Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 28 Ιουλίου 2025

Οι Ευρωπαίοι ικέτες της δεξιάς και της αριστεράς

 

Οι φιλοευρωπαίοι ικέτες, τόσο της δεξιάς όσο και της αριστεράς, είχαν σχεδόν καταφέρει να πείσουν τους πάντες ότι σχέδια όπως το ReArm Europe θα χρησίμευαν στην ανάπτυξη πραγματικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας.

Είχαν σχεδόν καταφέρει να πείσουν τους πάντες ότι ήταν Πουτινικό να μην ευλογούν αυτή την αναγεννημένη Ευρώπη, ικανή να φροντίσει τον εαυτό της, να φροντίσει για την ασφάλειά της, να διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα και ανάπτυξη για το καλό των μελλοντικών γενεών.

Ναι, σχεδόν.

Επειδή η απειλή δασμών από τις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν αρκετή για να αποκαλύψει τη μεγάλη μπλόφα.

Η πρόθυμη. Κοινή άμυνα. Η ανάπτυξη εγχώριων όπλων.

Όλα ψεύτικα.

Η αλήθεια πού  ο Τραμπ και η φον ντερ Λάιεν μας δίνουν από τη Σκωτία είναι η εξής:

- η ΕΕ θα αγοράσει περισσότερους αμερικανικούς υδρογονάνθρακες με αυξημένο κόστος.

- η ΕΕ θα αγοράσει περισσότερα όπλα αμερικανικής κατασκευής και θα πληρώσει τόσο για αυτά που χρειάζονται για την άμυνά της όσο και για αυτά που θα αποσταλούν δωρεάν στην Ουκρανία.

- η ΕΕ δεν θα φορολογεί πλέον τους αμερικανικούς γίγαντες του διαδικτύου και στην πραγματικότητα θα κατευθύνει δισεκατομμύρια σε επενδύσεις στην Αμερική.

Με λίγα λόγια, από σήμερα η Ευρώπη θα είναι επίσημα φτωχότερη, πιο εξαρτημένη και πιο ευέλικτη.

Αλλά αν νομίζετε ότι πρόκειται για στροφή, κάνετε μεγάλο λάθος.

Επειδή το μεγάλο ευρωπαϊκό σχέδιο κυριαρχίας ήταν πάντα ένα ψέμα.

Αρκεί να πούμε ότι τις εβδομάδες αμέσως μετά την ανακοίνωση, οι χώρες της ΕΕ εφάρμοσαν παραγγελίες για μαχητικά F-35, αυτά που θα έπρεπε να είχαν αποφευχθεί επειδή ήταν εξοπλισμένα με διακόπτες kill και ελέγχονταν από το Πεντάγωνο. Η Γερμανία και η Γαλλία άρχισαν να διαφωνούν για το σχέδιο μαχητικών έκτης γενιάς. Η Ιταλία πούλησε αεροσκάφη Piaggio Aero και Esplodenti Sabino στην Τουρκία (επομένως εκτός ΕΕ). Με την έγκριση των Βρυξελλών, υπογράφηκαν συμφωνίες για την αγορά συστημάτων Patriot προς αντικατάσταση των Patriot που θα αποστέλλονταν στο Κίεβο, εξοπλίζοντας έτσι όλους ξανά με αμερικανικά συστήματα για τα επόμενα είκοσι χρόνια.

Έτσι, η αύξηση των πόρων που διατίθενται για την Άμυνα αποκαλύπτει την πραγματική της φύση: διοχέτευση πόρων στον πλέον στάσιμο ευρωπαϊκό οικονομικό και βιομηχανικό ιστό χωρίς πραγματική χρήση, και πληρωμή στην Ουάσιγκτον του γραμματίου που υπογράφηκε το 1989, όταν η ευρωπαϊκή ασφάλεια ανατέθηκε στους Αμερικανούς.

Παρακαλώ συνεχίστε να πιστεύετε σε παραμύθια και να πιστεύετε ότι όποιος τολμά να επικρίνει αυτές τις ανοησίες είναι φίλος του Πούτιν.

Πηγή: Ντανιέλε Ντελ'όρκο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ