Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Μία σοβαρὴ πρότασις γιὰ ἔξοδο ἀπὸ τὴν κρίσι!




Επειδή τον τελευταίο καιρό πολλοί μας σώζουν καταθέτω την πιο ρεαλιστική πρόταση για την έξοδο από τον δανεισμό.Η πρόταση δεν χρεώνεται ούτε καν με 0,5% τόκο για 99 χρόνια.
Μια πρόταση για έξοδο από τη κρίση.
Όλοι ρωτάνε που θα βρούμε χρήματα και φαντάζονται ότι μας στέλνουν κοντέινερ η Μέρκελ και η Bild με δις ευρω εκτυπωμένα.
Λάθος.
Νούμερα σ’ έναν υπολογιστή είναι που πάνε από το ένα κελί ενός εξελ σ’ έναν άλλο.Υπάρχει όμως και η απλή λύση του 2ευρου που κάθε χώρα μπορεί να βγάλει από το νομισματοκοπείο της.
Ας πάμε να δούμε τι σημαίνει αυτό στη πράξη.Ας υποθέσουμε ότι θέλουμε 10 δις ευρώ. Έλλειμμα προϋπολογισμού ή ταλληράκια για τους τόκους.
Τα 10 δις μεταφράζονται σε 5 δις 2ευρα.
Το δίευρο έχει βάρος 8.5 γρ.
Απαιτούνται συνολικά 42.500 τόννοι.Η κύρια σύνθεση είναι 75% χαλκός και 25% Νικέλιο, δύο μέταλλα που εξορύσσονται στην Ελλάδα και κατά το (καταργηθέν) ΙΓΜΕ τα αποθέματα χαλκού ανέρχονται σε 800.000 τν με σημερινή αξία σαν μετάλλευμα κοντα στα 5 δις αλλά αν μετασχηματιστούν σε δίευρο μας κάνουν 180δις!!!!
Πληρώνουμε με δίευρα σε όλους ανά την υφήλιο. Τα 10 δις σε δίευρα = 42500 τόννοι θέλουν με 22τν κοντεινερ= κοντά 2000 κοντέινερ.
Τώρα ποιος τρελλός θα στείλει κοντέινερ να φορτώσει τα δίευρα , κόστος τουλάχιστον 3000 ευρώ ανά κοντέινερ (τιμή πιάτσας) , ασφάλιστρα, περιεχόμενο κάθε κοντέινερ κοντά στα 6 εκ ευρώ και άντε να τα αποθηκεύσεις.
Θα μας παρακαλάνε να μας κάνουν έκπτωση.
Από την άλλη μεριά η ονομαστική τιμή του δίευρου θα τινάξει τις τιμές του χαλκού και του νικελίου στα ύψη.
Απλά βάλτε τη φαντασία να δουλέψει τι έπεται στη συνέχεια.
Χρυσόστομος Μπλᾶνας
http://filonoi.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ