Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣΤετάρτη 18 Απριλίου 2012

«Διαγραφή των τραπεζικών χρεών των Ελληνικών οικογενειών»


1 τρις Ευρώ μοίρασε η Ευρωπαϊκή Κοινοτική Τράπεζα στις τράπεζες των 17 χωρών μελών της με σκοπό τα χρήματα αυτά να δώσουν μια ανάσα ρευστότητας στην “στραγγισμένη” από χρήμα πραγματική οικονομία!   Αυτά τα “φιλανθρωπικά” ιδρύματα βέβαια με τη σειρά τους κράτησαν τα χρήματα στα χρηματοκιβώτια τους αντί να τα μετακυλήσουν στη αγορά για να μπορέσουν να κινηθούν επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Μιλάμε για φθηνό χρήμα με ελάχιστο επιτόκιο προς τις τράπεζες, κάτι σαν…βοήθημα! 
Στην Ελλάδα ήδη καταφθάνει το MEGA πακέτο δεκάδων δισεκατομμυρίων από το νέο δάνειο που υπογράψαμε και το οποίο προορίζεται για την ανακεφαλαιοποίηση των Ελληνικών τραπεζών! Για να το κάνουμε πιο λιανά…Δε μας νοιάζει η ζημιά που υπέστησαν τα ασφαλιστικά ταμεία από το κούρεμα αλλά καιγόμαστε να βοηθήσουμε για πολλοστή φορά μέσα σε 2 χρόνια τους φίλους μας τους τραπεζίτες! Περαστικά μας…
Η θέση του κινήματος μας για τις Ελληνικές τράπεζες που μας ενδιαφέρουν και πιο άμεσα είναι ξεκάθαρη! Άμεση εθνικοποίηση των τραπεζικών ιδρυμάτων που έχουν λάβει κεφαλαιακή ενίσχυση με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και συγχώνευση των χρεωκοπημένων ιδιωτικών τραπεζών σε μία ισχυρή εθνική τράπεζα. Διαγραφή τραπεζικών χρεών των ελληνικών οικογενειών με κοινωνικά κριτήρια.
Π.Η.

Μερική ή ολική διαγραφή χρεών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών κατέθεσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας
Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό με την οποία ζητά να υπάρξει ρύθμιση για μερική ή ολική διαγραφή χρεών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών κατέθεσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας . "Οι υποχρεώσεις των νοικοκυριών προς τις τράπεζες υπερβαίνουν το ποσό των 112 δισ. ευρώ" αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Τσίπρας. "Στις σημερινές μνημονιακές συνθήκες" προσθέτει, "με τις συνεχείς μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, την εκτίναξη της ανεργίας και της επιβολής νέων δυσβάσταχτων φόρων, είναι φανερό πως ένα πολύ μεγάλο μέρος των δανειακών υποχρεώσεων δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί. Είναι χαρακτηριστικό πως τα τελευταία τρία χρόνια τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν τριπλασιάστηκαν". Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ζητά "την μερική ή ολική διαγραφή χρεών για την οικονομική ανακούφιση των εργαζομένων. 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ : Κούρεμα Τραπεζικών Δανείων


Κούρεμα Τραπεζικών Δανείων
Νομοθετική ρύθμιση για το κούρεμα των ιδιωτικών και επιχειρηματικών τραπεζικών
οφειλών κατά 20%-30%, προκειμένου οι υποχρεώσεις εξυπηρέτησης των δανείων
νοικοκυριών και επιχειρήσεων να προσαρμοστούν, με το αντισταθμιστικό και
ισοδύναμο αυτό μέτρο, στην απώλεια εισοδήματος από τις μειώσεις των αποδοχών και
των συντάξεων στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα, την αύξηση της ανεργίας και τη
μείωση των εσόδων και του εισοδήματος επιτηδευματιών, ελεύθερων επαγγελματιών
και επιχειρήσεων.
Ειδική μέριμνα για τις ευπαθέστερες κοινωνικές ομάδες όπως οι πάσχοντες από βαριές
ασθένειες, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, άνεργοι και επιχειρηματίες που έχουν
αναστείλει προσωρινά ή οριστικά τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους λόγω της
κρίσης.
Το άμεσο οικονομικό όφελος των δανειοληπτών από την εφαρμογή του συγκεκριμένου
μέτρου, υπολογίζεται στο ποσό των 30 ΔΙΣ ευρώ και κρίνεται δίκαιο, εύλογο και
ανάλογο των πακέτων στήριξης που έλαβε το τραπεζικό σύστημα από το Ελληνικό
Δημόσιο, δηλαδή από τους ίδιους τους φορολογούμενους δανειολήπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

Σελίδες

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ