Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Ἡ ἀπάτη «πόσιμο ἰαλουρονικὸ ὀξύ»!...Για το «Υαλουρονικό» νερό βρύσης …!!!

Η πρώτη μας επαφή με αυτό το «φοβερό και τρομερό» συμπλήρωμα διατροφής – πανάκεια (εμένα και του συζύγου μου επίσης φαρμακοποιού) ήταν περίπου πριν από 2-2,5 χρόνια σε μια διαφήμιση telemarketing, σε ένα τοπικό κανάλι όπου διαφημιζόταν ένα από τα πιο γνωστά πια υγρά πόσιμα κολλαγόνα.
Η αλήθεια είναι ότι μόνο γέλιο θα μπορούσαν να μας προκαλέσουν τα ψεύτικα και παραπλανητικά επιχειρήματα της διαφημίσεως , αφού μας ήταν γνωστό από το Πανεπιστήμιο ότι το κολλαγόνο, σαν πρωτεΐνη που είναι, όταν περνά από το στομάχι μας, διασπάται στα δομικά της στοιχεία, τα αμινοξέα (όπως και οι άλλες πρωτεΐνες) και μετά ο οργανισμός μας τα χρησιμοποιεί ανάλογα με τις ανάγκες του.
Δεν δώσαμε λοιπόν σημασία πιστεύοντας ότι δε μπορεί να περάσει έτσι μια τέτοια φανφάρα στον κόσμο από τον ιατρικό και φαρμακευτικό κόσμο.

Με μεγάλη μας έκπληξη, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ενώ εμείς επιμέναμε να αντιμετωπίζουμε το όλο θέμα ως τουλάχιστον αστείο, έφτασε να πίνει και η κουτσή Μαρία κολλαγόνο δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν. Με αφορμή λοιπόν την επίσκεψη μας στην τελευταία μεγαλύτερη πανελλαδική έκθεση που αφορά στα φαρμακεία, μας δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφθούμε τα περίπτερα των τεσσάρων μεγαλύτερων εταιρειών του χώρου (μιλάμε για μεγάλη γκλαμουριά με Πετρουλάκη και Σόμμερ και δε συμμαζεύεται) και να τους ζητήσουμε να μας δείξουν τις μελέτες που αποδεικνύουν την χρησιμότητα και την αποτελεσματικότητα του πόσιμου κολλαγόνου στον ανθρώπινο οργανισμό.
Σας πληροφορώ ότι κανένας master του είδους δεν μας έδειξε κάτι προφασιζόμενοι ότι δεν τις είχαν μαζί τους, ενώ όλοι προσπάθησαν να μας πείσουν να κάνουμε τοποθέτηση και προώθηση στο φαρμακείο μας με επιχειρήματα του τύπου ότι είναι το πιο πουλημένο συμπλήρωμα πανελλαδικώς και ότι έχει πολύ καλό κέρδος για τον φαρμακοποιό κτλ. Μόνο ένας πωλητής, από μια εταιρεία των τεσσάρων που παρίσταντο στην έκθεση, αφού επιμέναμε για τις μελέτες, κράτησε τα στοιχεία μας για να μας τις στείλει, αλλά μην χαίρεστε, δε μας τις έστειλε ποτέ.

Έτσι λοιπόν αποφάσισα να ψάξω στο internet για αυτές τις μελέτες και αφού επέμεινα αρκετά για να ξεπεράσω πάμπολες διαφημιστικές καταχωρήσεις, αντί να βρω κάποια μελέτη, βρήκα δυο πολύ κατατοπιστικά άρθρα για την τεράστια απάτη που έχει στηθεί εις βάρος του μη ενημερωμένου και ευκολόπιστου καταναλωτή και σας τα παραθέτω:
January 25, 2013 by Stratos Laspas Αστικοί μύθοι #5: Υγρό Πόσιμο Κολλαγόνο ως συμπλήρωμα διατροφής! Κολλαγόνο, η «κόλλα» του σώματος
Tο κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που αποτελεί βασικό συστατικό του συνδετικού ιστού (περιτονίας) του σώματός μας. 
...συνέχεια ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ