Ο Εμπεδοκλής αναφέρει ακόμα ότι ο Ήλιος είναι αντανάκλαση του Πυρός στο Ύδωρ. Διαμέσου των θεωριών των αντανακλάσεων του Εμπεδοκλή μπορούμε να κατανοήσουμε ποια είναι η δομή και η φύση του κόσμου που βιώνουμε
Ο Αριστοτέλης στα Μετεωρολογικά αναφέρει ότι ο Εμπεδοκλής υποστηρίζει πως μέσα στα νέφη (σύννεφα) υπάρχει Πυρ και οφείλεται στον εγκλωβισμό των ακτίνων του Ήλιου σε αυτά.
... Πριν δημιουργηθούν οι νεφέλες και η ατμόσφαιρα επάνω από την Γη, οι πρώτοι κάτοικοι μπορούσαν να βλέπουν με γυμνό μάτι τους μακρινούς γαλαξίες και τους πλανήτες. Τότε οι κάτοικοι ζούσαν κάτω από τον «πρώτο ουρανό» όπως τον ονόμαζαν. Αργότερα ο «πρώτος αυτός ουρανός» απομακρύνθηκε. Η αρχαίοι ελληνική μυθιστορία με γλαφυρό ύφος παρουσιάζει αυτή την «απομάκρυνση» καθώς ο Κρόνος κόβει τα γεννητικά όργανα του πατέρα του Ουρανού και αυτός απομακρύνεται από τα πεδία της Γης. Τότε η Γη «πέφτει» στα δίχτυα του Κρόνου-Χρόνου.
...Ο Αρχέτυπος Ήλιος πάλλεται στην Απολλώνια Ακτίνα και σηματοδοτούσε κάποτε την Υπερβόρεια χώρα του Απόλλωνα όταν εκείνη βρισκόταν στα τετρασδιάστατα πεδία της Γης. Ήταν τότε που αρχαίοι Έλληνες Ήρωες, όπως ο Περσέας και ο Ηρακλής την είχαν εντοπίσει. Οι ήρωες μας μπορούσαν να δουν τον «δεύτερο Ήλιο».Αναφερόμενος λοιπόν ο Ησίοδος σε αυτήν την κοσμοθεωρία περί Ουρανού και Κρόνου σηματοδοτεί εκείνον τον «πρώτο Ουρανό» που προϋπήρχε και που εμείς σήμερα δεν μπορούμε να δούμε.
Οί 3 ήλιοι τής Μογγολίας...!!!
στοιχεία από ΕΔΩ
Το κείμενο έχει λάθος στο σημείο που λέει ότι ''Πριν δημιουργηθούν οι νεφέλες και η ατμόσφαιρα επάνω από την Γη, οι πρώτοι κάτοικοι μπορούσαν να βλέπουν με γυμνό μάτι τους μακρινούς γαλαξίες και τους πλανήτες''. Γιατί η ατμόσφαιρά μας, εκτός όλων των άλλων σωτήριων ιδιοτήτων της, λειτουργεί και ως τηλεσκόπειο-φακός για τους ανθρώπους, να βλέπουν τα μακρυνά αντικείμενα. Χωρίς αυτήν, θα βλέπαμε αναν μαύρο θόλο και τίποτε άλλο. Οι πλανήτες και τα άστρα είναι ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΑ από εμάς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ
Μάλλον θά εννοεί πώς όταν ήταν σέ διαφορετικό επίπεδο ό πλανήτης
ΑπάντησηΔιαγραφή...Τότε οι κάτοικοι ζούσαν κάτω από τον «πρώτο ουρανό»
... όταν εκείνη βρισκόταν στα τετρασδιάστατα πεδία της Γης.
καί πρίν ... ο «πρώτος αυτός ουρανός» απομακρυνθεί... καθώς ο Κρόνος κόβει τα γεννητικά όργανα του πατέρα του Ουρανού ...Τότε η Γη «πέφτει» στα δίχτυα του Κρόνου-Χρόνου.
Όλα τά παραπάνω αφήνουν τήν υπόνοια πώς οί άνθρωποι ενός τετρασδιάστατου πεδίου "έβλεπαν" διαφορετικά.
Υπ' αυτό το πρίσμα, θα συμφωνήσω.
ΔιαγραφήΚαλό αγώνα (οι αναρτήσεις σας είναι πολύ καλές!).
Κ-Τ
Για σκέφτητε να μπορούσαμε να δούμε σημερα σε αυτή τη διάσταση ;το ονειρεύομαι
ΑπάντησηΔιαγραφή