Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣΤρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

«Συνειδητές» κινήσεις μὴ …συνειδητοποιημένων ὀργανιδίων καὶ ὀργανισμῶν.

Ένα πολύ ενδιαφέρον video μας δείχνει ένα λευκό αιμοσφαίριο να «καταδιώκει» ένα βακτήριο για να το εξουδετερώσει, αφού το πρώτα το «καταπιεί» και το χωνέψει. Ο μηχανισμός που κινεί το αιμοσφαίριο, ώστε να ακολουθεί με ακρίβεια τα ίχνη του βακτηρίου, δεν έχει σχέση με σκέψη, με λήψη αποφάσεων και συνειδητές εντολές σε όργανα για συγκεκριμένη κατεύθυνση. Κι όμως φαίνεται σαν να …«βλέπει» και να …«ακολουθεί» ΑΠΟΛΥΤΩΣ συνειδητά την λεία του.


Κάπως παρόμοια ένα φυτό, χωρίς εγκέφαλο, χωρίς νευρικό σύστημα και χωρίς μυικό ιστό, εντοπίζει με ακρίβεια την θέση του ηλίου και προσανατολίζεται πάντα προς αυτόν.
Γιατί άραγε ΟΥΔΕΠΟΤΕ μας δίδαξαν τον τρόπο με τον οποίο συμβαίνουν οι παραπάνω φαινομενικά «συνειδητές κινήσεις» οργανισμών χωρίς συνείδηση;

Πόσοι γεωπόνοι γνωρίζουν άραγε το πώς λειτουργεί ακριβώς ο μηχανισμός που στρέφει φύλλα και τα άνθη προς το φως και τον ήλιο;
Η απάντηση είναι φυσικά σχετικά απλή και πεζή…
Τόσο απλή που δεν βολεύει να την διδάσκονται και να την γνωρίζουν οι μάζες.
Αφήνουν τους ανθρώπους να φαντάζονται ότι η απάντηση βρίσκεται σε διάφορα …ακατανόητα, μεταφυσικά ή παραφυσικά φαινόμενα.
Όπως ακριβώς βολεύει αντίστοιχα το να ΜΗΝ ξέρουμε τα ονοματεπώνυμα των ιδιοκτητών της Τραπέζης της «Ελλάδος», γιατί πρόκειται για γνώσεις-κλειδιά που ξεκλειδώνουν κι αποδομούν αυτό το τεράστιο οικοδόμημα μέσα στο οποίο ζούμε χωρίς να αντιδρούμε.

Είναι κορυφαίας σημασίας η δημιουργία συγχύσης για τις βασικές αρχές, επάνω στις οποίες βασίζονται οι λειτουργίες της φύσεως ή οι οικονομικές πρακτικές.
Ξεκινώντας το ταξίδι μας στην ζωή, χωρίς να γνωρίζουμε βασικά πράγματα, θα είναι πιο εύκολο για το σύστημα να μας επιβάλει παραλόγους τρόπους ερμηνείας της πραγματικότητας.
Έτσι βρίσκουν χώρο στην ζωή μας τ’ άστρα, τα μέντιουμ, οι προφητείες και οι οικονομικές θεωρίες.
Όλα στοχεύουν στο να καταστήσουν λογικό το παράλογο, κάτι που αποφέρει τρομερά κέρδη σε όσους επωφελούνται από την αδυναμία των ανθρώπων να συμπληρώσουν μόνοι τους τα κενά, που σκόπιμα δημιουργούνται από την παιδεία κατά την περιγραφή του κόσμου.

Σίγμα
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ