Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

«ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ» καί ή ψυχολογική πίεση



Και εμείς οι πολίτες τι κάνουμε; Μας πουλάνε τις αρρώστιες, μας εθίζουν σε αυτές , και μετά το κράτος , έρχεται , τάχαμου – τάχαμου, να μας «προειδοποιήσει» με τις φρικιαστικές ταμπελίτσες τα πάνω στα κουτιά των τσιγάρων ότι το «ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ».

Αν είναι έτσι γιατί δεν το απαγορεύουν; Γιατί πολύ απλά, το κράτος παίρνει φόρο 70% από κάθε πακέτο.

Εμείς οι καπνιστές πληρώνουμε υπέρογκα χρήματα σε φόρο στο κράτος.
Αν ρωτάτε γιατί έβαλε τις «ταμπέλες του χάρου» πάνω στα πακέτα αφού έχει τους καλύτερους πελάτες είσπραξης φόρου, θα σας απαντήσω πώς η επιβολή προήρθε από την Αμερική . Και μάλιστα από την εταιρία philip morris .

Η εν λόγω εταιρία υποχρεώθηκε κάποτε να πληρώσει ένα υπέρογκο ποσό σε αποζημίωση σε ένα για πολλά χρόνια καπνιστή του marlboro , ο οποίος έπαθε καρκίνο του πνεύμονα και την πήγε στο δικαστήριο .
Για να μην υποστούν τις συνέπειες του δεδικασμένου , οι καπνοβιομηχανίες αποφάσισαν να βάλουν την προειδοποίηση στα κουτιά των τσιγάρων για να είναι διασφαλισμένες .
Εμείς όμως, μπορούμε να ζητήσουμε από το κράτος αποζημίωση ψυχολογικής πίεσης για την εμπορία ενός επικίνδυνου προϊόντος και μάλιστα με την επίσημη άδεια κυκλοφορίας του. Για σκεφτείτε το !!!!

...................................................................................


Από psifiakoohiro.blogspot.com/έμαθα αυτό:

ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΝΘΗΜΑ

4 καπνοβιομηχανίες προχώρησαν σε μηνύσεις στην αμερικάνικη κυβέρνηση λόγω των νέων σημάνσεων στα πακέτα
Δύο από τις εννέα σημάνσεις που θα υποχρεούνται να τυπώνουν στα πακέτα τους οι αμερικανικές καπνοβιομηχανίες από τον Σεπτέμβριο του 2012
Μήνυση κατά του αμερικανικού κράτους υπέβαλαν πέντε καπνοβιομηχανίες με αφορμή τον νέο νόμο που τις αναγκάζει να τοποθετούν στα πακέτα τους όχι πια μηνύματα αλλά εικόνες με ασθενείς ή συμπτώματα και νόσους που έχουν για αιτία το κάπνισμα.

Οι εταιρίες RJ Reynolds, Lorillard, Commonwealth Brands, Liggett Group και Santa Fe Natural μηνύουν την αρμόδια υπηρεσία του αμερικανικού τομέα Υγείας (Food and Drug Administration) με το αιτιολογικό ότι τα νέα αντικαπνιστικά μέτρα πλήττουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στην ελευθερία του λόγου καθώς τις υποχρεώνους να προβάλλουν τα κρατικά αντικαπνιστικά μηνύματα.
Το FDA δεν σχολίασε τις μηνύσεις.
Οι νέες σημάνσεις θα αρχίσουν να τυπώνονται σε κάθε πακέτο τσιγάρων που κυκλοφορεί εντός των ΗΠΑ από το Σεπτέμβριο του 2012.
Στην έκτασης 41 σελίδων μήνυσή τους, οι πέντε εταιρίες υποστηρίζουν ότι οι νέες προειδοποιήσεις τούς αναγκάζουν, παρανόμως, να αποθαρρύνουν, να καταθλίψουν και να φοβίσουν τους καταναλωτές.
"Η κυβέρνηση μπορεί να απαιτεί την εκτύπωση πάνω στα πακέτα μηνυμάτων που είναι άμεσα και δεν προκαλούν παρεξηγήσεις αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιούν ένα πακέτο ως μίνι διαφημιστική πινακίδα της κρατικής αντικαπνιστικής καμπάνιας", δήλωσε ένας από τους δικηγόρους (Floyd Abrams) των εταιριών.
Ατυχώς για αυτές, οι καπνοβιομηχανίες έχασαν πέρυσι μια ανάλογη μάχη σε δικαστήριο του Κεντάκυ. Η ετυμηγορία του ήταν ξεκάθαρη: Το FDA έχει το δικαίωμα να επιβάλλει στις εταιρίες να χρησιμοποιούν αυτές τις νέες ταμπέλες, οι οποίες περιλαμβάνουν εικόνες πτωμάτων, κατεστραμμένων πνευμόνων και σάπιων δοντιών...
Σημειωτέον ότι η Altria, μητρική εταιορία της Philip Morris επέλεξε να μην συμμετάσχει στη μήνυση των "πέντε".
Μόνο στις ΗΠΑ, αναμένεται ότι το 2011 θα διαγνωστεί καρκίνος των πνευμόνων σε περισσότερους από 220. 000 ανθρώπους ενώ η χρήση καπνού θεωρείται υπεύθυνη για περίπου 443.000 θανάτους ετησίως.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ