Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣΠαρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Μουμιοποιημένο δάχτυλο γίγαντα 38 εκατοστών βρέθηκε στην Αίγυπτο

Ένα γιγαντιαίο μουμιοποιημένο ανθρώπινο δάχτυλο μήκους 38 εκατοστών βρέθηκε στην Αίγυπτο από μια ελβετική αποστολή και φωτογραφήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του '80.
Πολύ λίγοι άνθρωποι μπορούν να πουν ότι έχουν δει τις φωτογραφίες που ελήφθησαν το 1988 στην Αίγυπτο, τη γη των Φαραώ, τις Πυραμίδες, και τα απολιθώματα ...γιγάντων.
Στην παραπάνω φωτογραφία φαίνεται ένα δάχτυλο 38 εκατοστών οπότε λογικό είναι να υποθέσει κανείς ότι το υπόλοιπο σώμα,θα είναι περίπου πέντε μέτρα ύψος.Οι φωτογραφίες,μετά από εικοσιτέσσερα χρόνια θαμμένες στο αρχείο,πωλήθηκαν στη γερμανική εφημερίδα «Bild» που τις έχει δημοσιευθεί.
Και χωρίς αμφιβολία στη φωτογραφία φαίνεται ένα δάχτυλο (ο δείκτης ίσως) του οποίου οι διαστάσεις είναι απλά τρομακτικές. Η τέλεια κατάσταση μουμιοποίησης σήμαινει ότι μπορούμε να δούμε πολλές λεπτομέρειες. Είναι ευρέως γνωστό ότι από το νύχι μπορούμε να προσδιορίσουμε το μήκος του οστού του δακτύλου το οποίο φαίνεται να έχει αποκοπεί από κοφτερή λεπίδα.
Ο άνθρωπος που φωτογράφισε το μουμιοποιημένο δάκτυλο, είναι ο Ελβετός Σποέρι από τη Βασιλεία (Ελβετία).Στο κατάστημά του το "Mad Max" συχνάζουν μεγάλες διασημότητες, όπως ο David Beckham και η Stephanie του Μονακό. Αλλά το δεύτερο πάθος του Spoerri, οι Πυραμίδες της Γκίζας, θα άλλαζε τη ζωή του.
Η εκπληκτική ανακάλυψη
Στις τελευταίες ημέρες της έρευνάς του, κατά τη διάρκεια του 1988, κατάφερε να έρθει σε επαφή με την τελευταία απόγονο μιας δυναστείας τυμβωρύχων.Ο Spoerri συναντήθηκε με τον παλιό αιγυπτιολόγο Μπιρ Χούκερ σε ένα αγρόκτημα περίπου 100 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Καΐρου. Για μία αμοιβή 300 δολλαρίων,ο Spoerri είχε την ευκαιρία να εξετάσει το θησαυρό που ανήκε στην οικογένεια των τυμβωρύχων. Τυλιγμένο πολλές φορές από παλιά κουρέλια υπήρχε ένα οστό και το δέρμα του.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημοσιογράφου της Bild.de ο Σπόερι διηγόταν: «Ήταν ένα μουχλιασμένο μακρουλό πακέτο. Έμεινα εντελώς κατάπληκτος όταν είδα το λείψανο, ένα σκούρο καφέ. Για να το φωτογραφίσω έβαλα δίπλα ένα χαρτονόμισμα για να συγκρίνετε τα μεγέθη..." Το λυγισμένο δάχτυλο ήταν σπασμένο και καλύπτονταν με ξερό δέρμα «Ήταν εκπληκτικά ελαφρύ, ίσως μερικές εκατοντάδες γραμμάρια, πιάστηκε η καρδιά μου... Το μέγεθος του σώματος,στο οποίο άνηκε πρέπει να ήταν περίπου πέντε μέτρα ύψος." Ο τυμβωρύχος έδειξε στον Ελβετό, επίσης, ένα πιστοποιητικό γνησιότητας και ακτινογραφίες. Και τα δύο χρονολογούνται στη δεκαετία του '60.
Ο Spoetti εκλιπαρώντας προσπάθησε με κάθε τρόπο να αγοράσει το δάχτυλο από τον τυμβορύχο, αλλά αυτός, απάντησε ότι το δάκτυλο δεν ήταν προς πώληση, ανήκε σε αυτόν και την οικογένειά του και ήταν πολύ σημαντικό. Σήμερα ο Spoerri το μετάνιωσε που γύρισε σπίτι του, παίρνοντας μαζί του μόνο με τις φωτογραφίες αυτού του εξαιρετικού έκθεματος.
dete.gr
http://www.apocalypsejohn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ