Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Η ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΠΗΓΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ C

  Κυνόροδα: Τα θεραπευτικά φρούτα της αγριοτριανταφυλλιάς
Με ένα τριαντάφυλλο δείχνουμε τα συναισθήματα μας και με ένα κυνόροδο φροντίζουμε την υγεία μας. Το κυνόροδο κάνει την εμφάνιση του όταν πέσουν τα πέταλα από το αγριοτριαντάφυλλο. Έχουν ωοειδές σχήμα και χρώμα πορτοκαλί και κόκκινο. Για αιώνες το κυνόροδο είναι σεβαστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Στην αρχαιότητα τα κυνόροδα χρησιμοποιούνταν για ιατρικές χρήσεις. Το 77 μ.Χ. ο ρωμαίος φιλόσοφος Πλίνιος συνιστούσε στους ασθενείς του την χρήση του κυνόροδο ως καθαρτικό και διουριτικό. Μπορούσε αποδεδειγμένα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά πάνω από 30 ασθένειες με το λάδι της αγριοτριανταφυλλιάς.
Οι καρποί άγριας τριανταφυλλιάς είναι μία από τις ισχυρότερες πηγές Βιταμίνης C στην φύση. Η περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C ανά 100 γραμμάρια καρπών κυμαίνεται από 2000-2500 mg ενώ στην ίδια ποσότητα πορτοκαλιού η περιεκτικότητα βιταμίνης C είναι περίπου 50mg. Συνέχεια  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ