Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Πόσο “τυχαίες” είναι οι αναταραχές στην Βρετανία;



Για τρία και πλέον 24ωρα η Βρετανία ζει τα δικά της “Δεκεμβριανά” . . .

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η λέξη δεν είναι τυχαία!
Μέρες ολόκληρες αναταραχές καλύπτουν κάθε γωνιά των μεγάλων πόλεων της χώρας: Μπέρμιγχαμ, Μπρίστολ, Τότεναμ, Λίβερπουλ, αλλά και σε πολλές περιοχές του Λονδίνου.
Η αστυνομία επιβεβαίωσε τις πληροφορίες περί ανάπτυξης τεθωρακισμένων οχημάτων σε Ίλινγκ και Κλάπαμ.
Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν εικόνες από τις λεηλασίες και τις καταστροφές από ομάδες κουκουλοφόρων σε περιοχές του Λονδίνου.
Πάμε τώρα να δούμε τι ομοιότητες μπορεί να έχει αυτή η εξέλιξη με κάτι γνώριμο δικό μας.
Οι ταραχές άρχισαν το Σάββατο, όταν μία ειρηνική διαδήλωση για το θάνατο πολίτη από τα πυρά αστυνομικού πήρε βίαιη τροπή.

Στο μυαλό μας έρχεται αμέσως η δολοφονία Γρηγορόπουλου στο κέντρο της Αθήνας τον Δεκέμβριο του 2008. Θυμόμαστε τι έγινε μετέπειτα που καιγόταν για μέρες η πρωτεύουσα της Ελλάδος.

Δικαίως λοιπόν, ο συνειρμός μας φέρνει στο νου τα «Δεκεμβριανά» της χώρας μας.
Σήμερα εντελώς ξαφνικά, υπήρξε μια πληροφορία: έρχεται υποβάθμιση της Μ. Βρετανίας, μια χώρα με αξιολόγηση «ΑΑΑ», όπως και οι ΗΠΑ.
Ωστόσο, οι Βρετανοί πλήττονται από τα σκληρά μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης Κάμερον και οι αναταραχές ξεκίνησαν απ
ό μια φτωχή συνοικία.
Στην Ελλάδα τα σκληρά μέτρα λιτότητας ήρθαν καιρό μετά, τα σκληρότερα όλων των εποχών στην ιστορία της ΕΕ. (Το ΟΛΥΜΠΙΑ έχει κάνει δεκάδες αναφορές στο θέμα)
Στην περίπτωση της Ελλάδας, για τις αναταραχές που ακολούθησαν, έγινε λόγος για ξεκάθαρη προσπάθεια προβοκάτσιας και ανατροπή του πολιτικού και κοινωνικού ιστού.
Κάτι αντίστοιχο φαίνεται ότι γίνεται και στην Βρετανία.
Δεν δικαιολείται διαφορετικά το γεγονός ότι ενώ μέχρι σήμερα μιλούσαμε για πιέσεις σε Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, έρχεται ξαφνικά αυτή η πληροφορία για το ενδεχόμενο υποβάθμισης της Αγγλίας.
Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα ζητήσει αύριο έκτακτη σύγκληση του κοινοβουλίου, μετά την ολοκλήρωση σύσκεψης της κυβερνητικής ομάδας διαχείρισης κρίσεων Cobra για την οποία επέστρεψε εσπευσμένα από τις διακοπές του εν μέσω συνεχιζόμενων ταραχών στους δρόμους της Βρετανίας.
1. Βλέπω στις ειδήσεις τις εγγλέζικες πόλεις να φλέγονται.

Η μεγαλοαστική τάξη τα έχει κάνει επάνω της και ο Κάμερον απειλεί με μηδενική ανοχή ενώ, η άλλη ανθρώπινη μπούρδα, ο “καμίνης” Δήμαρχος του Λονδίνου πρότεινε απαγόρευση της κυκλοφορίας!

Τα ελληνικά ΜΜΕ θέτουν ερωτήματα του στυλ “ποιο είναι το προφιλ των διαμαρτυρόμενων” επειδή δεν γνωρίζουν, οι καθολικά άσχετοι ότι, από 3-4.000 λίρες τα δίδακτρα έφτασαν στις 30.000 πρώτα από την “σοσιαλιστική ” κυβέρνηση της Νυφίτσας Νο 1 (του Μπλέρ) και μετά από αυτό το Μη Πρόσωπο που αποκαλείται Κάμερον και είναι το τυπικό δείγμα του British Upper Class. Τα παρακολουθώ και, από τα βάθη της καρδιάς μου ελπίζω να γίνει κάτι αρκετά δυνατό και η χώρα που γεννήθηκε και εφαρμόστηκε ο Μεγάλος Αδελφός να φάει την σφαλιάρα της (αδηφάγου) ιστορίας της…
2. Όταν είμαστε παιδιά και παίζαμε “κλέφτες κι’ αστυνόμους” φωνάζαμε στους
χωματόδρομους του Νέου Κόσμου “καν-καν κανννν-καν… έρχεται η αστυνομία”. Μόλις επέστρεψα από ένα διήμερο στην Άνδρο που έμεινα στο σπίτι του Χρήστου… “Τανάλια” που είναι ο οδοντογιατρός μου και βέβαια δεν τον λένε …τανάλια αλλά αλλιώς και τέλος πάντων, άλλο ήθελα να πω όπως λέει και ο Μ.Σ.

Γιατί τέτοια εισαγωγή;

Διότι ακούω τον κ. Ευάγγελο να μιλάει για το “ευρω-ομόλογο” που, στην πραγματικότητα δεν είναι παρά πληθωρικό χρήμα που θα βουλώσει τις τρύπες της “αναπτυξιακής” πολιτικής της ΝΔ και του νεο-ΠΑΣΟΚ.

Για ποιό ευρω-ομόλογο μιλάτε ρε χαϊβάνια;

Ξέρετε τι λέτε ή έχετε μείνει στη δεκαετία του 70;

Δεν καταλαβαίνετε ακόμα τι είναι αυτό που τέθηκε σε κίνηση στις αρχές της δεκαετίας του 2000;

Και βέβαια δεν καταλαβαίνετε χαϊβάνια της πολιτικής του μπιντέ. Μετά από τόση “μερσεντέ” και τζιπούρα που ψώνισε ο περιούσιος λαός και που εσείς χαϊβάνια προτρέψατε να ψωνίσει ψάχνετε τώρα να βρήτε δρόμο να βγείτε απ’ την στενωπό. Αμ’ δε…

Στην δεκαετία του 50 θα επιστρέψει η Ελληνίτσα και οι κάτοχοι “κομπρέσορ” θα επιστρέψουν στα χωράφια του παππού.

Και, χαϊβάνια μου, θα έλθουν ακόμα “χειρότερες” μέρες (για μένα καλύτερες αν καταλαβαίνετε τι εννοώ). Θα φτάσετε στο σημείο να παρακαλάτε για ένα κομμάτι ψωμί και, πολιτικές καρικατούρες σαν τους παγκαλο-μιχελάκηδες και τους τζεφρι-αντωνάκηδες θα κρύβονται στις σκιές για να γλιτώνουν απ’ τ’ αυγά…
Περιμένετε λίγο και θα δείτε…..

Πόσο “τυχαίες” είναι οι αναταραχές στην Βρετανία ; #3

Ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι για τις αναταραχές στο Λονδίνο.
Εμείς επιμένουμε ότι όλα αυτά δεν είναι τυχαία και θα δείτε πως δικαιωθούμε για μια ακόμα φορά.
Σήμερα θα δώσουμε και έναν ακόμα λόγο που το πιστεύουμε.
Αυτή την εβδομάδα μεταβαίνουν στο Λονδίνο στελέχη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και αξιωματούχοι από περίπου 200 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές για συζητήσεις σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Αυτή την περίοδο όμως, 352 μέρες πριν την επίσημη έναρξη, πραγματοποιούνται και δοκιμαστικές εκδηλώσεις για την προετοιμασία των Αγώνων.
Φυσικά, υπάρχουν φωνές που εκτιμούν ότι λόγω ασφάλειας, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου του 2012, μπορεί και να ακυρωθούν!
Διαβάστε τι λέει ο καθηγητής του London School of Economics Tony Travers, ο οποίος έχει μελετήσει τις επιπτώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή είναι μια πολύ άσχημη στιγμή, μια ανησυχητική στιγμή, για την διοργανωτές των Αγώνων στο Λονδίνο.

Υπάρχει πρόγραμμα για την προστασία του Λονδίνου από τρομοκρατικές ενέργειες κατά τη διάρκεια των Αγώνων, όμως από αυτά που ενδεχομένως σκέφτηκαν ότι μπορεί να συμβούν δε νομίζω να συμπεριλάμβαναν τις αστικές εξεγέρσεις στον κατάλογο των αναμενόμενων παραγόντων υψηλού κινδύνου. Αν αυτό συνέβαινε θα ήμουν κατάπληκτος».
Για να δείτε την κρισιμότητα των καταστάσεων, η Αγγλία ακύρωσε αγώνες ποδοσφαίρου! Πράγμα ανήκουστο για τη χώρα . . .
Τα μεγέθη της βρετανικής οικονομίας δείχνουν προβληματίζουν εδώ και καιρό, γι΄αυτό και η κυβέρνηση έλαβε σκληρά μέτρα λιτότητας, σηκώνοντας από τότε θύελλα αντιδράσεων. Οι αναταραχές αυτές δεν είναι οι μοναδικές στην Αγγλία, καθώς πριν λίγους μήνες τα πάνω κάτω είχαν φέρει οι φοιτητές, που αντιδρούσαν στην αναίτια αύξηση των διδάκτρων, καθιστώντας αδύνατη την πρόσβασή τους στην ανώτερη εκπαίδευση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ