Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣΠαρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Η κα Καίτη και το Πολυτεχνείο Ζουν

Άρχισε ξανά η εμποροπανήγυρις . «Το πολυτεχνείο Ζει». Πέσατε θύματα αδέλφια εσείς κλπ. κλπ.
Λοιπόν, ας το ξαναδούμε ένα-ένα.
Μετά την πρωτομαγιά του 76, οι τοίχοι είχαν γεμίσει με τα συνθήματα, «το πολυτεχνείο Ζει» που το έγραφε το ΚΚΕ, ο «Σιδέρης Ζεί», που το έγραφαν οι τροτσκιστές», «ο Παναγούλης Ζεί» που το έγραφαν τίποτα Κεντρώοι, και ακόμα ο «Μπελογιάννης Ζει» και δεν ξέρω ποιοι πεθαμένοι ζούσαν στους τοίχους. 

  Τότε δολοφονήθηκε μια «διευθύντρια γραφείου ερευνών» που έβαζε αγγελείες με την επαγγελματική «φίρμα» κα Καίτη, και μας κατέβηκε η ιδέα με τον μακαρίτη τον φίλο μου Βαγγέλη Βλουμίδη, (που τον μαχαίρωσαν κάτι πρεζάκηδες στα Εξάρχια), και γεμίσαμε τους τοίχους με το επαναστατικό σύνθημα «η Κα Καίτη ζει».

Το αποκαλύπτω τώρα, σαν φόρο τιμής στη μνήμη του Βαγγέλη, αλλά και να το συνδέσω με το «Πολυτεχνείο».

Η «εξέγερση του Πολυτεχνείου», εφερε τη Δημοκρατία ή έφερε την τουρκική κατοχή στην Κύπρο; Και είχε σχέση με το πραξικόπημα της «Αρσακειάδας», και γιατί ποτέ δεν αποκαλύφθηκα τα υπηρεσιακά τηλεγραφήματα του Γκας και του κλιμακίου;

Μπήκα μέσα από το μεσημέρι της Τρίτης, όταν η ΚΝΕ και οι «Ρηγάδες», μιλούσαν για προβοκάτσια, ενώ οι «επαναστάτες» τους κατηγορούσαν ότι «έκαναν πρόβα τα κουστούμια» για να πάρουν μέρος στις εκλογές του Μαρκεζίνη.

Γιατί η τόση επιφυλακτικότητα τις πρώτες ώρες από το Γραφείο Εσωτερικού και το ΚΚΕεξ; Ποιος έβαλε τους τροτσκιστές της ΜΑΜΗΣ και την ΠΠΣΠ να ξεκινήσουν την κατάληψη;

Ερωτηματικά που παραμένουν χωρίς απάντηση.

Και γιατί δεν έκοψαν το νερό και το ρεύμα; Και ποιος «έβαλε» το ΕΚΚΕ να φέρει τον κόσμο μετά την κατάληψη της ανυπεράσπιστης νομαρχίας στο Αιγάλεω, στην 3η Σπτεμβρίου για να καταλάβουν το φρουρούμενο υπουργείο Δημόσιας Τάξης με «πορδές» και άρχισε το μακελειό; Και ποιός είχε βάλει τους ελευθέρους σκοπευτές μαζί με τους φωτογράφους της ΚΥΠ* στην ταράτσα του Ακροπόλ;

Μετά από 41, χρόνια πιστεύω ότι ο εκδημοκρατισμός είχε αρχίσει.
Οι εκλογές είχαν προσδιοριστεί για τις 10 Φεβρουαρίου 1974 και σε αυτές θα μετείχε η ΕΔΑ. Δεν θα μετείχε το ΚΚΕ και δεν θα επέστρεφαν ο Καραμανλής και ο «Αντρέας». Θα είχαμε όμως μεταπολίτευση Μαρκεζίνη.

Επομένως το "Πολυτεχνείο" έγινε όχι για να φέρει τη Δημοκρατία, αλλά για να ανατραπέι ο Μαρκεζίνης και να έρθει η νατοική βάρδια Ιωαννίδη που ευθύνεται για την προδοσία στη Κύπρο.
Να γατί πιστεύω ότι οι διαδηλώσεις της εμποροπανηγύρεως είναι υπέρ των προδοτών και των μυστικών υπηρεσιών.

Τα έβαλα συνοπτικά, ως τροφή για σκέψεις. Επιφυλάσσομαι για περισσότερα.

* Στον ατομικό μου "φάκελο" που τον είδα πριν καταστραφεί ,υπήρχε φωτογραφεία μου μέσα από το Πολυτεχνείο, τραβηγμένη από την ταράτσα του Ακροπόλ, καθώς και μια "αντιδικατορική" Εκθεση, που ειχα γράψει στην 6η  Γυμνασίου.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ