Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

«Επικίνδυνο φλερτ». Ρώσος ορθόδοξος προειδοποιεί για τις σατανικές ρίζες του μαρξισμού


Του John Couretas (OrthodoxNet.com) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Στις 29 Ιουνίου 2012 σε συνέδριο που διοργανώθηκε στη Ρώμη από το καθολικό ‘Dignitatis Humanae Institute’ (Ινστιτούτο για την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια), ο Ρώσος Χριστιανός Ορθόδοξος ακτιβιστής υπέρ της ζωής Alexey Komov εξέφρασε την έκπληξή του ότι σε ορισμένους κύκλους στη Δύση ο σοσιαλισμός βρίσκει υποστηρικτές, ακόμη και αν ποτέ του «δεν δούλεψε στην παγκόσμια ιστορία». Σε μια συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Zenit, ο Komov επεσήμανε πως αυτή η ιδεολογία έχει προκαλέσει τόσο μεγάλο πόνο και δυστυχία «πάντα βέβαια στο όνομα της κοινωνικής μεταρρύθμισης, της προόδου και της βελτίωσης». Η κριτική του διατυπώθηκε επίσης και για «επιεικέστερές εκδοχές του σοσιαλισμού» κυβερνήσεων της Δύσης, όπως του Μπαράκ Ομπάμα.
Διευθυντής μάρκετινγκ στο επάγγελμα και πρώην σύμβουλος του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Komov εργάζεται τώρα ως εκπρόσωπος της Ρωσίας στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Οικογενειών, που λέγεται ότι είναι η μεγαλύτερη ένωση οργανώσεων του κόσμου που υπερασπίζονται την ‘παραδοσιακή’ οικογένεια.
Ο Komov εξηγεί ότι βρίσκει τις σοσιαλιστικές τάσεις της κυβέρνησης Ομπάμα ιδιαίτερα ανησυχητικές και εφιστά την προσοχή σε έναν «ήρωα» του προέδρου Ομπάμα και της πρώην υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον: τον Σαούλ Alinsky (φωτο 1909 – 1972), έναν Εβραίο νεο-μαρξιστή συγγραφέα, ο οποίος αφιέρωσε το πρώτο του βιβλίο στον Διάβολο (!), τον οποίο έβλεπε ως τον πρώτο επιτυχημένο επαναστάτη που ήθελε την ανατροπή του «καταπιεστικού καθεστώτος του Θεού». Τα ακριβή λόγια του Alinsky ήταν : «Μην ξεχνάμε τουλάχιστον τον πρώτο ριζοσπάστη: από όλους τους μύθους μας, τη μυθολογία και την ιστορία ... ο πρώτος ριζοσπάστης που είναι γνωστός στον άνθρωπο που αμφισβήτησε το κατεστημένο και το έκανε τόσο αποτελεσματικά ώστε τουλάχιστον κέρδισε τον δικό του βασίλειο – τον Εωσφόρο (Lucifer)».
[Ο Ομπάμα χρησιμοποίησε λόγια του Alinsky σε ομιλία του σε φοιτητές στην Ιερουσαλήμ το 2013].
Ο Komov πιστεύει ότι αν «σκάψει κανείς αρκετά βαθιά μέσα στις ιδεολογικές ρίζες αυτών των σοσιαλιστικών κινημάτων, θα καταλήξει να βρει σατανικές ρίζες σε αυτές». Και παρόλο που μόνο μια ηπιότερη έκδοση είναι διαδεδομένη τώρα, «εξακολουθεί να είναι πολύ επικίνδυνη», λέει. «Θα ήθελα να προειδοποιήσω όλους εκείνους τους ανθρώπους που γοητεύονται από τις σοσιαλιστικές ιδέες ότι δεν έχουν ποτέ εφαρμοστεί με επιτυχία στην ανθρώπινη ιστορία - ποτέ.»
Η παραδοσιακή πυρηνική οικογένεια είναι ένας ιδιαίτερος εχθρός του κομμουνισμού, λέει, γιατί είναι ο βασικός θεσμός που διατηρεί τις αξίες και τις περνά στην επόμενη γενιά. «Το κράτος, αν θέλει να κυριαρχήσει στη ζωή και στο άτομο από τη γέννησή του μέχρι το θάνατο, πρέπει να καταστρέψει την οικογένεια, γιατί η οικογένεια είναι ανεξάρτητη από το κράτος», υποστηρίζει. «Όπως είπε ο Μαρξ και ο Ένγκελς, η οικογένεια είναι ένας κατασταλτικός, αστικός θεσμός που πρέπει να καταστραφεί. Πρέπει να απαλλαγούμε από την πατριαρχική εξουσία και από εκείνη του Χριστιανισμού, επειδή είναι τα κύρια εμπόδια της κοινωνικής επανάστασης».
Ο καταγγελτικός λόγος κατά του κομμουνισμού από τον Komov είναι επίκαιρος, εξ αιτίας της διαρκώς αυξανόμενης γοητείας του μαρξισμού στη Δύση. Αυτό είναι ιδιαίτερα αληθές στους νέους που δεν φαίνεται να έχουν ακούσει τίποτα για τα γκουλάγκ και τα ποτάμια αίματος που άφησαν πίσω τους τα κομμουνιστικά καθεστώτα (οι γονείς τους μπορεί εκουσίως να αγνοούν). Φυσικά  λίγα σχολεία στην Δύση διδάσκουν μαθήματα σχετικά με τα γκουλάγκ ή περιέχουν συγγραφείς όπως ο Aleksandr Solzhenitsyn στις απαιτούμενες λίστες αναγνωσμάτων η οποία θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει επιλογές από τη Μαύρη Βίβλο του Κομμουνισμού : Εγκλήματα, Τρόμος, Καταστολή. Η βρετανική Guardian εξετάζει αυτό το νέο ενθουσιασμό με ένα άρθρο που έχει τίτλο «Γιατί ο μαρξισμός είναι σε άνοδο και πάλι» με αφορμή το Φεστιβάλ Μαρξισμού του 2012 στο Λονδίνο.
Το άρθρο της Zenit αναφέρει επίσης τα λόγια του Ιταλού πολιτικού (υπήρξε υπουργός και πρόεδρος της Βουλής) και ακαδημαϊκού Rocco Buttiglione, (φωτο), αποδέκτη του βραβείου ‘Acton Institute Faith & Freedom’ του 2004, σχετικά με «τη σημασία της αλήθειας και την αυθεντική ανοχή στην πολιτική». Ο Buttiglione σημειώνει ότι :
«…η έννοια της ανοχής έχει διακριτικά αλλάξει με την πάροδο των ετών, τόσο διακριτικά, που στην πραγματικότητα, έχει ξεφύγει από την προσοχή των ανθρώπων. “Μην είστε επικριτικοί”, λένε οι άνθρωποι, αλλά μπορούμε να το μεταφράσουμε σαν “Μην σκέφτεστε”, επειδή το να σκεφτούμε σημαίνει ότι κρίνουμε», είπε.
Είπε ότι το να σκεφτούμε σημαίνει να δημιουργήσουμε ιεραρχίες, να βάλουμε τα πράγματα σε τάξη, να κάνουμε διάκριση ανάμεσα στο καλό και το κακό, την αλήθεια και το ψέμα. «Αν το κάνετε αυτό, θα θεωρηθείτε ότι δεν έχετε ‘ανεκτικότητα’, ότι είστε δηλ. μισαλλόδοξος» είπε. «Αυτό είναι κακό, διότι καταστρέφει την πραγματική συμμετοχή».
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ