Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Σόϊμπλε: “Ο σώζων εαυτόν … σωθείτω”


Αυστηρότερη δημοσιονομική πειθαρχία μέσω αλλαγής των Συνθηκών της ΕΕ και διάσωση των χρεωμένων χωρών κυρίως με εθνικούς πόρους θα “κατεβάσει” ως προτάσεις η Γερμανία στην Σύνοδο Κορυφής την ερχόμενη Πέμπτη, πράγμα που δεν αφήνει στις λοιπές χώρες πολλά περιθώρια να… ελπίζουν.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας,Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πρότεινε οι χώρες της ΕΕ που έχουν χρέος άνω του 60% του ΑΕΠ, να “θεραπεύσουν” το παραπάνω χρέος μέσω ταμείων που θα τροφοδοτούνται με εθνικούς πόρους. Πρόσθεσε ότι τα ταμεία αυτά θα πρέπει να έχουν διάρκεια ζωής 20 χρόνια.
Ο προτεσταντισμός στην οικονομία εμφανίζεται στο απόγειο του και στις προτάσεις του αντικαγκελάριου, Φίλιπ Ρέσλερ, αναφορικά με την κατεύθυνση που πρέπει να έχουν οι αλλαγές στις Ευρωπαϊκές Συνθήκες. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt, το κόμμα των Φιλελεύθερων- στο οποίο ηγείται ο Ρέσλερ- προτείνει το ανώτατο όριο για το δημοσιονομικό έλλειμμα των κρατών-μελών της Ευρωζώνης να μειωθεί από το 3% στο 2% του ΑΕΠ.
Επίσης, προτείνει την επιβολή αυτόματων κυρώσεων και νομικών διαδικασιών σε περίπτωση υπέρβασης του ορίου. Ως παράδειγμα αναφέρεται το πάγωμα της διάθεσης κονδυλίων από τα διαρθρωτικά ταμεία.
Σύμφωνα με την ίδια πρόταση, η εφαρμογή των διαδικασιών θα εποπτεύεται από “Επιτροπή Σοφών“, η οποία θα εξετάζει τους εθνικούς προϋπολογισμούς και θα παρέχει συμβουλές για ζητήματα ανταγωνιστικότητας.
Η Αγκελα Μέρκελ, από την πλευρά της, υποστήριξε ότι οι τροποποιήσεις των Συνθηκών θα επιφέρουν μεγαλύτερη σταθερότητα στην Ευρωζώνη.”Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση και χρειαζόμαστε πολιτικό θάρρος για να αναπτυχθούμε με από κοινού και με στενότερη συνεργασία μέσα στην Ευρωζώνη”, είπε.
Η ίδια εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει μια επαρκής ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών και η βοήθεια προς την Ελλάδα να επιφέρει σταθερότητα.
Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βέστερβελε, επιθυμεί να υιοθετηθεί η αρχή της αυτόματης επιβολής κυρώσεων στα κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες δημοσιονομικής σταθερότητας από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 8 και 9 Δεκεμβρίου, όπως αναφέρει ο ίδιος σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται στην περιφερειακή γαλλική εφημερίδα Ouest France. “Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο. Μας χρειάζεται μια πολιτική συμφωνία ήδη από το ερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο”, σημειώνει.
“Αυτό που χρειαζόμαστε είναι πρωτίστως οι αυτόματες κυρώσεις στην περίπτωση παραβίασης των κανόνων σταθερότητας, οι οποίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν με την εγκαθίδρυση του δικαιώματος προσφυγής ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης αν οι παραβιάσεις επαναλαμβάνονται”, υπογραμμίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ