Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣΤρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Τραβούν την σκανδάλη οι ελληνικές Τράπεζες


Απόφαση όλων των ελληνικών Τραπεζών είναι από 1/1/2012 να μην προεξοφλούν τις επιταγές των συναλλασσομένων, γεγονός που θα σημάνει μία τρομακτική έλλειψη ρευστότητας στην αγορά.
Μία δραματική έκκληση εμπορικών συλλόγων στην κυβέρνηση, αλλά και στην Τράπεζα της Ελλάδος να μην εφαρμοστεί το μέτρο που είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στο λουκέτο χιλιάδες εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις, καταστήματα, βιοτεχνίες, ΜΜΕ κ.λπ.
Οι Τράπεζες από την πλευρά τους οδηγήθηκαν στην απόφαση αυτή μετά τη συσσώρευση στα αποθεματικά τους ακάλυπτων επιταγών ύψους 1,5 δισ. ευρώ περίπου, γεγονός που συμβάλλει στον κλονισμό των οικονομικών τους μεγεθών.
Η άρνηση των τραπεζών να προεξοφλήσουν επιταγές θα προκαλέσει και πιθανές ελλείψεις βασικών προϊόντων στην ελληνική αγορά (από τρόφιμα μέχρι μηχανήματα και ανταλλακτικά) γιατί οι ξένες επιχειρήσεις εκτελούν παραγγελίες στη χώρα μας, μόνο με την καταβολή ολόκληρου του ποσού σε χρήματα από τους εγχώριους εισαγωγείς για τα προϊόντα που πωλούν στην Ελλάδα.
Ήδη τα πρώτα θύματα στην απόφαση αυτή των Τραπεζών είναι μεγάλα ΜΜΕ (εφημερίδες, τηλεοπτικοί σταθμοί, ραδιόφωνα) που, ενώ έχουν επιταγές στα χέρια τους από διαφημιστικές εταιρίες ύψους 180 εκατ. ευρώ για διαφημιστικά προγράμματα που έχουν προβάλλει, δεν μπορούν να πληρώσουν τους εργαζόμενούς τους γιατί οι επιταγές είναι μεταχρονολογημένες (από 10 έως 15 μήνες μετά) και οι Τράπεζες αρνούνται να τις ρευστοποιήσουν, ακόμα κι αν κατακρατούν το 30% ή 40% της αξίας των επιταγών αυτών.
άπό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ