Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Τιμή και σεβασμό στα θύματα του οικονομικού πολέμου…


Ο ένας Έλληνας, η άλλη Ιταλίδα. Μέσα σε ένα 24ωρο, από πρωϊνό σε πρωϊνό, άλλοι δύο Ευρωπαίοι συνάνθρωποι μας δεν μπόρεσαν να αντέξουν στην άνιση μάχη που έδιναν καθημερινά με το οικονομικό άγχος από την πίεση της ύφεσης. Δύο ακόμη αδικοχαμένα θύματα του ακήρυκτου πολέμου που ζούμε. Και όσο περισσότερους λυγίζει η απελπισία, τόσο θα μπορεί να πλησιάζει η στιγμή που κάποιοι αποφασισμένοι θα αρχίσουν να παίρνουν μαζί τους και αυτούς που θεωρούν ατιμώρητους υπαίτιους και αυτουργούς για την απελπισία τους. Και αν στην Ιταλία αυτές οι αυτοκτονίες βαραίνουν την συνείδηση του Μάριου Μόντι – όπως δήλωσε ο πρώην εισαγγελέας Άντονι Ντι Πιέτρο – άλλο τόσο στην Ελλάδα βαραίνουν την συνείδηση του Λουκά Παπαδήμου. Αυτές οι αυτοκτονίες αποτελούν ύβριν και η νέμεσις θα είναι αναπόφευκτη για αυτούς που ώθησαν και συνεχίζουν να ωθούν τα θύματα στο αδιέξοδο…


Δημήτρης Χριστούλας, συνταξιούχος φαρμακοποιός, 77 χρονών. Σήμερα το πρωί έδωσε τέλος στη ζωή του στην Πλατεία Συντάγματος (στην εικόνα το σημείωμα που άφησε)


Nunzia Cannizzaro, 78 χρονών. Χθες το πρωί έδωσε τέλος στη ζωή της στη Γέλα της Σικελίας, όταν έμαθε ότι η σύνταξη της μειώθηκε από τα 800 στα 600 ευρώ.


ΔΤ
άπό 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ