Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Το μέλι Ολύμπου ίσως καλύτερο και από το πανάκριβο μέλι Manuka των 200 ευρω/κιλό

altTo πιο νόστιμο αντιβιοτικό στον κόσμο παράγεται στον Ολυμπο. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μελέτησαν τις φαρμακευτικές ιδιότητες του μελιού που παράγεται στην περιοχή και ανίχνευσαν αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριακά συστατικά σε εξαιρετικά μεγάλες συγκεντρώσεις. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις τα δείγματα που συλλέχθηκαν είχαν συστατικά με ισχυρότερη δράση από αυτή του μελιού Manuka, που παράγεται στη Νέα Ζηλανδία, έχει εγκριθεί για θεραπευτική χρήση και πωλείται έως και 200 ευρώ το κιλό. Η συγκεκριμένη έρευνα, εκτός από τη φαρμακευτική αξία του μελιού, αποδεικνύει και κάτι επίσης εξαιρετικά σημαντικό.
«Οι έρευνες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ίσως αποδείξουν ότι το μέλι που παράγεται στον ορεινό όγκο του Ολύμπου είναι χρυσό νέκταρ και για τους Θεσσαλούς μελισσοπαραγωγούς» λέει ο καθηγητής του τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημ. Κουρέτας επικεφαλής της έρευνας που πραγματοποιήθηκε όσον αφορά τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες μελιών από την περιοχή. Η αρχική σκέψη, εξηγεί ο κ. Κουρέτας ήταν, «ότι στον Ολυμπο υπάρχει ένα μοναδικό οικοσύστημα όπου αναπτύσσονται πολλά ενδημικά φυτά τα οποία διαθέτουν σημαντικές γνωστές φαρμακευτικές ιδιότητες. Εφόσον οι μέλισσες τρέφονται με αυτά τα φυτά, το μέλι που παράγουν οπωσδήποτε περιέχει πολλά από αυτά τα συστατικά στη χημική του σύσταση».
Αρχικά εξετάστηκαν μέλια από τις περιοχές Ελασσόνα, Καρυά, Συκέα, Δομένικο, Σκαμνιά, Σαραντάπορο, Κρανιά, Αζωρο, Βερδικούσσα και Καλλιθέα (στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής διατριβής που εκπονήθηκε από τον φοιτητή Νικόλαο Σουλιτσιώτη). «Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι αρκετά από τα εξεταζόμενα μέλια είχαν σημαντική αντιοξειδωτική δράση που ξεπερνούσε αυτή του μελιού Manuka που θεωρείται φάρμακο» τονίζει ο κ. Κουρέτας. Η αντιοξειδωτική δράση φυσικών προϊόντων θεωρείται σημαντική γιατί μπορεί να προστατεύσει από την εμφάνιση διάφορων ασθενειών απλά μέσω της διατροφής.

συνέχεια εδώ






To πιο νόστιμο αντιβιοτικό στον κόσμο παράγεται στον Ολυμπο. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μελέτησαν τις φαρμακευτικές ιδιότητες του μελιού που παράγεται στην περιοχή και ανίχνευσαν αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριακά συστατικά σε εξαιρετικά μεγάλες συγκεντρώσεις. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις τα δείγματα που συλλέχθηκαν είχαν συστατικά με ισχυρότερη δράση από αυτή του μελιού Manuka,που παράγεται στη Νέα Ζηλανδία, έχει εγκριθεί για θεραπευτική χρήση και πωλείται έως και 200 ευρώ το κιλό. Η συγκεκριμένη έρευνα, εκτός από τη φαρμακευτική αξία του μελιού, αποδεικνύει και κάτι επίσης εξαιρετικά σημαντικό.

- See more at: http://kastamonitis.blogspot.gr/#sthash.Oi4jslIs.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ