Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Στα όρια χρεοκοπίας η ΔΕΗ – Εκτινάχθηκαν οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί


Στα όρια της χρεοκοπίας βρίσκεται η ΔΕΗ, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, οι ανεξόφλητες οφειλές το πρώτο τρίμηνο του έτους αυξήθηκαν κατά 350 εκατ. ευρώ, εκτινάσσοντας το συνολικό ποσό από τα 820 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2010 στα 1,160 εκατ. ευρώ στο τέλος Mαρτίου.
Tο μεγαλύτερο μέρος, μάλιστα, προέρχεται από την οικιακή κατανάλωση. Aπό 440 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2010 οι ανεξόφλητες οφειλές των νοικοκυριών έφτασαν τα 760 εκατ. ευρώ στο τέλος Mαρτίου.
Ως εκ τούτου το υπουργείο Oικονομικών εξετάζει την παρακράτηση 200 εκατ. ευρώ από τα έσοδα του Eιδικού Tέλους Aκινήτων (ETHΔE) για διάστημα τριών μηνών, έτσι ώστε να ενισχύσει τη ρευστότητα της Επιχείρησης.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, παράγοντες της ΔΕΗ συνδέουν την εκτίναξη των ανεξόφλητων λογαριασμών με το Ειδικό Τέλος και τις κυβερνητικές αποφάσεις για μετάθεση της ημερομηνίας αποπληρωμής από τις 80 ημέρες αρχικά στις 120 ημέρες.
Επίσης, συνδέουν τους ανεξόφλητους λογαριασμούς με την απαγόρευση που επιβλήθηκε στην Επιχείρηση να διακόπτει την παροχή ρεύματος σε απλήρωτους λογαριασμούς που εμπεριέχουν το ειδικό τέλος και τη σχετική απόφαση του ΣτE.
Τέλος επισημαίνουν ότι ακόμη και σήμερα η κατάσταση θα ήταν καλύτερη αν δεν ασκούνταν πίεση στην εταιρεία να μην προχωρήσει εν όψει εκλογών σε διακοπές ρεύματος, ακόμα και σε καταναλωτές με απλήρωτους λογαριασμούς χωρίς το ειδικό τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ