κι όμως, παντού στον κόσμο υπάρχουν πολύ πιο ισχυροί άνθρωποι που μας παρακολουθούν σε κάθε μας βήμα, φυτεύουν συνεχώς στον εγκέφαλό μας υποσυνείδητα μνήματα και για αυτά δε βλέπω να γράφεις κάτι ιδιαίτερο. Άσε λοιπόν τις μαλακίες περί συνωμοσιολογίας και κοίτα να βάλεις μυαλό με τα μπουρμπούτσαλα που γράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κομπλεξικοι οι αριστεροι λεω εγω γενικα..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. η αποδειξη οτι ο κοσμος κυβερναται απο δεξιοχειρες ειναι οτι παει κατα διαολου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καμπλεξικε ανώνυμε προκατηλειμμενε τα μονο που βγαζει νοημα εδω είναι η διψα σου να απδειξεις κατι που δεν υπάρχει. Που είναι το πρόβλημα με τους αριστεροχειρες που τοσο θες να χαντακωσεις; μήπως θέλουμε να κατακτήσουμε τον κόσμο; εναν κοσμο μονο για αριστεροχειρες μουχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΣΟΥΡΟΥ26 Νοεμβρίου 2015 στις 3:02 μ.μ.

      ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ! ΣΗΜΕΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜ Ε ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΕΣ ΑΠΛΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΙΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΕΜΠΟΔΙΖΟΝΤΑΝ ΑΠΌ ΤΟ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΔΕΞΙΟΧΕΙΡΕΣ

      Διαγραφή

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ