Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Νέες επιβαρύνσεις από Σεπτέμβρη

Ληστεία με ΦΠΑ, πετρέλαιο θέρμανσης
Μαζικές ανατιμήσεις στην γκάμα των εμπορευμάτων μαζικής λαϊκής κατανάλωσης φέρνει από τον επόμενο μήνα η εφαρμογή των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου και του εφαρμοστικού νόμου.
Από την 1η του Σεπτέμβρη μπαίνει ο αυξημένος συντελεστής ΦΠΑ (23% από 13%) στην εστίαση, στα αναψυκτικά κα αλλού και για τη συνέχεια (από 15 Οκτώβρη με την έναρξη της χειμερινής περιόδου) ο αυξημένος ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης των λαϊκών νοικοκυριών.
Το υπουργείο Οικονομικών κοινοποίησε χτες την εγκύκλιο για το ΦΠΑ, που προβλέπει:
Στο 23% μετατάσσονται τα μεταλλικά και αεριούχα νερά, έτοιμα ροφήματα (καφές, τσάι, σοκολάτα), χυμοί φρούτων και λαχανικών, ανεξάρτητα από το σημείο πώλησης και το είδος του καταστήματος.
Στο 23% ανεβαίνει η εστίαση (εστιατόρια, καφενεία, ταχυφαγεία, αναψυκτήρια κ.ά.) καθώς και τα έτοιμα τρόφιμα που διατίθενται «πακέτο» στο σπίτι. Δηλαδή, η αναβάθμιση της φορο-ληστείας αφορά σε ολόκληρη την γκάμα των προσφερόμενων έτοιμων τροφίμων, με εξαίρεση τα κυλικεία των σχολείων, εκπαιδευτικών και νοσηλευτικών ιδρυμάτων και το ψωμί, που παραμένουν στο 13%. Επίσης, στο 23% μετατάσσονται οι «υπηρεσίες εστίασης» των ξενοδοχείων.
Οι διατάξεις του εφαρμοστικού νόμου προβλέπουν και την αύξηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης από τα 21 στα 60 ευρώ το χιλιόλιτρο.

Το μέτρο θα μπει σε εφαρμογή από 15 Οκτώβρη με την έναρξη της χειμερινής περιόδου.
Πάνω στον αυξημένο ειδικό φόρο προσθέτουν και τον ΦΠΑ (ακόμη 23%).
Μόνο με τη φορολογική επιβάρυνση (χώρια οι ανατιμήσεις των πετρελαιάδων) φέρνουν ανατιμήσεις ύψους 6 λεπτών στο λίτρο (60 ευρώ στο χιλιόλιτρο).
http://www.inews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ