Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣΚυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

"Πυρηνικό σενάριο" από την Βρετανία για την Ελλάδα!

Το σχέδιο εκκένωσης των Βρετανών πολιτών και της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Βρετανίας από την Ελλάδα ή και άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου,όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία, που θα πληγούν από μείζοντες ταραχές, μόλις ολοκληρωθεί η οικονομική κατάρρευσή τους, δημοσίευσαν πριν λίγο δύο βρετανικές εφημερίδες η βρετανική Sunday Telegraph και οι Sunday Times.
Τα βρετανικά υπουργεία Εξωτερικών και Οικονομικών που ερωτήθηκαν  σχετικά, ουσιαστικά επιβεβαίωσαν την ύπαρξη του σχεδίου αυτού, αρνούμενα να προχωρήσουν σε διαψεύσεις!
Συγκεκριμένα, η Sunday Telegraph αποκαλύπτει σχέδια που φέρονται να επεξεργάζονται τα βρετανικά υπουργεία  Εξωτερικών και Οικονομίας, βάσει  των οποίων αναζητείται η προσφορότερη λύση για την «εκκένωση χιλιάδων εκπατρισμένων που ζουν σε Ιχώρες του ευρώπαϊκού νότου (Ισπανία, Πορτογαλία κλπ), στην περίπτωση που μείνουν χωρίς πρόσβαση στους καταθετικούς λογαριασμούς τους από την κατάρρευση των οικονομιών τους»!Κατά τη βρετανική  εφημερίδα, το Foreign Office εξέφρασε την  ανησυχία του ότι οι σχεδόν ένα (1) εκατομμύριο Βρετανοί υπήκοοι που ζουν στην Ισπανία και οι πάνω από 50 χιλιάδες που ζουν στην Πορτογαλία, ενδέχεται να «αποκοπούν» από τους λογαριασμούς τους, να μην έχουν για κάποιο διάστημα πρόσβαση στα λεφτά τους, στην περίπτωση που οι τράπεζες των δυο χωρών καταρρεύσουν λόγω διάλυσης του ευρώ ή χρεοκοπίας.
Οι Sunday Times που επικαλούνται πηγή από  το υπουργείο Εξωτερικών που δηλώνει  ότι η βρετανική κυβέρνηση  εξετάζει το ενδεχόμενο ναύλωσης αεροπλάνων, πλοίων και λεωφορείων για να μεταφέρουν τους Βρετανούς της νότιας Ευρώπης πίσω στη Βρετανία.Μάλιστα ο ίδιος  αξιωματούχος δηλώνει πως σε μια  τέτοια περίπτωση θα ενεργοποιηθεί  το αποκαλούμενο «πυρηνικό σενάριο», σενάριο που είχε εκπονηθεί για την περίπτωση πυρηνικού πολέμου και το οποίο προβλέπει ότι χιλιάδες Βρετανοί εγκλωβίζονται στα αεροδρόμια τρίτων χωρών χωρίς τρόπο να κάνουν ανάληψη από τα ATMs και χωρίς τρόπο να επιστρέψουν στην πατρίδα.
Το ίδιο σχέδιο ισχύει και για την Ελλάδα, μια χώρα η οποία είναι η πρώτη για την οποία εκπονήθηκαν σχετικά σχέδια. Συγκεκριμένα ρποβλέπεται η αποστολή ειδικής μονάδας SAS και SBS, οι οποίοι θα συντονίσουν την αποχώρηση των Βρετανών, είτε με μεταγωγικά αεροσκάφη, είτε με πλοία του βρετνικού στόλου σε περίπτωση που οι ταραχές επεκταθούν και δεν είναι δυνατή η ρποσγείωση στα ελληνικά αεροδρόμια!
Να σημειώσουμε ότι τέτοια σχέδια πάντα υπάρχουν (στα σοβαρά κράτη, τουλάχιστον, που σέβονται τους υπηκόους τους), αλλά σπανίζει εξαιρετικά η δημοσιοποίησή τους και πιθανότατα να έχουμε ένα είδος "ψυχολογικού πολέμου" στους γαλλογερμανούς που προωθούν τη νέα δημοσιονομική ένωση και έχουν έρθει σε αντιπαράθεση με την Βρετανία...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ