Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Κλιμάκια της τρόικας στις τράπεζες

Ξεκίνησαν από χθες και οι επισκέψεις κλιμακίων της τρόικας στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από τραπεζικές πηγές, χθες, οι συναντήσεις που διεξήχθησαν αφορούσαν τεχνικά κλιμάκια της τρόικας και συγκεκριμένα τη «financial ομάδα». Η τρόικα και οι τράπεζες αντάλλαξαν απόψεις για την πορεία της οικονομίας και συζήτησαν, όπως φαίνεται, γενικότερα θέματα χρηματοδότησης των πιστωτικών ιδρυμάτων.
Τα ραντεβού αυτά θα συνεχιστούν μέσα στην εβδομάδα σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα, ενώ θα επαναληφθούν και με τις αμιγώς τραπεζικές ομάδες της τρόικας, προκειμένου να συζητηθούν θέματα περισσότερο τραπεζοκεντρικά. Ως τέτοια ορίζονται θέματα χαρτοφυλακίων των τραπεζών, θέματα καταθέσεων ρευστότητας κ.λπ.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο διάστημα που ακολουθεί, οι τράπεζες βρίσκονται σε σφικτό κλοιό ελέγχου και τα τραπεζικά επιτελεία είναι επί ποδός, αφού θα πρέπει σε περιορισμένα χρονοδιαγράμματα να δώσουν στοιχεία για τα δανειακά τους χαρτοφυλάκια στη Black Rock, να προετοιμαστούν για πιθανή άντληση ρευστότητας από τον ELA και να χορηγήσουν στοιχεία στις τακτικές τους συναντήσεις με την τρόικα.
Ας σημειωθεί ότι οι συναντήσεις των τραπεζών με την τρόικα θα ολοκληρωθούν περί το τέλος του μήνα.
Από την άλλη πλευρά από τις 29 Αυγούστου οι τράπεζες θα πραγματοποιούν συναντήσεις με τα κλιμάκια της Black Rock Solutions η οποία θα δουλέψει και με υπεργολάβους άλλους χρηματοοικονομικούς οίκους όπως ανακοίνωσε, χθες, στην τηλεδιάσκεψη με τις τράπεζες.
Από 29 ΑυγούστουΗ πρώτη ομάδα τραπεζών αναμένεται να δεχθεί τα στελέχη της Black Rock από τις 29 Αυγούστου ως τις 14 Σεπτεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσουν επισκέψεις από τις 15 Σεπτεμβρίου μέχρι τέλος του συγκεκριμένου μήνα στις μικρότερες τράπεζες.
Συνολικά θα ελεγχθούν 18 πιστωτικά ιδρύματα, όσα δηλαδή έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα και ας είναι θυγατρικές πολυεθνικών τραπεζών. Δεν θα ελεγχθούν οι κυπριακές τράπεζες, αφού η έδρα τους βρίσκεται στην Κύπρο.
Στην πρώτη ομάδα ανήκουν η ΕΤΕ, Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς, ΑΤΕ, Τ.Τ. και Emporiki Bank. Στη δεύτερη ομάδα ανήκουν οι 11 μικρότερες της χώρας.
Μετά τις πρώτες συναντήσεις των τραπεζών με την Black Rock θα ζητηθούν τα σχετικά στοιχεία και ο έλεγχος θα μπει στην ουσία του, προκειμένου να δοθούν τα πορίσματα στην ΕΚΤ μέχρι το τέλος του έτους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ