Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Mικροτσίπ ταξιδεύει στο ανθρώπινο σώμα για διάγνωση παθήσεων




Ενα μικροτσίπ που θα ταξιδεύει στον ανθρώπινο οργανισμό διαμέσου των αιμοφόρων αγγείων και θα μεταδίδει ιατρικά δεδομένα ή θα πραγματοποιεί ακόμη και επεμβάσεις, δημιούργησαν επιστήμονες από το Στάνφορντ
Το 1969, στην ταινία «Ενα φανταστικό ταξίδι», μία ομάδα χειρουργών σμικρύνθηκαν τόσο πολύ ώστε ταξίδεψαν με ένα ειδικό σκάφος μέσα στον οργανισμό ενός ασθενούς, διαμέσου των αιμοφόρων αγγείων, για να τον θεραπεύσουν. Σήμερα, μια ομάδα επιστημόνων από το Στάνφορντ έχει δημιουργήσει ένα θαυματουργό μικροτσίπ με μέγεθος όσο ένα σπυρί ρυζιού, το οποίο φιλοδοξεί να διαδραματίσει αντίστοιχο ρόλο: να ταξιδεύει μέσα στο σώμα κάποιου ασθενούς και να επιτελεί διαγνωστικές και όχι μόνον αποστολές, ώστε να αποφεύγεται κάποια εξωτερική επέμβαση που μπορεί να είναι και επώδυνη.
Το μικροτσίπ έχει πλάτος τρία χιλιοστά και μήκος τέσσερα χιλιοστά. Κατασκευάστηκε από την ομάδα της καθηγήτριας Αντα Πουν, η οποία ανέφερε ότι τέτοιες συσκευές θα μπορούσαν να επιφέρουν επανάσταση στην ιατρική τεχνολογία. «Οι εφαρμογές που μπορεί να έχει είναι πολλές. Από τη διάγνωση παθήσεων μέχρι την πραγματοποίηση μικρών χειρουργικών επεμβάσεων». Το μικροτσίπ, όπως λένε οι κατασκευαστές του, θα μπορεί να κινείται ασύρματα μέσα στο αίμα με τη βοήθεια ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων και να εναποθέτει εκεί που απαιτείται φαρμακευτικές ουσίες. Θα μπορεί επίσης να πραγματοποιεί αναλύσεις, να εξουδετερώνει θρόμβους αλλά και πλάκες που συσσωρεύονται στα τοιχώματα αρτηριών.

Το θαυματουργό «σκάφος» που δημιούργησαν οι ειδικοί στο Στάνφορντ διαθέτει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να κινείται με ηλεκτρομαγνητισμό, καθώς διαθέτει ειδικό ενσωματωμένο δέκτη και πομπό και όχι μπαταρίες που είναι μεγάλες και βαριές. Ενας γιατρός κοντά στον ασθενή θα μπορεί να κατευθύνει το μικροτσίπ διαμέσου των αιμοφόρων αγγείων. Η κίνηση του μικροτσίπ μέσα στο αίμα θα θυμίζει την κίνηση ενός καγιάκ μέσα στο νερό.

tanea.gr
άπό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ