Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

...όταν αρχίσει το κακό από την Συρία... Ομπάμα και ΕΕ ζητούν στον Σύρο πρόεδρο να αποχωρήσει από την εξουσία

O Αμερικανός πρόεδρος και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας απηύθυναν kάλεσμα στον Σύρο πρόεδρο να αποχωρήσει από την εξουσία .

Κάλεσμα στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ να αποχωρήσει από την εξουσία απηύθυναν τόσο ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, όσο και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Αστον.Ειδικότερα, ο Ομπάμα κάλεσε τον Άσαντ να αποχωρήσει από την εξουσία και να υπακούσει στη βούληση του συριακού λαού να υπάρξει αλλαγή, τη στιγμή που το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε νέες σκληρές κυρώσεις στο καθεστώς της Δαμασκού. {διαβάστε καί αυτό : ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : "...όταν αρχίσει το κακό από την Συρία... }


Οι νέες κυρώσεις αφορούν στη δέσμευση όποιων πόρων διαθέτει η κυβέρνηση της Συρίας στις Ηνωμένες Πολιτείες κι απαγορεύοντας την αγορά ή την εισαγωγή στη χώρα πετρελαϊκών προϊόντων συριακής προέλευσης.Ο νέος γύρος κυρώσεων σε βάρος του Άσαντ και της κυβέρνησής του απαγορεύει σε νομικά πρόσωπα των ΗΠΑ, όπου και αν αυτά εδρεύουν ή αντιπροσωπεύονται, να έχουν οποιεσδήποτε συναλλαγές με την Δαμασκό ή να συμμετέχουν σε συναλλαγές που αφορούν συριακά πετρελαϊκά προϊόντα και παράγωγά τους.Η κυβέρνηση διεύρυνε επίσης τον κατάλογο των συριακών εταιριών σε βάρος των οποίων επιβάλλονται κυρώσεις, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτόν την κρατική Γενική Πετρελαϊκή Εταιρία, η οποία διαχειρίζεται το μεγαλύτερο μέρος της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας.Από την πλευρά της η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν άστον ζήτησε από τον Σύρο πρόεδρο να αποχωρήσει από την εξουσία, σε μία δήλωση που έκανε εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.«Η ΕΕ έχει υπογραμμίσει επανειλημμένα ότι η βίαιη καταστολή πρέπει να σταματήσει παρόλα αυτά η συριακή ηγεσία εξακολουθεί να αγνοεί τις εκκλήσεις», επεσήμανε η Άστον σε ανακοίνωσή της.«Αυτό δείχνει ότι το συριακό καθεστώς δεν είναι διατεθειμένο να αλλάξει. Η Ευρωπαϊκή Ένωση σημειώνει ότι ο Μπασάρ αλ Άσαντ έχει χάσει κάθε νομιμότητα στα μάτια του συριακού λαού και ότι είναι απαραίτητο να αποχωρήσει από την εξουσία», πρόσθεσε.Εξάλλου η Άστον επεσήμανε ότι οι κυβερνήσεις των 27 χωρών μελών της ΕΕ σχεδιάζουν να επεκτείνουν τη λίστα με τις συριακές επιχειρήσεις και τους θεσμούς που υπόκεινται σε κυρώσεις και ότι εξετάζει τρόπους να επιβάλλει νέα μέτρα κατά του Άσαντ.«Η ΕΕ συνεχίζει τις συζητήσεις για τη λήψη περαιτέρω περιοριστικών μέτρων που θα επεκτείνουν τις κυρώσεις εναντίον του συριακού καθεστώτος. Με αυτές τις προσπάθειες εξακολουθούμε να προσφέρουμε βοήθεια στον συριακό λαό ώστε να εκπληρώσει τις νόμιμες προσδοκίες του», υπογράμμισε.


ΠΗΓΗ
Αντίθετη με την αποχώρηση Άσαντ η Ρωσία.

Να δώσουμε στο καθεστώς το προέδρου Άσαντ χρόνο να εφαρμόσει όλες τις μεταρρυθμιστικές διαδικασίες που έχουν ανακοινωθεί, τονίζει πηγή του ρωσικού ΥΠΕΞ
Η Μόσχα είναι αντίθετη με τις εκκλήσεις ΗΠΑ και ΕΕ για αποχώρηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ από την εξουσία και θεωρεί ότι χρειάζεται χρόνο για να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με πηγή του ρωσικού υπουργείο Εξωτερικών που επικαλείται το πρακτορείο Interfax.«Δεν υποστηρίζουμε τέτοιου είδους εκκλήσεις και πιστεύουμε ότι απαραίτητο τώρα είναι να δώσουμε στο καθεστώς το προέδρου Άσαντ χρόνο να εφαρμόσει όλες τις μεταρρυθμιστικές διαδικασίες που έχουν ανακοινωθεί», δήλωσε η πηγή.

Ιράν: Η Δύση να μην επέμβει στη Συρία




Το Ιράν προειδοποίησε χθες τις δυτικές δυνάμεις να μη διανοηθούν να επέμβουν στη Συρία, υποστηρίζοντας πως όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα αποτελούν ξεκάθαρα εσωτερική υπόθεση.



Η τοποθέτηση έρχεται σε συνέχεια της δήλωσης ανώτατου Ρώσου αξιωματούχου στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ότι το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται ήδη για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία.Στο μεταξύ, οι δυνάμεις του καθεστώτος Ασαντ συνέχισαν για τέταρτη συνεχόμενη μέρα να βάλλουν κατά των σουνιτικών συνοικιών της Λατάκειας. Στο στόχαστρο, μάλιστα, βρέθηκε και το παλαιστινιακό στρατόπεδο προσφύγων στην περιοχή, γεγονός που πυροδότησε την έντονη αντίδραση της Παλαιστινιακής Αρχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ