Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Επικίνδυνο παιχνίδι ΗΠΑ με Κίνα (με πραγματικό πόλεμο των Άστρων)

 Υπό στενή παρακολούθηση των δορυφόρων των ΗΠΑ το μοναδικό Κινεζικό Αεροπλανοφόρο "Varyag" . Η "Digital Globe inc" έδωσε στην δημοσιότητα στις 8 Δεκεμβρίου (σημειώστε την ημερομηνία) δορυφορικές φωτογραφίες του αεροπλανοφόρου της Κίνας από τις ακτές τις Κίνας προς την Κίτρινη θάλασσα. Η εταιρία "Digital Globe inc" με έδρα το Κολοράντο πουλάει δορυφορικές εικόνες σε διάφορους πελάτες, συμπεριλαμβανομένων και του .....
στρατού των ΗΠΑ.
 Ο Stephen Wood, διευθυντής του τμήματος ανάλυσης, είπε πως δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι εν λόγο φωτογραφίες απεικονίζουν το "Varyag".
 Το  "Varyag" άρχισε να κατασκευάζεται στην τότε Σοβιετική ένωση αλλά η κατασκευή του δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.  Το σκάφος έμεινε στην Ουκρανία μετά την διάλυση της Σ.Ε και το 1998 το αγόρασε η Κίνα. Το πέρασμα του σκάφους από τα στενά της Τουρκίας (φωτό2) ήταν αντικείμενο διαπραγματεύσεων που κράτησαν πολύ χρόνο και με άγνωστα ανταλλάγματα, μέχρι που τελικά πήρε την άδεια να επιτραπεί η διέλευση του.
 Οι φωτογραφίες που έδωσε στο φως η "Digital Globe inc" έχουν μεγάλο ενδιαφέρων για τους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες μια και η Κίνα δεν διαθέτει η τουλάχιστον δεν διέθετε μέχρι τώρα, αεροσκάφη που να μπορούν να δράσουν από αεροπλανοφόρα αλλά και κατάλληλα εκπαιδευμένους πιλότους.
 Η Κίνα σχεδίαζε να αγοράσει από την Ρωσία 4 συστήματα τροχοπέδησης αεροσκαφών αλλά τυπικά οι ρώσοι αρνούνται την πώληση τους επικαλούμενοι τον στρατηγικό τους χαρακτήρα.
 Το ενδιαφέρων της Κίνας όμως για απόκτηση αεροσκαφών Sukhoi33 από την Ρωσία μαζί με το σύστημα τροχοπέδησης δεν έχει διευκρινιστεί από καμία πηγή αν είχε αίσια κατάληξη. Η άλλη περίπτωση είναι να έχει προσαρμόσει η Κίνα τα δικά της J-11 ώστε να επανδρώσει με αυτά το "Varyag".
 Η κίνηση της "Digital Globe inc" να δώσει τις εν λόγο φωτογραφίες στην δημοσιότητα στις 8 Δεκεμβρίου δίνει μια εξήγηση στην εντολή που έλαβε το πολεμικό ναυτικό της Κίνας στις 6 Δεκεμβρίου να προετοιμαστεί για πόλεμο δια στόματος Χου Ζιντάο. Σχετικό θέμα ΕΔΩ . Δίνει μάλιστα και μια πρώτη εξήγηση στο γιατί η Κίνα τον Ιανουάριο του 2007 κατέρριψε δορυφόρο των ΗΠΑ φέρνοντας τις χώρες στα πρόθυρα πολέμου όπως φέρνουν στο φως απόρρητα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν στο Wikileaks. Σχετικό θέμα ΕΔΩ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ