Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Η "τακτική συλλογή πληροφοριών" απο τα κοινωνικά μέσα: κατασκοπεία και προπαγάνδα μέσω Facebook και Twitter

Τα λεγόμενα κοινωνικά μέσα Facebook και Twitter χρησιμοποιούνται απο τις μυστικές υπηρεσίες (CIA, Mossad κ.α.) για την δημιουργία "διαφωνίας στον κυβερνοχώρο", την αποσταθεροποίηση των πολιτικών εχθρών του Ηγεμόνα και για covert operations. Όλα στο όνομα της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων


Προοίμιο
Εμείς σαν παιδιά στην Ξάνθη μετα το σχολείο παίζαμε μπάλα και το απόγευμα βγαίναμε για βόλτα. Σήμερα η νεολαία ασχολείται με τον κυβερνοχώρο και τα "κοινωνικά μέσα" Facebook και Twitter για να βρει καμμιά εικονική γκόμενα ή για να οργανώσει συλλαλητήρια, να κάνει καταλήψεις ή ακόμη και επιθέσεις ενάντια στούς μπάτσους και τα γουρούνια. Θεωρώντας μάλιστα, ότι το παίζει επαναστάτης και Τσε Γουεβάρα. 
Παίρνω πολλά άρθρα για ανάρτηση, που οι αποστολείς τους τα έχουν προηγουμένως αναρτήσει σ' αυτά τα βοθροκάναλα της κατασκοπείας και της παραπλάνησης της νεολαίας. Και τα απορρίπτω. Facebook και Twitter εδώ, ΟΧΙ. Γιατί; Διότι είναι καταστροφικά για την πατρίδα μας και βέβαια για όλες τις αλλες χώρες, που ακόμη δεν προσκύνησαν. 
Τα χάλια που οδήγησαν τα επαναστατικά κόλπα του Ηγεμόνα στην πατρίδα μας είναι γνωστά. Όμως εμείς τον χαβά μας, δεν λέμε να καταλάβουμε τι γίνεται στον κόσμο και τι κακό κάνουμε οι ίδιοι στην πατρίδα μας μ' αυτά τα σπίρτα που μας δίνουν στα χέρια.
Βλέπω έτσι τους θυμωμένους και ψάχνοντες για μια λύση στο ελληνικό πρόβλημα να εκθειάζουν απο καιρό τώρα τον Πάνο Καμμένο σαν την ελπίδα της πολιτικής στην Ελλάδα. Και διαβάζω σήμερα, ότι ο Καμμένος ίδρυσε ένα νεο κόμμα, το "Ανεξάρτητοι Έλληνες" και το ανακοίνωσε μέσω του του Facebook, κάνοντας μάλιστα και ευχές: "Η Παναγία να είναι βοηθός και προστάτης". Και αυτός ο Καμμένος θα σώσει την Ελλάδα με τα μπουρδουκλώματα που θα του κάνουν οι CIA, Mossad κ.α. που θα τον παρακολουθούν και θα τον ποδηγετούν; Σύν τοις άλοις μέσω Facebook & Co; 
Τί να πώ; Ας διαβάσει αυτός και όσοι τον ακολουθήσουν τουλάχιστον τα παρακάτω
Εμμανουήλ Σαρίδης


της Julie Levesque
Μετάφραση: Εμμανουήλ Σαρίδης
 
Μια πρόσφατη μελέτη (νέα μελέτη) του Μεσογεακού Συμβουλίου Σπουδών Κατασκοπείας (Mediterranean Council for Intelligence Studies/MCIS) που δημοσιεύθηκε στην επετηρίδα του 2012 για Κατασκοπευτικές Μελέτες επισημαίνει την χρήση των κοινωνικών μέσων (social media) ως "την νέα κορυφαία τεχνολογία της τακτικής συλλογής ελεύθερα προσβάσιμων (κατασκοπευτικών) πληροφοριών. Ο Ιωσήφ Φιτσανάκης (Joseph Fitsanakis), συνεκδότης του IntelNews.org, γράφει:

Υποστηρίζουμε, ότι το Facebook, το Twitter, το YouTube και μια σειρά απο άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, θεωρούνται όλο και περισσότερο απο τις μυστικές υπηρεσίες ως κανάλια ανεκτίμητης αξίας για την απόκτηση πληροφοριών. Τα συμπεράσματά μας βασίζονται σε τρίς πρόσφατα δημοσιευθέισες μελέτες περιπτώσεων, που κατα την άποψή μας φωτίζουν τον κατακοπευτικό ρόλο που έχουν αναλάβει τα κοινωνικά αυτά δίκτυα (Joseph Fitsanakis, Research: Spies increasingly using Facebook, Twitter to gather data (Έρευνα: Οι κατάσκοποι χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο το Facebook και το Twitter για τη συγκέντρωση δεδομένων), intelNews.org, 13. Φεβρουαρίου 2012).

Ωστόσο, αυτό που αποκρύπτει η μελέτη είναι η χρήση των social media από τις υπηρεσίες πληροφοριών για άλλους σκοπούς. Η μελέτη προσπαθεί να μας πείσει, ότι τα κοινωνικά μέσα  είναι μόνο ένα εργαλείο συλλογής πληροφοριών, ενώ στην πραγματικότητα, όπως έχει δείξει μια σειρά από μελέτες, χρησιμοποιούνται και για προπαγάνδα, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας πλαστών ταυτοτήτων για την υποστίριξη κατασκοπευτικών επιχειρήσεων. Αυτές οι πρακτικές δημοσιεύθηκαν σε δύο μελέτες της Global Research το 2011: Army of Fake Social Media Friends to Promote Propaganda, Social Media: Air Force ordered software to manage army of Fake Virtual People (Στρατός για την εξαπάτηση των φίλων των κοινωνικών μέσων για την προώθηση προπαγάνδας, Social Media: Η Πολεμική Αεροπορία παρήγγειλε λογισμικό για τη εξαπάτηση των εικονικών ανθρώπων) και Pentagon Seeks to Manipulate Social Media for Propaganda Purposes (το Πεντάγωνο επιδιώκει να χειραγωγήσει τα Social Media για προπαγανδιστικούς σκοπούς).

Η μελέτη του MCIS (http://www.mcis.on.ca/) βασίζεται εν μέρει στο πλαίσιο της "Αραβικής άνοιξης", που υποτίθεται ότι ανάγκασε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να αναπτύξει κατευθυντήριες γραμμές για την απομάκρυνση πληροφοριών μυστικών υπηρεσιών από τα κοινωνικά δίκτυα (στο ίδιο).

Όμως και αυτό αποκρύπτει το γεγονός, ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρέχει "κατάρτιση των ακτιβιστών" αλλοδαπής ιθαγένειας να την αποσταθεροποίηση των χωρών απο τις οποίες προέρχονται. Οι τακτικές αυτές περιεγράφησαν λεπτομερώς στο τελευταίο άρθρο του Tony Cartalucci με τίτλο "Αίγυπτος: Αγκιτάτορες που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ στο δικαστήριο: "Προώθηση της δημοκρατίας" απο τις ΗΠΑ = Ανταρσία με ξένη χρηματοδότηση.


"Η διαφωνία στον κυβερνοχώρο" χρηματοδοτείται, μεταξύ άλλων, και απο το Freedom House που συνδέεται με τη CIA, όπως αποδεικνύει ο ακόλουθος τίτλος μιας διάσκεψης για τις παγκόσμιες επιτυχίες και προκλήσεις κυβερνο-αντιφρονούντων του ινστιτούτου Μπους (The First of The Bush Institute’s Human Freedom Events, Co-Sponsored by Freedom House): (το πρώτο από τα ανθρώπινα γεγονότα του ινστιτούτου ελευθερίας του Μπους, που συγχρηματοδοτείται από το Freedom House):

Η διάσκεψη για τους διαφωνούντες στον κυβερνοχώρο διαλεύκανε την εργασία, τις μεθόδους, το θάρρος και τα επιτεύγματα των οκτώ αντιφρονούντων απο επτά χώρες που συμμετείχαν ως προσκεκλημένοι ομιλητές. Πέντε από αυτές τις χώρες είναι χώρες όπου δεν υπάρχει ελευθερία (και ταξινομημένα από το Freedom House, ως "ανελεύθερες"): η Κίνα, η Κούβα, το Ιράν, η Συρία και η Ρωσία. Οι δύο άλλες είναι χώρες, όπου η ελευθερία βρίσκεται σε κίνδυνο (και κατατάσσονται από το Freedom House στην κατηγορία "εν μέρει ελεύθερες"), αποτέλεσμα μιας αυταρχικής κυβέρνησης με συγκεντρωτική εξουσία, όπως η Βενεζουέλα, ή, όπως η Κολομβία ως συνέπεια του κιμδύνου απο εσωτερικές τρομοκρατικές ομάδες (The Conference on Cyber Dissidents: Global Successes and Challenges - Η διάσκεψη για διαφωνούντες στον κυβερνοχώρο: Παγκόσμιες επιτυχίες και προκλήσεις, The George W. Bush Presidential Center)
 
Οι χώρες όπου δεν υπάρχει ελευθερία, είναι όμως σύμμαχοι των ΗΠΑ, όπως το Μπαχρέιν και η Σαουδική Αραβία, δεν αναφέρονται στην πιο πάνω λίστα. Η μόνη σύμμαχος των ΗΠΑ που περιλαμβάνεται, είναι η Κολομβία και γι' αυτήν λέγεται, ότι η ελευθερία της απειλείται από τρομοκρατικές ομάδες και όχι απο την κυβέρνηση. Σε σχέση με αυτό να αναφερθεί ωστόσο, ότι η κυβέρνηση της Κολομβίας έχει κατηγορηθεί ότι κατασκοπεύει τους δημοσιογράφους της και η Διαμερικανική Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (IACHR) είπε, ότι στην Κολομβία μόλις που υπάρχει ελευθερία του λόγου (freedom of expression 'barely exists' in Colombia - Η ελευθερία της έκφρασης μόλις που υπάρχει στην Κολομβία).
  
Σκοπός της "κατάρτισης ακτιβιστών" από μη κυβερνητικούς οργανισμούς (NGOs,)  είναι η αποσταθεροποίηση των πολιτικών εχθρών των ΗΠΑ στο όνομα της ελευθερίας. Και η "διαφωνία στον κυβερνοχώρο" χρησιμοποιείται με τη σειρά της από τις υπηρεσίες πληροφοριών για covert operations, για ειχειρήσεις "υπο ξένη σημαία". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ