Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Hürriyet " Εξαγοράστε ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες δηλώνει ο Αγούδημος"






« Οι τιμές των πλοίων στην Ελλάδα έπεσαν κατά 50%, οι Τούρκοι πελάτες προηγούνται» με τον τίτλο αυτό η τουρκική εφημερίδα Hürriyet κάνει αναφορά στις δηλώσεις του Γεράσιμου Αγούδημου αναζητά τούρκους επενδυτές.
    Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα ο έλληνας εφοπλιστής δήλωσε πως «οι ελληνικές ακτοπλοϊκές εταιρείες και οι ναυτιλικές εταιρείες έχουν προβλήματα χρηματοδότησης. Τα πλοία που αξίζουν 80- 100 εκατομμύρια δολάρια τα πουλάνε για 50 εκατομμύρια. Οι Τούρκοι θα μπορούν να αγοράσουν τα πλοία αλλά ακόμα και τις γραμμές τους σε τιμές ευκαιρίας».
  Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν κινητικότητα στο Υπουργείο Μεταφορών της Τουρκίας στο οποίο έστειλε μήνυμα σε όλες τις τουρκικές ναυτιλιακές εταιρείες και ενώσεις για να ενδιαφερθούν για τις ευκαιρίες που προσφέρονται στην Ελλάδα. Στο μήνυμα αναφέρεται « στη συνάντηση που είχαμε με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας GA Ferries κ. Αγούδημο μας ανέφερε πως η ναυτιλία στην Ελλάδα είναι βρίσκεται σε κρίση. Ο ίδιος μας τόνισε πως η αγορά πλοίων με ελληνική σημαία η ακόμη και με σημαία Μάλτας θα μπορούν να εκτελούνται δρομολόγια από τον Πειραιά στα ελληνικά νησιά αλλά ακόμη και στην Τουρκία με σημαντικό κέρδος».
 
  Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα ο Γεράσιμος Αγούδημος, ανέφερε πως η είσοδος μιας τουρκικής εταιρείας στην ακτοπλοΐα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει πολλά τεχνητά  εμπόδια. Ενώ με την εξαγορά μιας ελληνικής εταιρείας αυτά τα εμπόδια θα μπορούν να εξαλειφθούν.»
  Το τουρκικό Υπουργείο Μεταφορών ενημέρωσε όλες τις ναυτιλιακές εταιρείες πως ο Γεράσιμος Αγούδημος είναι πρόθυμος να μεσολαβήσει για την εξαγορά ελληνικών εταιρειών, από τουρκικές εταιρείες και πως ο ίδιος έχει αναφέρει πως η εταιρεία του διαθέτει δυο κτίρια στο λιμάνι του Πειραιά τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βάση από τις τουρκικές ναυτιλιακές εταιρείες.  
 
  Η τουρκική εφημερίδα Hürriyet, αναφέρει πως με το σήμα που έστειλε το τουρκικό Υπουργείο Μεταφορών, ουσιαστικά κινητοποιεί τις τουρκικές εταιρείες να ψάξουν τις αντίστοιχες ευκαιρίες στην Ελλάδα. Όσο για τα τον Γεράσιμο Αγούδημο αναφέρει πως διαθέτει 8 πλοία!
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
http://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ