Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Η Θάμαρ, τό πέπλο καί τό δακτυλίδι τής νύφης στόν Χριστιανικό γάμο

Εν έτη 2013, δηλαδή περίπου 2.000 χρόνια που η χριστιανική θρησκεία μετά  περίσσιας αγάπης και σεβασμού επεβλήθη δια της βίας, σκοτωμών και καταστροφών στην Ελλάδα, τα ιερά δεσμά του γάμου είναι ένα από τα ιερότερα μυστήρια.
Στο ιερό μυστήριο αυτό διαβάζονται κάποια ιερά κείμενα από την ιερή βίβλο. Μεταξύ αυτών είναι και το σημείο που λέει για το ιερό δακτυλίδι της Θάμαρ.
 Για να δούμε όμως ποια ήταν η Θάμαρ, τι συμβολίζει το δακτυλίδι και τι το πέπλο που φορούν οι νύφες
Ας δούμε τι λέει το ιερό εξ αποκαλύψεως θεού κείμενο στο σημείο Γένεσις 38 κεφ 6 παρ. το οποίο είναι μέρος του μυστηρίου του ιερού γάμου:

6 Με τον καιρό ο Ιούδας πήρε μια σύζυγο για τον Ηρ, τον πρωτότοκό του, της οποίας το όνομα ήταν Θάμαρ.
7 Ο Ηρ, όμως, ο πρωτότοκος του Ιούδα, αποδείχτηκε κακός στα μάτια του Ιεχωβά· γι’ αυτό ο Ιεχωβά τον θανάτωσε.
8 Λόγω αυτού του γεγονότος ο Ιούδας είπε στον Αυνάν: «Κοιμήσου με τη σύζυγο του αδελφού σου και κάνε ανδραδελφικό γάμο μαζί της για να εγείρεις απόγονο για τον αδελφό σου».
9 Ο Αυνάν, όμως, ήξερε ότι ο απόγονος δεν θα γινόταν δικός του, άφηνε να χάνεται το σπέρμα του στη γη, ώστε να μη δώσει απόγονο στον αδελφό του.
10 Αυτό, όμως, που έκανε ήταν κακό στα μάτια του Ιεχωβά· γι’ αυτό τον θανάτωσε και αυτόν.
11 Έτσι λοιπόν, ο Ιούδας είπε στη Θάμαρ τη νύφη του: «Κατοίκησε ως χήρα στο σπίτι του πατέρα σου μέχρι να μεγαλώσει ο Σηλά ο γιος μου». Διότι είπε μέσα του: «Μπορεί ο Ιεχωβάς να θανατώσει και αυτόν σαν τους αδελφούς του». Και η Θάμαρ πήγε και κατοίκησε στο σπίτι του πατέρα της.
12 Μετά από καιρό η σύζυγος του Ιούδα και κόρη του Σιουά πέθανε, και ο Ιούδας τήρησε την περίοδο του πένθους. Έπειτα ανέβηκε στους κουρευτές των προβάτων του, αυτός και ο Ειρά, ο φίλος του ο Οδολλαμίτης, στη Θιμνάχ.
13 Ειδοποίησαν τη Θάμαρ ότι ο πεθερός της ανεβαίνει στη Θιμνάχ να κουρέψει τα πρόβατά του».
14 Τότε εκείνη έβγαλε τα ενδύματα της χηρείας της από πάνω της και σκεπάστηκε με ένα ΠΕΠΛΟ και κάθησε στην είσοδο της Εναΐμ, η οποία βρίσκεται δίπλα στο δρόμο για τη Θιμνάχ. Διότι είδε ότι ο Σηλά είχε μεγαλώσει και εντούτοις εκείνη δεν είχε δοθεί σε αυτόν για σύζυγος.
15 Όταν ο Ιούδας την είδε, την πέρασε για πόρνη, διότι είχε σκεπασμένο το πρόσωπό της (με το πέπλο).
16 Στράφηκε, λοιπόν, προς το μέρος της κοντά στο δρόμο και είπε: «Άφησέ με, να πλαγιάσω μαζί σου». Διότι δεν ήξερε ότι ήταν η νύφη του. Ωστόσο, εκείνη είπε: «Τι θα μου δώσεις για να πλαγιάσεις μαζί μου;»
17 Τότε είπε: «Θα στείλω ένα κατσίκι από το κοπάδι». Εκείνη, όμως, είπε: «Θα δώσεις κάποιο ενέχυρο μέχρι να το στείλεις;»
18 Και αυτός συνέχισε: «Τι εγγύηση να σου δώσω;» Και εκείνη είπε: «Το σφραγιδοφόρο δαχτυλίδι σου και το περιλαίμιο σου και το ραβδί σου που είναι στο χέρι σου». Τότε της τα έδωσε, πλαγιάσανε και εκείνη έμεινε έγκυος από αυτόν.
19 Έπειτα σηκώθηκε και έφυγε και έβγαλε το σάλι της από πάνω της και ντύθηκε με τα ενδύματα της χηρείας της.
20 Και ο Ιούδας έστειλε ένα κατσικάκι με το φίλο του τον Οδολλαμίτη για να πάρει πίσω την εγγύηση από το χέρι της γυναίκας, αλλά εκείνος δεν τη βρήκε.
21 Και άρχισε να ρωτάει τους άντρες του τόπου της, λέγοντας: «Πού είναι εκείνη η πόρνη, που ήταν στην Εναΐμ δίπλα στο δρόμο;» Αλλά αυτοί έλεγαν: «Δεν υπήρξε ποτέ πόρνη σε αυτόν τον τόπο».
22 Τελικά επέστρεψε στον Ιούδα και είπε: «Δεν τη βρήκα και, εκτός από αυτό, οι άντρες του τόπου είπαν: “Δεν υπήρξε ποτέ πόρνη σε αυτόν τον τόπο”».
23 Και ο Ιούδας είπε: «Ας τα κρατήσει, ώστε να μην γελοιοποιηθούμε. Πάντως, εγώ έστειλα το κατσικάκι, αλλά εσύ δεν τη βρήκες».
24 Ωστόσο, περίπου τρεις μήνες αργότερα ήρθαν και είπαν στον Ιούδα: «Η Θάμαρ η νύφη σου έκανε την πόρνη, και ορίστε! είναι και έγκυος από την πορνεία της». Τότε ο Ιούδας είπε: «Φέρτε την έξω και ας καεί».
25 Καθώς την έφερναν έξω, εκείνη έστειλε μήνυμα στον πεθερό της, λέγοντας: «Από τον άντρα στον οποίο ανήκουν αυτά έμεινα έγκυος». Και πρόσθεσε: «Εξέτασε, σε παρακαλώ, σε ποιον ανήκουν αυτά, το σφραγιδοφόρο δαχτυλίδι και το περιλαίμιο και το ραβδί».
26 Τότε ο Ιούδας τα εξέτασε και είπε: «Εκείνη είναι πιο δίκαιη από εμένα, επειδή δεν την έδωσα στον Σηλά το γιο μου». Και δεν ξαναπλάγιασε μαζί της έπειτα από αυτό.


Εφόσον το μυστήριο του γάμου καθαγιάζεται διότι διαβάζονται τα άγια παραπάνω ιερά λόγια, δεχόμαστε ως ιερό σύμβολο του γάμου το δακτυλίδι, το οποίο συμβολίζει εξαπάτηση και εκβιασμό, ενώ την ίδια στιγμή η νύφη κατά τα ιερά πάντα κείμενα φοράει πέπλο το οποίο συμβολίζει ότι είναι πόρνη...


με τις υγείες μας...
http://knossopolis.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ