Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣΤρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

"ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ": ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΑΠΟ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΠΡΟΣ ΣΚΩΤΙΑ

Πανικός στο Λονδίνο - Οι τράπεζες γεμίζουν τα ATM της Σκωτίας - Φόβοι για "bank run"
Πανικός επικρατεί στο Λονδίνο και στο βρετανικό τραπεζικό σύστημα καθώς υπό καθεστώς άκρας μυστικότητας, βρετανικές τράπεζες διοχέτευσαν εκατομμύρια χαρτονομίσματα σε μηχανήματα ATM στα βόρεια της χώρας για να καλυφθεί η ζήτηση, σε περίπτωση που οι Σκωτσέζοι αποσύρουν τα χρήματά τους την επομένη της κάλπης ψηφίζοντας υπέρ της ανεξαρτητοποίησης. Την ίδια στιγμή εμφανή παρέμβαση στην ελεύθερη βούληση των Σκώτων κάνει η Ουάιγκτον καθώς απειλεί την Γλασκώβη "να μην καταστρέψει την ειδική σχέση της Ουάσινγκτον με το Λονδίνο ψηφίζοντας υπέρ της ανεξαρτητοποίησης".
Βρισκόμαστε σε μια εποχή που η ελεύθερη βούληση των εθνών καταστρατηγείται βάναυσα. Θυμίζουμε για πολλοστή φορά ότι οι Σκώτοι ΔΕΝ είναι Άγγλοι, και έχουν μια μακραίωνη ξεχωιστή ιστορία, ενώ πρόκειται για μια περήφανη εθνότητα, που έχει προσφέρει πολλά με τη γενναιότητά της στις νίκες των βρετανικών στρατευματων αλλά και στην κυριαρχία της άλλοτε αχανούς Βρετανικής Αυτοκρατορίας.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας «Independent», χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Βρετανίας προέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα σε αυτή την κίνηση προκειμένου τα ATM να μην ξεμείνουν από χρήματα, ένα 24ωρο μετά τον πανικό που μπορεί να προκληθεί σε περίπτωση που επικρατήσει η ψήφος της απόσχισης.
Όπως επισημαίνει o «Ιndependent», οι τραπεζίτες έχουν ήδη ξεκαθαρίσει πως , μέχρι στιγμής, δεν έχει παρατηρηθεί αύξηση των χρημάτων που αποσύρονται από τα ΑTM και πως δεν υπάρχει ανάγκη για να καλυφθεί τυχόν πρόβλημα ρευστού εφόσον η Τράπεζα της Αγγλίας έχει ήδη διευκρινίσει πως θα στηρίξει όλους τους λογαριασμούς τουλάχιστον επί 18 μήνες σε περίπτωση που οι Σκωτσέζοι ψηφίσουν υπέρ της απόσχισης.
Σύμφωνα με πηγές τραπεζών,μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Βρετανίας έχουν ήδη εκδώσει κατευθυντήριες γραμμές στα υποκαταστήματά τους στην Σκωτία προκειμένου να διαβεβαιώσουν τους πελάτες ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού σε περίπτωση που επικρατήσει το «ναι» στην απόσχιση.
Την ίδια ώρα, η σκωτσέζικη αστυνομία θα βρίσκεται επί ποδός την ημέρα της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος αλλά και την επομένη καθώς όπως επισημαίνουν οι βρετανικές «Independent» και «Guardian», οι αρχές φοβούνται για έκτροπα.
Οι ΗΠΑ έλαβαν επίσημη θέση στην σκωτσέζικη υπόθεση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, να προειδοποιεί τη Σκωτία "Να μην καταστρέψει την ειδική σχέση της Ουάσινγκτον με το Λονδίνο ψηφίζοντας υπέρ της ανεξαρτητοποίησης".
Με τις δημοσκοπήσεις της τελευταίας στιγμής να «δείχνουν» ότι το δημοψήφισμα της ερχόμενης Πέμπτης θα εξελιχθεί σε ντέρμπι καθώς η ψαλίδα μεταξύ αυτών που τάσσονται υπέρ της παραμονής της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όσων υποστηρίζουν την απόσχιση έχει κλείσει σημαντικά, οι επικεφαλής των δύο στρατοπέδων ανασκουμπώνονται και προσπαθούν να προσεγγίσουν, έστω και την τελευταία στιγμή, τους αναποφάσιστους , το ποσοστό των οποίων κυμαίνεται στο 10%.
Η σκωτσέζικη υπόθεση έχει προκαλέσει πανικό... Μία Σκωτσέζα που παραθέριζε με την οικογένειά της στην Σαρδηνία απαθανάτισε τον συννεφιασμένο ουρανό όπου απεικονιζόταν- όπως η ίδια επισημαίνει- ο χάρτης της Βρετανίας χωρίς τη Σκωτία. Η Σκωτσέζα μίλησε για «σημάδι», λίγα 24ωρα πριν την ώρα της κάλπης, που δείχνει ότι ο λαός της Σκωτίας θα διεκδικήσει την ανεξαρτησία του.
Δεν ξέρουμε τι θα επιλέξουν οι Σκώτοι, αλλά ότι και αν πράξουν πρέπει να το αποφασίσουν αυτοί. Πολλοί λένε ότι μετά θα ακολουθήσουν οι Καταλανοί. Αν αυτό λέγονταν για τους Βάσκους θα ήταν κατανοητό. Άλλο ένα έθνος που δεν έχει καμμια σχέση με τους υπόλοιπους Ίβηρες. Καταλανοί και Καστιγιάνοι είναι παραπάνω από απλοί συγγενείς. Δεν πρόκειται για την ίδια περίπτωση.
Η ειρωνία της υπόθεσης είναι ότι τόσα χρόνια οι Αγγλοι χώριζαν και διαιρούσαν εθνότητες, και δημιουργούσαν τεχνητά κράτη, τώρα ως φαίνεται ήρθε η ώρα να έρθουν αντιμέτωποι με τις πρακτικές τους. Το γεωπολιτικό πλήγμα εάν επιλέξει η Σκωτία τον δικό της δρόμο θα είναι τεράστιο. Ακόμα όμως και εάν μείνει το Ηνωμένο Βασίλειο θα αναγκαστεί να γίνει μια χαλαρή Ομοσπονδία, με ότι αυτό συνεπάγεται για την παρηκμασμένη υπερδύναμη, και το ειδικό της βάρος στο διεθνές γίγνεσθαι.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ