Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣΠέμπτη 26 Απριλίου 2012

Επικίνδυνα Γενόσημα απο τριτοκοσμικές χώρες!


Έχουμε πια βαρεθεί να παρακολουθούμε τον κ. υπουργό Λοβέρδο να περιφέρεται στα κανάλια και να προσπαθεί να εξηγήσει πως όλα είναι ρόδινα και βαίνουν καλώς στην υγεία. Τελευταία δε, μεγάλη σύγχυση έχει δημιουργηθεί και με τα λεγόμενα γενόσημα. Τι συμβαίνει λοιπόν με αυτά τα περιβόητα φάρμακα; 
Ας προσπαθήσουμε αρχικά να κατανοήσουμε τί σημαίνει η λέξη “γενόσημο”. Ως όρος δεν είναι κάτι σημερινό ούτε αποτελεί εφεύρεση του ΠαΣοΚ. Αντιθέτως, υπάρχει εδώ και πολλές δεκαετίες στην επιστημονική βιβλιογραφία.
Αναλυτικότερα σας εξηγώ την πορεία ενός γενοσήμου: μια φαρμακοβιομηχανία σκοπεύει να παράγει ένα καινούργιο φάρμακο και ξεκινά όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να το διοχετεύσει στη αγορά. Συνοπτικά, κάνει τους σχετικούς ελέγχους, πειράματα με ζώα, κλινικές έρευνες κλπ, ώσπου το προϊόν της να καταλήξει στην τελική μορφή του. Έπειτα θα απευθυνθεί στον σχετικό αρμόδιο φορέα για να ζητήσει την άδεια για την κυκλοφορία του. Μέχρι αυτό το σημείο όμως έχει ήδη δαπανήσει αρκετά χρήματα, κατά συνέπεια λοιπόν η τιμή του φαρμάκου θα καθοριστεί σύμφωνα με αυτό το κόστος παραγωγής. Η εταιρεία αύτη επίσης, ως πρωτοπόρος του φαρμάκου αυτού, αποκτά και την λεγόμενη πατέντα, την αποκλειστική δηλαδή διάθεση του φαρμάκου στην αγορά. Η χρονική διάρκεια της πατέντας κυμαίνεται κυρίως περί τα 10 έτη. Με το πέρασμα αυτών των χρόνων, και άλλες εταιρίες αποκτούν το δικαίωμα να το παράγουν. Το προϊόν λοιπόν αυτών των εταιρειών είναι το γνωστό πια σε όλους γενόσημο.  Οι εταιρίες  αυτές πωλούν τα, ισοδύναμα η μη, ουσιώδες όμοια φάρμακα σε χαμηλότερες τιμές και έτσι πολλές φορές ο ανταγωνισμός αυτός τείνει στη μείωση των τιμών των πρωτότυπων φαρμάκων. Εδώ θα ήθελα να επισημάνω το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετές ελληνικές εταιρίες που παράγουν γενόσημα φάρμακα.
Το πρόβλημα που προκύπτει λοιπόν, είναι η προέλευση των γενοσήμων.  
Ο κ. Λοβέρδος επιθυμεί να κάνει εισαγωγές γενοσήμων φαρμάκων από τριτοκοσμικές χώρες όπως Ινδία, Μπαγκλαντές και Πακιστάν. Αξιοσημείωτο δε είναι το γεγονός ότι πίσω από τα φάρμακα αυτά και την αγορά τους, που με τόσο ζήλο υποστηρίζει ο υπουργός, κρύβεται ισραηλινός κολοσσός! 
Είναι αλήθεια ότι η ισραηλινή φαρμακοβιομηχανία TEVA έχει κυριολεκτικά σαρώσει τις δημοπρασίες του υπουργείου υγείας. Η εταιρία αυτή έχει κατηγορηθεί όμως για περιπλοκές στην παραγωγή, μολύνσεις, ακαθαρσίες και μαύρα σωματίδια αγνώστου προελεύσεως στα προϊόντα της. Μάλιστα, ένα εργοστάσιο της στις ΗΠΑ έκλεισε εξαιτίας μιας σειράς καταγγελιών εναντίον της. Η εταιρία αύτη παράγει έναντι πενηχρού κόστους τα προϊόντα της σε χώρες όπως η Ινδία, όπου οι έλεγχοι είναι χαμηλού επιπέδου. Εδώ όμως δεν πρόκειται για πατάτες Αιγύπτου που πωλούνται για πατάτες Νευροκοπίου, εδώ πρόκειται για την υγεία μας. Για την υγεία την δική μας και των παιδιών μας.
Ο κ. υπουργός ενδιαφέρεται μόνο για τα φάρμακα με τις πιο χαμηλές τιμές και δεν τον νοιάζει η αξιοπιστία και ο έλεγχος. Έτσι κι αλλιώς, μ’ ένα σμπάρο, δυό τρυγόνια για την τσέπη του: και φθηνά φάρμακα, και αγοραπωλησίες με το Ισραήλ!
Βεβαίως ολέθριο θα είναι το αντίκτυπο και για τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, καθώς θα είναι αδύνατον να μπορέσουν να ανταγωνιστούν τις τιμές του Μπαγκλαντές. Πόσες ακόμη ελληνικές εταιρίες θα βάλουν λουκέτα, πόσοι Έλληνες ακόμη θα μείνουν άνεργοι;
Με το κλείσιμο κι άλλων ελληνικών επιχειρήσεων, παύουν να πληρώνουν οι επιχειρηματίες αυτοί την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Επιπροσθέτως, με την παύση της εξαγωγής των προϊόντων τους, το Ελληνικό κράτος ζημιώνεται οικονομικά ακόμη περισσότερο. Δεν είναι φανερό λοιπόν πως ακολουθώντας τις επιταγές της Τρόικα για άμεσο χρήμα, ο κάθε υπουργός αναζητεί απλώς την εύκολη λύση, η όποια εν τέλει θα συντελέσει όχι στην μελλοντική αποπληρωμή του χρέους, αλλά στην κατάρρευση της ελληνική οικονομίας; Δεν είναι εύλογο να αναρωτηθεί κανείς αν οι υπουργοί μας είναι όντως τόσο αφελείς, ή μήπως μία τόσο πρόχειρα σχεδιασμένη οικονομική πολιτική, κρύβει τα κακόβουλα σχέδιά τους για την μοίρα της χιλιοπροδομένης Πατρίδας μας;
 Ευγενία Χρήστου
 http://xryshaygh.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ