Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Οι γείτονες δεν είναι… κορόιδα: Μαθήματα… οικονομίας και «απειλές» από τη Βουλγαρία στην ευρωζώνη!

Την ώρα που οι διεθνείς χρηματαγορές καταρρέουν και οι ΗΠΑ βρίσκονται στη δίνη της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s, η… Βουλγαρία υπογραμμίζει ότι είναι η μόνη που αναβαθμίστηκε από τους οίκους αξιολόγησης και… προειδοποιεί ότι «δεν θα ενταχθεί στην ευρωζώνη, έως ότου όλες οι χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μειώσουν το έλλειμμά τους στο 3% του ΑΕΠ»!
Αυτό δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, αποδίδοντας την αναβάθμιση της χώρας του στη σφιχτή δημοσιονομική πειθαρχία και την άρνησή της να καταφύγει σε λαϊκίστικες δηλώσεις για αυξήσεις μισθών.
Αφού επισήμανε ότι η απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων είναι ένας ακόμη τρόπος χρηματοδότησης του κράτους, όταν αυτά επενδύονται σωστά, τόνισε ότι μέσα στα επόμενα δύο-τρία χρόνια, ο τρόπος αυτός θα αποδώσει καρπούς, που θα επιτρέψουν την αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών.
Ο κ. Μπορίσοφ συνέστησε στις άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Βουλγαρίας και προέβλεψε πως η δημοσιονομική πειθαρχία θα οδηγήσει στην ευημερία τα επόμενα χρόνια.
Παράλληλα, η βουλγαρική κυβέρνηση προχωρά στη σύσταση ομάδας που θα παρακολουθεί τις οικονομικές αγορές των ΗΠΑ και της Ευρώπης, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.
http://www.inews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ