Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Περί της… προσαρτήσεως της Κριμαίας


Περί της… προσαρτήσεως της Κριμαίας
Σιωνιστικά ΜΜΕ και πληρωμένοι κονδυλοφόροι στην Ελλάδα και ανά τον κόσμο ισχυρίζονται ότι η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία. Ο ισχυρισμός αυτός και η χρησιμοποίηση του όρου «προσάρτηση» είναι παντελώς λάθος και παραπλανητικός.
Πρώτον  ως προσάρτηση χαρακτηρίζεται μια αναγκαστική και μονόπλευρη ενέργεια μόνιμης ενσωμάτωσης εδάφους ξένης δικαιοδοσίας σε μια άλλη γεωπολιτική οντότητα. Η προσάρτηση νομικά είναι ανώτερη της κατοχής ή της κατοχικής διοίκησης, διότι με την προσάρτηση ασκείται de facto εδαφική κυριαρχία επί του πρώην ξένου εδάφους, ενώ αυτό το έδαφος ενσωματώνεται de jure στην επικράτεια του ενεργήσαντος την προσάρτηση. Κατά κανόνα  της προσάρτησης προηγείται η κατοχή.
Στην Κριμαία πάνω από το 80% του πληθυσμού έλαβε μέρος στο δημοψήφισμα που διενεργήθηκε. Αυτό το ποσοστό συμμετοχής είναι πολύ μεγάλο και δεν είναι σύνηθες σε τέτοιου είδους διαδικασίες. Από εκείνους που ψήφισαν το 96,77 %  αποφάσισαν την αυτοδιάθεση-ανεξαρτησία και σύνδεση με την Ρωσική Συνομοσπονδία, που σημαίνει ότι περισσότεροι από το 77,4 %  του συνόλου των κατοίκων της Κριμαίας αποφάσισαν αυτή την σύνδεση. Άρα το να καταγγέλλουν τα γνωστά φερέφωνα των Αμερικανοσιωνιστών ότι αυτό αποτελεί μια αναγκαστική και μονόπλευρη ενέργεια ενσωμάτωσης σε ρωσικό έδαφος είναι τουλάχιστον ανοησία. Το ότι στην διάρκεια του δημοψηφίσματος στρατοπέδευαν στην Κριμαία περίπου 16.000 ρώσοι στρατιώτες δεν μπορεί να αποτελέσει ψόγο ή προσπάθεια επηρεασμού του αποτελέσματος, διότι αυτοί οι στρατιώτες βρίσκονταν εκεί βάσει της διακρατικής συμφωνίας Ρωσίας-Ουκρανίας. Η Ρωσία είχε το δικαίωμα να αναπτύξει έως και 25.000 στρατιώτες στην Κριμαία για την προστασία των ρωσικών εγκαταστάσεων και των ρώσων πολιτών και κατέβαλε προς αυτό τον σκοπό και ως μέρος της συμφωνίας 100 εκ. δολάρια ετησίως στην Ουκρανία. Η συμφωνία αυτή είχε ισχύ έως το 2042, κάτι που πλέον είναι περιττό και εξέλιπε.
Δεύτερον το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν συνιστά πράξη προσάρτησης της Κριμαίας στην ρωσική επικράτεια, διότι η Κριμαία ανακηρύχθηκε μετά το δημοψήφισμα αυτόνομη δημοκρατία και έγινε μέλος της Ρωσικής Συνομοσπονδίας, όπως μέλη είναι  η Λευκορωσία και το Καζακστάν.
Όσοι λοιπόν ομιλούν και γράφουν περί προσάρτησης εσκεμμένα κάνουν λάθος. Για να δώσουμε όμως ένα παράδειγμα προσάρτησης θα αναφερθούμε στο Ισραήλ. Προσάρτηση είναι οι πράξεις των Ισραηλινών στα παλαιστινιακά εδάφη. Το Ισραήλ έχει προσαρτήσει την Δυτική Όχθη, την Ανατολική Ιερουσαλήμ, την Λωρίδα της Γάζας, τα υψώματα του Γκολάν και πολλά άλλα εδάφη στην περιοχή που ποτέ δεν του ανήκαν. Μόνο τα προσαρτημένα παλαιστινιακά εδάφη ανέρχονται σε 6.020 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης με πληθυσμό περίπου 3.770.000   Παλαιστίνιους, οι οποίοι διαβιούν σε αυτά τα εδάφη υπό απάνθρωπες και ρατσιστικές συνθήκες που τους επιβάλλουν οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις.
Όταν λοιπόν οι Αμερικανοσιωνιστές διατείνονται ότι η Κριμαία προσαρτήθηκε καλό θα ήταν να μελετήσουν ιστορία και διεθνή διπλωματική ορολογία, αφού κοιταχτούν πρώτα στον καθρέπτη.
Γ.Λ.
Χ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ