Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣΠαρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Οι ΗΠΑνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ


Τα όσα υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Συντάγματος, απέναντι σ’ ένα ισχνό και δίχως παλμό πλήθος, απέδειξαν για πολλοστή φορά ότι τόσο ο ίδιος όσο και το πολυσυλλεκτικό συνονθύλευμα, του οποίου προσωρινά ηγείται, δεν διαθέτουν ούτε την ιδεολογική συνοχή ούτε την πολιτική ικανότητα, προκειμένου να ανταποκριθούν στα σύγχρονα εθνικά και κοινωνικά προβλήματα. Για να μην μιλήσουμε για τις ανιστόρητες απόψεις του "αδιάβαστου” Mr. Alexis, ο οποίος λέγοντας ότι «σε τούτη εδώ την πλατεία, τον Δεκέμβρη του ‘44, ο λαός μας αντιστάθηκε στον κατακτητή και διεκδίκησε τη λευτεριά», είτε δεν γνώριζε ότι οι Γερμανοί είχαν φύγει από την Ελλάδα τον Οκτώβριο του 1944, είτε υμνούσε τους σφαγείς των Δεκεμβριανών.
Πέρα από τις όποιες ανιστόρητες και διχαστικές απόψεις του Τσίπρα υπάρχει και η εξής αντίφαση: Ενώ θεωρητικώς ο Mr. Alexis υμνεί τον “κόκκινο Δεκέμβρη” και την προσάρτηση της χώρας μας στο σοβιετικό μπλοκ, πρακτικώς ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί τον επεκτατισμό των ΗΠΑ, ταυτιζόμενος σε εξοργιστικό βαθμό με τις θέσεις της υπερδύναμης για τα Βαλκάνια. Η αβάντα του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, οι οποίες μάλιστα συνδυάζονται με την αντίθεσή τους στα Ελληνικά Εθνικά συμφέροντα, είναι τόσο κραυγαλέα ώστε ακόμη και ο ίδιος ο διπλωματικός σύμβουλος του Τσίπρα, ο πρέσβης Γιώργος Αϋφαντής, καταδίκασε τις απόψεις του δικού του κομματικού σχηματισμού για την Τουρκία και τα Σκόπια.
Οι εθνικά απαράδεκτες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από τα εθνικά μας θέματα δείχνουν ότι οι άνθρωποι αυτοί λειτουργούν ως ΗΠΑνθρωποι. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ένα από τα εκκρεμή διεθνή ζητήματα στη δική μας περιοχή (που) απαιτούν νέες, συνολικές ρυθμίσεις» παραπέμπουν σε λογικές συνδιαλλαγής με την Τουρκία. Αναπαράγουν, με εκφράσεις του τύπου «αιτήματα και διεκδικήσεις της Τουρκίας» την σταθερή επιθυμία και προτροπή του ΝΑΤΟ για Ελληνοτουρκική προσέγγιση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξηγεί πως και από ποιον θα γίνουν «αυτές οι νέες συνολικές ρυθμίσεις» και επίσης δεν διευκρινίζει αν τα Ελληνικά συμφέροντα, όπως κατοχυρώνονται στη νέα Σύμβαση για το Δίκαιο της θάλασσας, έχουν προτεραιότητα ή διαγράφονται εν όψει των «συνολικών ρυθμίσεων».
Είναι φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεμένος στο άρμα των ΗΠΑ και χορεύει στο ρυθμό που του υπαγορεύει η υπερδύναμη. Κινούμενος στους ίδιους ρυθμούς εθνικής μειοδοσίας οι αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ σε «υπάρχουσες μειονότητες που είναι σεβαστές»,  στην Ελλάδα και τα Σκόπια, τι σημαίνει; Μήπως το ότι στην Χώρα μας υφίσταται δήθεν μακεδονική μειονότητα; Και σ’ αυτόν τον τομέα, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με τις κρυφές πτυχές της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ; Η “νέα αριστερά“ ως πιστός υπέρμαχος της παγκοσμιοποίησης, του εθνομηδενισμού, του πολυπολιτισμού, της διάβρωσης της έννοιας Έθνος - Κράτος αποτελεί υπάκουο υπηρέτη και χρήσιμο εργαλείο εξυπηρετήσεων των σκοτεινών σχεδίων εκείνων των κέντρων που επεξεργάζονται την εθνική αποδόμηση της Ελλάδος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με την όλη συμπεριφορά του, δίνει συνεχώς επιτυχημένες εξετάσεις στα υπερατλαντικά αφεντικά του, τα οποία τον έχουν ως εναλλακτική λύση εξουσίας, προκειμένου να συνεχίσουν να ελέγχουν την Χώρα. Ο φιλοσυστημικός και πλήρως εξαρτώμενος από τους πατρωνές του ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ κάθε μέρα θα γίνεται ολοένα και πιο φανερός.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ