Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Επισκόπηση μιας πολεμικής προετοιμασίας

Βρετανική κυβέρνηση και ισραηλινή μυστική υπηρεσία: "Το Ισραήλ και η Συρία είναι έτοιμες για έναν πόλεμο που θα γίνει κατα τα μέσα Δεκεμβρίου 2011 με μέσα Ιανουαρίου 2012. Τα σημάδια για τον επικείμενο πόλεμο αυτό αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς

Αυτή είναι μια γενική επισκόπηση των πρόσφατων στρατιωτικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή. Οι πολεμικές προετοιμασίες προχωρούν γρήγορα προς μια κορύφωση. Με μια απελπισμένη προσπάθεια η Συρία μετακινεί τους ρωσική πυραύλους Yakhont και Scud Σκουντ στα σύνορα με την Τουρκία και στις ακτές της και συγκεντρώνει άρματα μάχης στα σύνορα με την Ιορδανία.
Εκεί, στα συριακά-ιρακινά σύνορα, έχουν σταθμεύσει αμερικανικές ειδικές δυνάμεις, απ' αυτές που δήθεν αποχώρησαν από το Ιράκ, ενώ άλλες παραμένουν ακόμη στις ιρακινές βάσεις. Όπως γράφουν οι Washington Times, οι Αμερικανοί άνοιξαν τον εναέριο χώρο πάνω από το Ιράκ για επιθέσεις του Ισραήλ κατά του Ιράν - και αντιστρόφως - διότι το Ιράκ και οι ΗΠΑ δεν θα μπορούσαν να επέμβουν για να σταματήσουν τα κύματα των επιθέσεων λόγω ελλείψεως όπλων. 
Η μυστική υπηρεσία του Ισραήλ και η βρετανική κυβέρνηση προβλέπουν την έναρξη του πολέμου μεταξύ μέσα Δεκεμβρίου και μέσα Ιανουαρίου. Η Ρωσία φαίνεται ότι αναμένει επίσης μια επίθεση στη Συρία και προσπαθεί να κερδίσει χρόνο με ένα σχέδιο ψηφίσματος που παρουσίασε για πρώτη φορά στο σχέδιο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και στο οποίο κατηγορείται η συριακή κυβέρνηση για μια «δυσανάλογη χρήση βίας» κατά των διαδηλωτών, χωρίς όμως να ζητά την επιβολή κυρώσεων.

1. 3 γεγονότα έχουν κάνει το θέμα πολέμου και ειρήνης στη Μέση Ανατολή επειγόν. Στις 4. Δεκέμβριου το Ιράν κατέβασε με κυβερνο-πόλεμου ανέπαφο ένα μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ. Το αεροσκάφος αυτό έχει πολύτιμες τεχνικές πληροφορίες - αλλά πάνω απ 'όλα τους πυρηνικούς στόχους που προορίζονται απο τις ΗΠΑ και το Ισραήλ για βομβαρδισμό.

2. Το Συμβούλιο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δημοσίευσε μια εντελώς προκατειλημμένη έκθεση, που στηρίζεται σε μαρτυρίες της αντιπολίτευσης. Σ 'αυτήν, και σε μια συνέντευξη, το «Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών" ζητά μια άμεση επέμβαση στη Συρία - στέλνοντας την έκθεση αυτή και στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

3. Στις αρχές Νοεμβρίου η International Atomic Energy Agency (IAEA) δήλωσε, ότι το Ιράν επιδιώκει προφανώς την κατασκευή ατομικών βομβών. Το Ιράν δήλωσε, ότι έχει μετεγκαταστήσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του υπογείως, όπου κανείς δεν μπορεί να ελέγξει τι συμβαίνει εκεί. Οι ΗΠΑ όμως έχουν κατασκευάσει τις MOP Superbunker Buster Bombs, βόμβες που μπορούν να διεισδύσουν σε μπετόν μέχρι και 60 πόδια πριν εκραγούν. Την κυριώς δουλειά θα την κάνουν όμως προφανώς τα πυρηνικά όπλα. 

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για συνομιλίες με την υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Tom Donilon και με ηγέτες του Κογκρέσου. Η μυστική υπηρεσία του Ισραηλ πιστεύει, ότι η ασυνήθιστα υψηλή αμερικανική και ρωσική ναυτική παρουσία στα θαλάσσια ύδατα της Συρίας και του Ιράν είναι σημάδια ενός αναμενόμενου περιφερειακού πολέμου.
Ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η Ρωσία θα συγκέντρωναν δύο τόσο ισχυρούς στόλους στην περιοχή της Συρίας και του Ιράν, εάν δεν ήξεραν ότι εκεί αναμένεται μια στρατιωτική σύρραξη. πηγή
άπό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ