Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Νέα ομολογία - σοκ Μπαλτάκου: Οι αποστασίες βουλευτών της Χρυσής Αυγής οφείλονται σ’ εμάς!


Νέα ομολογία - σοκ Μπαλτάκου: Οι αποστασίες βουλευτών της Χρυσής Αυγής οφείλονται σ’ εμάς!

Οδημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας υπογράφει σήμερα στην Ελευθεροτυπία ένα κείμενο, το οποίο στην ουσία αποδεικνύει την παρέμβαση της κυβέρνησης στην περίπτωση των δύο πρώην βουλευτών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
Συγκριμένα ο Ντάσκας κάτω από τον τίτλο «Μπαλτάκος: Είχα ενημερώσει για όλα το Μαξίμου!» γράφει τα εξής:
«Ε, βέβαια και είχα συνεργασία με το Μαξίμου και γνώριζε όλες τις επαφές μου με την Χρυσή Αυγή. Θα δούμε πως θα αμυνθώ… Αύριο θα αποφασίσω τι θα πω…». Αυτά είπε σε στενό συνεργάτη του χθες  στις 8:20 το βράδυ ο Τάκης Μπαλτάκος και άνθρωποι που τον γνωρίζουν θεωρούν πως είναι σχεδόν βέβαιο ότι σε δεύτερο χρόνο, ίσως σήμερα, θα πει τα ίδια πράγματα και δημόσια…
Ο κ. Μπαλτάκος είπε σχεδόν ευθέως ότι «είχα τις επαφές γιατί δεν μπορούσα να αφήσω μισό εκατομμύριο Έλληνες εγκλωβισμένους στην Χρυσή Αυγή. Αναζητούσα, λοιπόν, κάθε τρόπο για να τους απεγκλωβίσω με προσπάθεια εκ των έσω της Χρυσής Αυγής». 
Με τον στενό συνεργάτη του είχε τον εξής διάλογο χθες βράδυ:
-Πότε έγινε αυτή η συνάντηση με τον Κασιδιάρη και η βιντεοσκόπηση;
ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Τον περασμένο Οκτώβρη.
-Να υποθέσω ότι εσύ έκανες τις επαφές και την προετοιμασία για αν αποχωρήσουν από την Χρυσή Αυγή οι βουλευτές Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και Στάθης Μπούκουρας;
ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Με τον βουλευτή Λάρισας (Αλεξόπουλο) οι επαφές έγιναν με ένα βουλευτή Λάρισας. Με τον βουλευτή Κορινθίας (Μπούκουρα) δεν ξέρω.
-Πως θα αμυνθείς, λοιπόν, στις κατηγορίες εναντίον σου;
ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Απλά πράγματα. Έκανα τις επαφές γιατί δεν μπορούσα να αφήσω μισό εκατομμύριο Έλληνες εγκλωβισμένους στη Χρυσή Αυγή και αυτό το έκανα σε συνεργασία με το Μαξίμου φυσικά. Δεν θα μπορούσα άλλωστε ποτέ να το κάνω χωρίς γνώση και συνεργασία…
Ο στενός συνεργάτης του Τάκη Μπαλτάκου χθες το βράδυ εξέφρασε φόβο ότι ο Τάκης Μπαλτάκος φοβάται μήπως στοχοποιείται στην δικαιοσύνη με ενδεχόμενο να διωχτεί ο ίδιος σε βαθμό κακουργήματος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Με το αδίκημα του σχηματισμού και της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης διώκεται η ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Δικαστικοί κύκλοι που πρόσκεινται στην ηγεσία του Αρείου Πάγου, μας έλεγαν χθες  ότι με βάση τα όσα εμφανίζεται να λέει στο βίντεο ο κύριος Μπαλτάκος θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι μετέχει και ο ίδιος στην οργάνωση αυτή και να διωχθεί και ο ίδιος για συμμετοχή.
Τα θέσαμε αυτά στον στενό συνεργάτη του κ. Μπαλτάκου και ο αντίλογος ήταν ότι κατά την δική του προσωπική εκτίμηση και ανεξάρτητα από το τι είπε ο κ. Μπαλτάκος, στις επαφές Μπαλτάκου με τους χρυσαυγίτες οφείλονται όχι μόνο οι αποχωρήσεις βουλευτών από την Χρυσή Αυγή αλλά και η παραδοχή αυτών των βουλευτών ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργούσε εν αγνοία τους ως εγκληματική οργάνωση
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο ίδιος ο Μπαλτάκος παραδέχεται ότι στην ανεξαρτητοποίηση του πρώην βουλευτή Λαρίσης παρενέβη βουλευτής της ΝΔ στον ίδιο νομό (η ΝΔ έχει εκλέξει στην Λάρισα τους Μάξιμο Χαρακόπουλο και Χρήστο Κέλλα). Επίσης, στενός συνεργάτης του Μπαλτάκου ομολογεί ότι εξαιτίας των επαφών του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης είχαμε τις αποστασίες των πρώην βουλευτών αλλά και την «παραδοχή» τους ότι η «Χρυσή Αυγή λειτουργούσε εν αγνοία τους ως εγκληματική οργάνωση». Μια ξεκάθαρη όσο και φρικιαστική ομολογία ότι η κυβέρνηση σιγοντάρισε αυτή την αλλαγή πλεύσης των συγκεκριμένων βουλευτών.
Ο Σαμαράς, ο οποίος έχει βγάλει πανεπιστήμιο στην αποστασία, έβαλε τον Μπαλτάκο, όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα του Ντάσκα, να προετοιμάσει το έδαφος για την μετέπειτα συμπεριφορά των δύο πρώην βουλευτών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Εάν (και) αυτό το κείμενο δεν αποτελεί περίτρανη απόδειξη της απαράδεκτης και υπονομευτικής παρέμβασης της ΝΔ στην δίωξη κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, γεγονός το οποίο αποδεικνύει την ξεκάθαρα πολιτική της διάσταση και σε καμία περίπτωση ποινική, τότε τι άλλο μπορούμε να πούμε;
Όταν, μάλιστα, αυτές οι αποκαλυπτικές ομολογίες γίνονται από εφημερίδα σφόδρα αντιτιθέμενη προς την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο σοβαρά. Η κυβέρνηση, είτε με εκφοβισμό είτε με «δέλεαρ», παρεμβαίνει στα εσωκομματικά ζητήματα άλλου κόμματος, με μεθόδους οι οποίες είναι  όχι μόνο ανήθικες αλλά και παράνομες. Ο καθένας, διαβάζοντας το κείμενο του Ντάσκα, μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Γιώργος Μάστορας
 Χ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ